magyarfutball.hu

Elektromos MTE - Újpest FC 2 : 4 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.07.25, 18:53 (szerk.: 2016.07.25, 18:53)
    Ma az Elektromos—Újpest ligabajnoki mérkőzést játsszák a latorcauccai pályán délután 4 órakor. Az Újpest nagy favorit, annál inkább, mert Balog játéka Seres helyett csak erősíti a csapatot. Az Elektromosoknál Pázmándi visszament a fedezetsorba. Bíró: Ivancsics Mihály.


    Pesti Napló, 1938. szeptember 10.

    Az Újpest biztosan győzött

    Újpest—Elektromosok 4:2 (3:2)

    (Saját tudósítónktól.) Az Újpest és Elektromosok vasárnapról szombatra hozták előle ligabajnoki meccsüket. A mérkőzésen az Elektromosok csapata már javuló formát mutatott, 3:2 állásban veszélyesnek is látszott, de az Újpest is erősödött Balog újraszereplésével, úgyhogy végül biztosan nyerte a meccset.
    A játékidő elején az Újpest támadott: a 4. percben Kocsis beadásából Kállai szép fejesét Bakon hárította el. A 6. percben Sziklai ritkán látott jó védéssel kaparintotta magához Tőrös elől a labdát. A 8. percben az Elektromos szerezte meg a vezető gólt, mivel Fekete röviden fejelte saját kapuja felé a labdát, melyet Szendrődinek sikerült elcsípni és a kifutó kapus mellett a hálóba továbbítani (0:1). Az Újpest már a 10. percben egyenlített, amennyiben Vince és Kállai összjátéka után Zsengellérhez került a labda, aki 11-es tájékáról kapásból védhetetlen gólt rúgott (1:1). A 15. percben Kállai lövése nyomán a kapufáról visszapattanó labdát Bakon a saját kapujába öklözi (2:1). A 16. percben Kocsis beadása után Zsengellér nehéz szögből újabb gólt szerzett (3:1). A félidő hátralevő részében az Elektromos is sokat támadott és öt kornert is ért el. A 44. percben Szendrődi 20 m-es hatalmas lövése a hálóban akadt meg (3:2).

    Szünet után egyideig változatos játék folyt a pályán. A 13-ik percben Kocsis szabadrúgását a védelem röviden mentette. A labda Zsengellér elé jutott, aki újabb gólt rúgott: 4:2. Utána Vince került két ízben is jó helyzetbe, de elhibázta a lövéseket. A 28-ik percben Kállai fejese kapufáról pattant vissza a mezőnybe, majd Szendrődi hatalmas lövését védte Sziklai. Változatos játékkal ért véget az izgalmas mérkőzés.
    Az Újpest végig fölényben volt s különösen a gólhelyzeteket használta ki jól, főként Zsengellér, aki nagy formában van. A II. félidőben a védelem, elsősorban Sziklai tüntette ki magát, az Elektromosoknál a fedezetsor.


    Pesti Napló, 1938. szeptember 11.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.25, 18:41 (szerk.: 2016.07.25, 18:41)
    Újpest—Elektromos 4:2 (3:2)

    A Latorca-utcai pályán szombaton délután megtartott bajnoki mérkőzésnek 2000 nézője
    volt. Az Elektromos csapata sokat javult ezen a héten és különösen fedezetsora játszott elsőrangúan. Az újpesti csapatban Zsengellér, Sziklai és Vince emelkedett ki.
    Az első percekben az Újpest élénken támadott, de Bakon és Sziklai kritikus helyzetben mentett. A 8. percben szerencsés gólhoz jutott az Elektromos olyképpen, hogy a Fekete által röviden hátrafejelt labdát Szendrődi elcsípte, és a kifutó újpesti kapus mellett a hálóba továbbította. Az Újpest a 10. percben Vince és Kállai összjátéka után Zsengellér védhetetlen góljával kiegyenlített, majd a 15. percben Kállai élesen lőtt labdája a kapufáról pattant a hálóba. (2:1). A következő percben Kocsis beadásából Zsengellér megszerezte a harmadik gólt és a 44. percben Szendrődi húszméteres, hatalmas lövéssel második góljához juttatta csapatát.

    A második félidőben felváltva támadtak a csapatok, míglen a 13. percben Zsengellér gólhelyzetbe került és benn volt a kapuban a negyedik újpesti gól. A továbbiakban Vincének két ízben is volt jó helyzete, Kállai szép fejesét pedig a kapufa mentette. Szendrődi erős lövését védte az utolsó percekben Sziklai.


    Budapesti Hírlap, 1938. szeptember 11.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.25, 18:35 (szerk.: 2016.07.25, 18:35)
    Szombaton az Újpest játszik az Elektromos-pályán

    A bajnoki mérkőzés délután négy órakor kezdődik

    A Margitsziget felső csúcsával szemközt a pesti Dunaparton fekvő Elektromos-pálya szombaton nagyjelentőségű mérkőzésnek lesz a színhelye. A nagycsapatok közül igen jó formát és gólképességet eláruló Újpest játszik ott az Elektromos ellen, amely tavaly majdhogy jogosultságot nyert a kupatornán való szerepléshez, most pedig balszerencsésen kezdte a bajnoki évet. Ismeretes azonban, hogy a középcsapatokból éppen a nagycsapatok elleni mérkőzés váltja ki leginkább a csapatban rejlő képességeket, amit az Elektromos nem egyizben igazolt már. Az Újpest csak a fedezetsorban áll fel változott összeállításban, előreláthatóan hiányzik Szalay és Seres, akiket Balogh és Adám helyettesit. Az Elektromos megerősítette a fedezetsorát, mert ebben látja a hibát. Az uj fedezetsor tagjai: Pázmándi, Lengyel, Martonos. A nagyon érdekesnek ígérkező mérkőzést Ivancsics vezeti.


