magyarfutball.hu

Somogy FC - Budai 11 3 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Profi I. liga 1933/1934, 1. forduló
ground : ?
attendance:
  1. nela: 1.200

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2024.03.31, 20:01
    Somogy— Budai „11” 3:3 (3:0)
    A „külföldi bemelegítésre”* ráfizetett a Budai „11”
    Góllövő: Berecz, Berecz, Kocsis, Rökk, Rökk
    Somogy: Váli — Velez, Joós — Mészáros, Boros, Győrfy I. — Galambos, Berecz, Győrfy II., Pető, Kocsis.
    Budai „11”: Fábián — Kárpáti II., Fekete — Magda, Burger, Schuszter — Rökk, Hegyes, Polgár, Czumpft, Pozsonyi.
    Somogy — ami biztos, biztos jeligére — nem játszatta Foórt. Szél ellen kezd a hazai csapat, miután az újonnan alakult kaposvári „B közép” üdvözlésén átesett. A 3. percben már gól van. Győrfy II. ügyesen teszi ki Bereczet,. aki kitör és lapos kacsázó lövésével szemben Fábián tehetetlen.
    1:0
    Somogy nagyon élénken mozog. Egymásután két kornert ér el, a másodikból Berecz kapufát lő. A Budai csatársora szépen kombinál, de erőtlen a kapu előtt. Rökk a 14. percben felső kapufát lő szabadrúgásból. A 20. percben ismét gólt lő a Somogy, de Győrfy szép dugóját Galambos ofszájdja miatt nem adja meg Gerő. Boros váratlanul visszaesik és most élénkül a pesti csapat. Mégis Somogy ér el gólt. A 20. percben szép belső adogatás után Bereczhez kerül a labda, aki mintegy 10 méterről, nehéz szögből hatalmas gólt lő.
    2:0.
    Polgár igyekszik, éles fejesét azonban Váli fogja. A pestiek nagyon szorítanak, de csak a tizenhatosig, ott elvész az erejük és a lendületük.
    A II. félidő lanyhán kezdődik. Galambos kapura lövése az esemény, majd a Budai jön frontba és Rökk kornert csikar ki. A 13. percben Rökkel összeszalad Joós, létezik, hogy erős a csinn és Joóst tényleg úgy kell utána kivinni. Pető megy hátra. A Somogy viszszaesik és a Budai-támadások sűrűsödnek. A gólszag terjeng a levegőben és a kaposvári kedélyek nyugtalanok. Amint ilyenkor történni szokott, a beszorított csapat lőtt most is gólt.
    Sorsdöntőt!
    Győrfy II. kikanyarodik a jobbszélre, hendszgyanúsan viszi el a labdát és laposan a behúzódott Kocsis elé tálal, akinek nem gond a góllövés.
    3:0
    A pestiek reklamálnak, Gerő körül sűrűsödnek, de Gerő hajthatatlan. Joós bejön és teljes a Somogy hadirendje. A 20. percben Rökk jól fut el, Velez keresztezi, de Váli is elészalad. Rökk okosan felismeri a szituációt odni kezd. Rökk jó támadásokat vezet, de a belsők nincsenek a helyükön. A 28. percben Burger labdáját Gerő bíró fejeli — véletlenü! — vissza. Nagy derültség:
    — Még a bíró is a Somogynak segít — kiabálják.
    A 30. percben Fábián Berecz lövését kornerra védi, aztán újra Budai-ostrom következik. De csak a 43. percben lesz gól. Pozsonyi lefut, a Somogy-védelem rosszul helyezkedik és Rökk az összekötő helyéről nyugodtan lő gólt a beadásból.
    3:2.
    Már vége. Kitör az öröm a nézőtéren. Két pont!
    Joós úgy támolyog be és összeesik az öltözőben. Kitűnik, hogy agyrázkódással játszott és nem is tudta, mi történt a pályán.

    Nemzeti Sport, 1933. augusztus 28.