magyarfutball.hu

Budai 11 - Szeged FC 5 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.04.01, 20:17
    Budai 11—Szeged FC 5:1 (2:1)
    Nem volt nagy meccs
    Góllövők: Gerle (öngól), Rökk, Bognár, Rökk, Hegyes, Rökk
    Üllői út. Bíró: Mandl, 1000 néző.
    Budai „11": Fábián — Károlyi, Fekete — Kárpáti II., Burger, Magda — Rökk, Czumpft, Polgár, Hegyes, Pozsonyi.
    Szeged: Pálinkás — Sirály, Raffai — Gyurcsó, Gerle, Bertók — Korányi II., Csilics, Kalmár, Bognár, Havas.
    Szeged választ, a Budai kezd. A budai csatársor kínosan tartja a W-formációt. Az első gólnak azonban ehhez semmi köze sincs. Az 5. percben Sirály szabálytalanul szereli Hegyest,
    Polgár 20 méteres szabadrugása félremenne, de Gerle hátán ívelve felpattan és bágyadtan hull a kapu jobboldalába. Pálinkás balra várta a labdát és lába földbe gyökerezett. 1:0.
    Szeged szögletrúgással viszonozza a gólt. A Budai a 8. percben remek góllal feledteti az első gól potya voltát. Hegyes—Polgár— Pozsonyi lábán villámgyorsan vándorol a labda. Pozsonyi éles lapos beadását a befutó Rökk kapásból vágja be a hálóba. Amint a „nagy könyvben” írva vagyon. 2:0.
    Most kimondott 11-estől menti meg a bíró a budaiakat. Feketefeltűnően karral löki el a labdától a nagyszerű helyzetben a kapu elé kerülő Csilicset. A bíró szögletrúgást ítél! Ezután pergőtűzszerűen jönnek a bírói tévedések, a közönség hangosan lázongani kezd. A játék egészen elromlik. A budaiak többet támadnak, de passzaik szinte kivétel nélkül rosszak. Burger és Polgár lövését Pálinkás fogja, Kalmárét pedig Fábián teszi ártalmatlanná. Szeged megforgatja csatársorát, Csilics kimegy balszélre, Kalmár lesz jobbösszekötő, Havas center.
    A 35. percben Gyurcsó ível szépen kapu elé egy labdát, Fábián habozik, hogy kifusson-e, közben
    Bognár jól ugrik be és Fábián fölött a hálóba fejeli a labdát. 2:1
    Szeged most hirtelen nagyon veszélyes lesz, de Fábián remekül véd. A 44. percben Pozsonyi szépen elfut, jó beadását Polgár kapásból bombázza a felső lécnek. Nagy gól lett volna megint!
    Szünet után
    így áll fel a Szeged elülső formációja: Gerle, Gyurcsó, Bertók — Csilics, Bognár, Havas, Kalmár, Korányi. Pár percig úgy fest, mintha ez lenne a helyes intézkedés, de ezután végleg kiderül Szeged tehetetlen volta. Közben a 6. percben Rökk és Pálinkás öszszeütközik egy veszélyes labdán. Rökk állkapcsán megsérül, de tovább játszik. A 15. percben Burger már nem bírja idegekkel a bíró sorozatos tévedéseit, megjegyzést tesz, amiért
    a bíró kiállítja: Polgár lesz a centerhalf.
    Eleinte Szeged kihasználni igyekszik számbeli túlsúlyát, de hamar kiderül, hogy ez sem segít a szegedieken. Pozsonyi beadása hatalmas budai helyzetet teremt, de Rökk ekkor még megijed Raffai gikszerétől. Majd Rökk szabadrúgásból irányított bombáját Pozsonyi testével védi ki. Hegyesi bombáját Pálinkás szépen fogja. Szegedi szögletrúgás után szép gólt lő Bognár, de a bíró már előbb lefújta Havas lökését. A 38. percben Polgár hosszú labdát ível Rökk elé,
    Rökk fejjel kiteszi a labdát a ráfutó Raffai feje fölött maga elé, ügyesen elugrik és tiszta helyzetből védhetetlenül szúrja a labdát a kifutó Pálinkás mellett a jobbsarokba. 3:1.
    Eldőlt a meccs! De mennyire elődlt! A 40. percben újra Polgár szökteti Rökköt,a ki jól fut, remekül ad be és a befutó Hegyes csak beteszi a lábát és
    a labda a felső léc alatt suhan a hálóba. 4:1.
    De ez sem elég. A 43. percben Czumpft remek keresztlabdájával Rökk pompásan átcsúszik a szegedi védelmen és közelről biztos lábbal lövi be a labdát. 5:1.
    Most már csak éppen lábról-lábra száll a labda a befejező sípjelig.

    Nemzeti Sport, 1933. szeptember 3.