magyarfutball.hu

Phöbus FC - Újpest FC 0 : 2 16:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.07.29, 11:08
    kép
    Magyar Focitörténet FB csoport - LG
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.24, 20:38 (szerk.: 2016.07.24, 20:41)
    A legérdekesebb mindenesetre a Phöbus—Újpest mérkőzése, nemcsak azért, mert egyik nagy csapat a részvevője, hanem azért is, mert a feljavult Phöbus lesz az ellenfele. A Phöbusnak tavaly az volt a baja, hogy nem volt középfedezete, illetve Megyeri »védekező« középfedezet volt, holott a Phöbus stílusos, szépen összejátszott csatársorának támadó középfedezet támogatására lett volna szüksége. Most ezt megkapta a Ferencvárostól átvett Szirmaiban. Az Újpest viszont Balog és Pusztai nélkül áll fel, ami egyforma veszteség. A Phöbusnak ilyenformán egyenlő esélye van a győzelemre, sőt a hazai pálya erősen mellette szól.


    Pesti Napló, 1938. augusztus 20.


    A bajnoki idény megnyitásának nem kedvezett az időjárás. A tropikus meleg sok futballbarátot elriasztott a mérkőzések látogatásától és a küzdelmek színvonalának is sokat ártott a kánikulai hőmérséklet.
    Az újpesti derby-meccsen 2500 főnyi közönség előtt az Újpest jó csatár játékkal biztosan győzte le 2:0 (2:0) arányban a még teljesen formán kívül lévő Phöbust, melynek védelmében az Újpesthez távozott Fekete pótolhatatlannak bizonyult.
    Az Újpest a 12. percben szerezte meg vezető gólját Zsengellér révén, majd a 24. percben ugyancsak Zsengellér lövéséből újabb gólt értek el a lila-fehérek, ezt a góljukat azonban a Phöbus játékosainak reklamálására és a taccsbíró megkérdezése után Biró Sándor utólag érvénytelenítette. Az Újpest állandó fölénye közben a 32. percben Vincze révén 2:0-ra emelte gólelőnyét.
    A mérkőzés második félidejében némileg feljavult a Phöbus, de határozatlan csatárai nem voltak képesek gólhelyzetüket pozitív eredményre kihasználni. A lilák szünet után is sokat támadtak és csak a Phöbus kiválóan védő kapusának, Csikósnak az érdeme, hogy az Újpest nem ért el további gólokat.
    A győztes csapat legjobb embere Szeder volt, de Kocsis, Vince és Zsengellér is könnyűszerrel törték át a Phöbus védelmi vonalait. Sziklai, Futó és Szalay is átlagon felüli teljesítményt nyújtott. A Phöbusban Csikós mellett csak Titkos II, Szirmai, Béky és Turay II érdemel dicséretet.


    Pesti Napló, 1938. augusztus 23.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.24, 20:19 (szerk.: 2016.07.24, 20:20)
    Újpest—Phöbus 2:0 (2:0).
    2500 néző.
    Góllövő: Zsengellér, Vincze.

    Bíró Sándor játékvezető Újpestnek megítélt gólt a határbíró megkérdezése után visszavont.


    Budapesti Hírlap, 1938. augusztus 23.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.24, 20:14 (szerk.: 2016.07.24, 21:00)
    A játékidő első felében az Ujpest nyomasztó fölényben volt, szünet után azonban megváltozott a játék képe, s a Phöbus is sok szép támadást vezetett. Az Ujpest megérdemelte a győzelmet, mert minden részében jobb volt ellenfelénél. Csatársora és fedezetsora máris jó formában van, csupán a védelme volt néha bizonytalan. A Phöbus idény eleji játékot mutatott.
    Ujpesti támadásokkal indult a mérkőzés, s a második percben Kállai lövését nehezen öklözte ki Csikós. A 11. percben Kocsis 16 méteres szabadrúgása után Kállai rúgta kapura a labdát, melyet Csikós kiejtett, a ráfutó Zsengellér lábáról ezután védhetetlenül szállott a kapuba a labda. 0:1. A gól után a Phőbus támadóan lépett fel, de Turai II. és P.Szabó jó helyzetben hibázott. A 24. percben szép összjáték után Szeder a kifutó Csikós mellett Kállai elé játszotta a labdát, aki újabb gólt lőtt. A bíró a gólt megadta, azonban a Phőbus reklamálására a partjelző megkérdezése után lesállás miatt a gólt visszavonta. Ezután is az Ujpest irányította a játékot és a 32. percben Zsengellér átadásából Vincze közelről újabb gólt rúgott. 0:2. A gólra a Phőbus heves támadásokkal válaszolt. A 35. percben Béki közelről a kapus kezébe rúgta a labdát.
    Szünet után már az első percben Zsengellér fejese nehéz feladat elé állította Csikóst. A 6. percben Szűcs Turai arcába rúgott, akit levittek a pályáról, de pár perc múlva ismét folytatta a játékot. A 12. percben Béki sarokrúgása után Turai fejelt kapura, de Sziklai szépen védett. A 15. percben Zsengellér hatalmas lövése szállott kapu fölé. Hasonló sorsra jutott a 17. percben P.Szabó lövése is. Az utolsó negyedórában az Ujpest erősen szorongatta ellenfelét, de az eredmény nem változott.


    MTI Sportkiadás
     
  5. avatar: heimo
    2016.07.24, 20:12 (szerk.: 2016.07.24, 20:38)
    A Budapesten sorra kerülő mérkőzések közül joggal számít a legnagyobb érdeklődésre a Phöbus—Újpest-találkozó. A lila-fehérek Fekete, Balogh és Pusztai nélkül állnak fel. A Phöbus már első játékával bizonyítani akarja, hogy kár lett volna ezt a stílusos futballt játszó együttest szélnek ereszteni.


    Népszava, 1938. augusztus 20.


    Az Újpest 2:0 (2:0) arányban, jóiramú mérkőzésen, megérdemelt győzelmet aratott a Phöbus ellen. Az újpesti csatárok még nincsenek a kellő lövőformában, különben több góllal terhelhették volna meg a bravúrosan védő Csikós kapuját. A Phöbus még nincsen teljesen együtt, de kemény tréning után régi értékei még sok sikert ígérnek az együttesnek. A játékidő első felében a lila-fehérek nyomasztó fölényben voltak, a szünet után a Phöbus is sok szép támadást vezetett.


    Népszava, 1938. augusztus 23.