    Pesti Hírlap, 1938. szeptember 10.


    Az Újpest 4:2 arányban győzött az Elektromos ellen

    Mintegy kétezer néző előtt tartották meg szombaton az Elektromos sporttelepén az Újpest - Elektromos mérkőzést. Az Újpest megőrizte veretlenségét, de a mezőnyben az Elektromos meglehetősen egyenrangú volt, ám a kapu előtt az egyetlen Szendrődi kivételével teljesen gólképtelennek bizonyult.
    A mérkőzés úgy indult, hogy fantasztikus vízipólószerű gólarány alakul ki. Az első félidő hetedik percében Fekete hibájából Szendrődi szabad utat nyer és a kifutó újpesti kapus mellett az üres kapuba helyezi a labdát. 1:0 arányban vezetett az Elektromos. Az Elektromos vezetése azonban nem tartott sokáig. A tizedik percben remek csatárösszjáték után Kállai átadásából Zsengellér kiegyenlít. Négy perccel később Kállainak messziről kapura irányított labdáját Bakon kapus csak a kapuvonalon túl tudja elfogni, ez volt az Újpest vezető gólja. Már egy perccel később Zsengellér kiugrik s bár oldalt kerül a kaputól, a nehéz szög ellenére megtalálja a rést a kapuba. Közvetlenül szünet előtt Szendrődi Futó mellett elfut és húsz méterről gólt lő. Félidő állása 3:2 az Újpest javára.

    A második félidőben nagyobbrészt az Elektromos van fölényben, de a csatároknak semmi sem sikerül. Sőt, a nyolcadik percben a gyorsan lefutó Kocsis beadásából Zsengellér bebiztosítja Újpest győzelmét.

    Az Újpest e győzelemmel a 4 mérkőzésből 8 ponttal vezető Hungária mögött 3 játékból szerzett 6 ponttal a második helyet foglalja el.


    Pesti Hírlap, 1938. szeptember 11.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.25, 18:13
    Az Ujpest nehéz győzelmet aratott a feljavult Elektromos ellen. Az ujpesti együttesben Zsengellér, Sziklai és Vincze mutatott jó formát. Az Elektromosban a fedezetsor javulása örvendetes jelenség. A védelem is biztosan látta el a feladatát.
    A játékidő elején az Ujpest támadott: a 4. percben Kocsis beadásából Kállai szép fejesét Bakon hárította el. A 6. percben Sziklai ritkán látott jó védéssel kaparintotta magához Tőrös elől a labdát. A 8. percben az Elektromos szerezte meg a vezető gólt, mivel Fekete röviden fejelte saját kapuja felé a labdát, melyet Szendrődinek sikerült elcsípni és a kifutó kapus mellett a hálóba továbbítani. 1:0. Az Ujpest már a 10. percben egyenlített, amennyiben Vincze és Kállai összjátéka után Zsengellérhez került a labda, aki a 11-es tájékáról kapásból védhetetlen gólt rúgott. 1:1. A 15. percben Kállai lövése nyomán a labda a kapufáról a hálóba pattant. 1:2. A 16. percben Kocsis beadása után Zsengellér nehéz szögből újabb gólt szerzett. 1:3. A félidő hátralévő részében az Elektromos is sokat támadott. A 44. percben Szendrődi 20 méteres hatalmas lövése a hálóban akadt meg. 2:3.

    Szünet után egy ideig változatos játék folyt a pályán. A 13. percben Kocsis szabadrúgását a védelem röviden mentette, a labda Zsengellér elé jutott, aki újabb gólt szerzett. 2:4. Utána Vincze került két ízben is jó helyzetbe, de nem volt eredményes. A 28. percben Kállai fejese kapufáról pattant vissza a mezőnybe, majd Szendrődi hatalmas lövését védte Sziklai. Változatos játékkal ért véget az izgalmas mérkőzés.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.25, 18:12 (szerk.: 2016.07.25, 18:12)
    Elektromos—Újpest

    Az Elektromos együttese eddig három mérkőzést játszott és három pontot vesztett, holott a csapat az elmúlt idény végén esélyese volt a bajnoki táblázat negyedik helyének, ami azt jelentette volna, hogy részt vesz a Középeurópa Kupa küzdelmeiben. A gyengén sikerült idénykezdetet a beavatottak azzal magyarázzák, hogy a játékosok egy része túlságosan ideges volt, kondíciójuk sem megfelelő és egyik-másik nem élt sportszerű életet. A belső bajok érdekében megfelelő intézkedések történtek és valószínűnek tartjuk, hogy Tóth István, a legkiválóbb magyar trénerek egyike megtalálja a módját annak is, hogy a korszerűtlen és hibás stílusban játszó fedezetek ne a védekezésre fektessék a fősúlyt, hanem kombinációs támadójátékot folytassanak. Az Elektromos ma, szombaton délután 4 órakor a latorcauccai pályáján az Újpest együttesével mérkőzik. A kék-sárga csapattól javuló formát és szép játékot várnak. Valószínű, hogy a régi fedezetsor játszik: Pázmándy, Lengyel, Martonos összeállításban.
    Az Újpestben Balogh lesz a balfedezet és ha Szalay húzódása nem javul, Ádám játszik helyette. Az eddig veretlen Újpest és a nagy csapatok ellen mindig veszélyes Elektromos küzdelme élvezetes sportot ígér.


    Népszava, 1938. szeptember 10.