magyarfutball.hu

Hungária FC - Attila FC 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.02, 19:30
    Hungária—Attila 5:1 (2:1)
    Az első gólt a miskolciak rúgták
    Góllövő: Zilahi, Dudás, Cseh, Dudás, Dudás, Cseh
    Hungária út, 3000 néző. Bíró: Hertzka.
    Hungária: Ujváry — Egri, Kis — Sebes, Kalmár, Magyar — Szegő, Cseh, Turay, Dudás, Titkos. Attila: Hidasi — Bán, Sziklai — Szabó I., Miskolci, Zilahi, László, Magyar.
    A Hungária kezd erős szél ellen, de a kapusok közül először Ujváry fog labdát. A széltől támogatott Attila élénkebb eleinte. A kapura nem veszélyes egyik csapat sem. Az első kornert — a 10. percben — a Hungária éri el, de azt sem adják meg. Most jön egy erős Hungária-roham: Turay Cseh elé passzol, de a csatár még nem heverte ki a bocsánatkérő levél megírása okozta fáradtságot és hibáz. Utána azonban pompásan lő Titkos kapásból a külső hálóra. Szép Hungária-akciót csúnya Sebes-passz fejez be, azután remek Zilahi—Bohus—Miskolci akcióval felel Miskolc és az öreg „megkegyelmezett” csatár óriási helyzetet paccol el „emeletes” lövésével. Egész szépen játszik az Attila s vezetőgólja — a 20. percben — nem is hat váratlanul, csak — ahogy eléri az Attila.
    Magyar beadását Bohus visszafejeli, a védelemnél frissebb Zilahi fejel — Ujváry kezébe, ártatlan labda, de most már süt a nap— és a labda a kapus kezéből feje, fölött a hálóba csúszik.
    0:1.
    Mentség van, de mégis potyagól. A Hungária élénkül, de nem eléggé. S az Attila-védelem, élén Bánnal, jól működik. Sebes és Cseh próbálkozik hosszú lövésekkel. A 28. percben Cseh egyéni akciója az első igazi veszély, csak arasz hiányzik a sarkos gólhoz. Kalmár remekül dobja előre a csapatát, tapsot kap érte. De az Attila játéka szebb, jobban tetszik. Nem megy a Hungária-csatároknak. Csupa hiba a játékuk. Szabadrúgás az Attila ellen. Barátky nevét rúgják a humoros kedvűek. Dudás lövi, félre. Langyos hangulat. Végre a 36. percben egyenlítés — szintén kapushibából.
    Cseh pompás labdáját Szegő magasan íveli a kapu elé, Hidasi fogja, de - elejti és Dudás ott van.
    1:1.
    Rögtön ezután kornert ér el a Hungária, Titkos rúgja, Kalmár felugorva élesen fejeli az alsó sarokra, Hidasi remek vetődéssel mutatja meg, hogy tud ő, nem az előbbi védés volt a „forma". Javulnak a lövések, Turay ballábasa, Buzássy 30 méterese imponál. Titkost végre szabályosan tisztára játsszák, a bombába a legjobbkor lép bele Bán, Korner.
    A 43. percben Kalmár fejeli Titkos szögletrúgását, Cseh a labdát előbb Bánnak rúgja (a 6-osról), másodszor - a sarokba.
    2:1
    Most jól játszik a Hungária, Kalmár „él”, hangulat is van, de a belsők kissé lassúak s nincs több gól.
    Most már könnyebb a Hungária helyzete, a nap és a szél is az Attila ellen „dolgozik”. Turay laposan lő, Hidasi kiejti, őt is zavarja a nap. Támad a Hungária, de még mindig döcög az „üzem”. Sebes lő fölé, aztán a 6. percben megint ő, a hosszú bomba meglepi Hidasit, ahelyett, hogy kapu fölé ütné, visszadobja a mezőnybe. Dudás közeli fejese után már hiába kapkod.
    3:1.
    Az Attilában most Magyar és László helyet cserél. Folyton a Hungária támad (egyetlen Zilahi lövést leszámítva), de most is csak Sebes okoz gondot Hidasinak.
    Végre a 12. percben szabadrúgás. Suttyó bombája 25 méterről a lécnek vágódik, onnan a vetődő kapust érintve a kapu elé perdül. Dudás harmadszor is résen van.
    4:1.
    Az Attila csak rosszul célzott szabadrúgásokkal hallatt magáról. Most már látni kifogástalanul gördülő kék-fehér akciókat is. Viszont a megérdemelt gólokhoz a szerencse hiányzik. Meg Hidasi is egészen ügyes kapus. Pompásan fogja Dudás fejesét. A Hungária-halfsor most nagy úr, Turay is egész jó labdákat oszt, sokat játszik a csatársor és sokkal, de sokkal élvezetesebb, mint szünet előtt. A 30. percben remek jelenet: Szegő szögletrúgását Titkos kapásból vágja - arasszal a léc fölé. Ez igen! Miskolci megsérül, kis szünet. Két Hungária korner, emberbe vágódó Kalmár bomba, szóval van esemény.
    Sőt, a 36. percben Turay passzával Szegő végre szépen behúz és éles passzát Cseh még éleésebben belövi.
    5:1.
    Ujabb három Hungária-korner jelzi a nagy kék-fehér fölényt. Szegő is gólt akar rúgni, de nem megy neki. Csak kornert rúghat, de azt aztán bőven. A 38. percben megint van egy: Szegő mögé rúgja. Az Attilán már Zilahi és Miskolci helycseréje sem segít. Még örülhet, mert Turay nagy lövését Hidasi kiejti s a szemfüles Dudás most is csak egy gondolatnyit késik.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 4.