magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Újpest FC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.06, 20:52
    III. ker. FC—Ujpest 1:1 (1:1)
    A mérkőzés nagyobbik részében Ujpest volt fölényben, de a kerületiek elszántan védekeztek Góllövő: Fenyvesi, Avar
    Megyeri út, 3000 néző. Bíró: Boronkay.
    III. ker. FC: Dénes — Győri, Biró — Steiner, Lucz, Réti — Fenyvesi, Blaskó, Egri, Kármán, Dormos.
    Ujpest: Hóri — Sternberg, Dudás — Szalay, Szűcs, Sáros — Pusztai, Avar, Jávor, Kis G.,
    P. Szabó.
    III. ker. támadás az első, utána Pusztai kiugratja Avart, ez átad P. Szabónak, a szélső vissza akarja adni a labdát, de túljátsza a vonalon. A 3. percben Avar szökik, beadásából Kiss G. mellé fejel. Nagy helyzet volt. Ezután Avar fölé lő.
    Szép kerületi támadások futnak a pályán. A 6. percben Steiner faultolja P. Szabót, a szabadrúgást a szélső mellé lövi. Ügyes III. ker. akció után Fenyvesi hosszú beadása Dormoshoz kerül, ez váratlanul lő, a labda nagyot csattan Hóri háta mögött a tulsó kapufán s kipattan.
    A 10. percben Steiner és Győri összeütközik, Steiner elájul, Győri sántít. Komor befut, szidja Győrit. Steinert kiviszik s a mentők veszik ápolás alá. 10 emberre fogyott le a kerület ...
    De így is támad!
    A 11. percben Egri lő kapura s a labda a felső fáról pattan le, Fenyvesi ráfut s élesen a jobbsarokba fejeli! 1:0!
    Steiner visszaáll, a kerület megint teljes lesz, de mégis Ujpest veszi át az irányítást.
    A 16. percben Sáros passzából Kiss fölé lő. A 19. percben pedig már itt is van az egyenlítés: Avar taccsot dob, Jávor fejel jobbra s az elfutó Pusztait Biró átkarolja. Szabályszerű fault, s
    Boronkay a 16-os oldalvonaláról szabadrúgást diktál. Avar áll neki a labdának s nehéz szögből bravúros gólt vág! 1:1.
    Ujpest nyomása állandósul. Belső játék után Avar hirtelen lő — mellé. Győry luftot rúg. Boronkay figyelmezteti Fenyvesit, mert Fenyvesi viszont őt figyelmeztette egy — szerinte — elnézett lesállásra. Röviddel ezután Sáros hátba találja a bírót, akiről taccsra perdül a labda. (A Kerület dob.)
    A 31. percben Jávor kitör, Réti hátulról elgáncsolja -
    11-es!
    Vitathatatlan. P. Szabó fut neki a rúgásnak, de nagyon pontosan akar helyezni s a labda a bal kapufa
    mellé
    kerül. Utána persze már hiába fogja a fejét a nagy 11-es gyáros.
    A 35. percben P. Szabót tévesen állítja meg les címén Boronkay sípja. Pusztait Bíró kornerre szereli, a szögletrúgásból Avar fejel, de pont a vonalon álló Kis Gáborba. A 43. percben ötletes III. kerületi támadás végén Kármán Fenyvesihez játszik, Hóri ráfut, ráüti a labdát s közben meg is sérül. Szerencsére nem komolyan.
    Szünet után nagy pfujolás fogadja a III. ker.-t és a bírót. A 2. percben Jávor fölélő. Ujpest támad, Sternberg az 5. percben kézzel üti le a labdát, a bíró szabadrúgást ítél, Avar úgy látszik nem jól látta az esetet, mert reklamál. A szabadrúgást Kármán lövi -
    eredménytelenül.
    Avar szökteti Pusztait, a szélső lő, Dénes fölöslegesen vetődik, mert a labda keresztben kimegy. A 7. percben Dormos fellöki Szalayt, a szabadrúgást Szalay rúgja, közben Lucz Avart löki, mire újabb szabadrúgás van műsoron. Ezt a 16-osról, a kapuval szemben rúgják, de Avar most nem ágyúz, hanem Jávorhoz passzol, aki mellélő. Egri is messze mellélő. Kiss G. hazaad. Ujpest egyre támad, a kerületiek elszántan védekeznek.
    A 14. percben kerületi támadás, Kármán átpasszol Dormoshoz, ennek lövését Hóri kiejti. Sternberg csak a kapu torkából menthet kornerre.
    A szögletrúgás is meleg helyzetet teremt, de eredmény nincs.
    A 15. percben új labdát dobnak be kintről, Boronkay megvizsgálja s elfogadja a cserét. Az új labdával Kiss G. mellélő. A 17. percben Sternbergről kornerre megy a labda, Darmos megint nagyon szépen adja középre, de bent most sem születik eredmény.
    Biró minden szerelését fütty fogadja. (A közönség nem felejt!)
    A 19. percben
    Szalay kiugratja Jávort, Dénes kétségbeesetten fut eléjes Jávor tényleg belelövi a labdát. Kipattan.
    Két perc mulva Biró arcát éri a labda, mire sokan 11-est reklamálnak. Az eset nem volt hendsz. Aztán vitás korner következik, P. Szabó rúgja — semmi. A 23. percben Jávor fejese Dénesé. Egy percre rá Szűcs és Blaskó összefejel,
    Szűcsöt ki kell vinni.
    Az arcát elönti a vér. Ujpest átcsoportosít. Sáros centerhalf, Kis balhalf lesz. A 25. percben Dormos beadása elfut Sternberg előtt. Fenyvesi tiszta helyzetből fölé lő. Most Szűcs — turbánnal a fején — visszajön, rendes helyére áll, de Kiss Gábor marad balhalf, Sáros balösszekötőbe vonul.
    Győry megsérül, de rövid kezelés után továbbjátszik. A 27. percben P. Szabó ereszt meg bombát, amelyik a felső kapufát találja el. Aztán Boronkayról elpattanó labdával Dormos fut el eredménytelenül. A bíró pfujt kap az önkéntelen passzért.
    A 32. percben újra ujpesti remény csillan. Győry hendsze után Avar 30 méterről próbálkozik szabadrúgással, de lapos labdáját könnyen fogja a kerületi kapus, Pusztai mellélő. A 36. percben Jávor nagy helyzetből ugyanazt teszi, Kiss G. fellöki Fenyvesit, szabadrúgás - folytatás nélkül. A 38. percben a kerületnek adódik nagy helyzet, de Fenyvesi beadását Blaskó kapu mellé teszi.
    Biró P. szabót kornere szereli, ezt P. Szabó kapu mögé rúgja. A játék nyíltabb lesz s csak az utolsó percekben nyomul fel újra az Ujpest, hogy elkeseredett támadásokkal mégis a maga javára döntse el a mérkőzés sorsát. A III. ker. azonban nyugodtan védekezik.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 25.