magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 33 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1928/1929, 4. forduló
attendance:
  1. nela: 3.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.11.14, 21:25
    Budai 33 as—Nemzeti 2:2 (2:2)
    Szerencsés mérkőzést vívott a Nemzeti szombat délután a budaikkal a Millenáris-pályán. Bár a honi csapat nagy favorit volt, mégis csak az első félidő egy részében tudott egyenrangú ellenfele lenni a budaiaknak. A második félidőben a 33-asok döntő fölénybe kerültek. Nagy sikerrel járt Biri debüje, aki a Nemzeti negyedórájában néhány labdát igazán bravúrosan védett. Az első gólt Bihámy lövi be 11-esből, Steiner egyenlít, ugyanő 11-esből megszerzi a vezetést, Bihámy beállítja a végeredményt.

    Sporthirlap, 1928. október 1.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.11.14, 21:14
    A szombat egyetlen bajnoki meccse két tizenegyessel, háromezer nézővel és egy-egy ponttal. Nemzeti—Budai „33“ 2:2 (2:2)
    A budaiak túlságosan rászolgáltak a pontra, amit a vezető Nemzetitől hódítottak el
    Góllövő: Bihámy (11-es), Steiner, Steiner (11-es), Bihámy
    Millenáris, 3000 néző. Bíró: Klug

    Nemzeti: Gallina — Török, Szendrő — Hossó, Volentik, Bartos — Rémay III., Odry, Kautzky, Bihámy, Singer. Budai 33-as: Biri — Beller, Lőwy — Steiner, Kaltenecker, Kovácsi — Schmidt, Czumpf, Nagy dr, Stancsik, Ticska.
    Nemzeti Sport, 1928. szeptember 30.
    A főváros futballrajongói nagy örömmel vették a Nemzeti elhatározását, hogy most is szombaton játszotta le mérkőzését. A Millenáris remek tribünjén elég szép számmal gyülekeztek össze a kíváncsiak és várták a két csapat harcát. A figyelmes rendező egylet még előmérkőzésről is gondoskodott, bár a nézők zöme nagyon pontos volt, hiszen majd mindenki munkájából érkezett a pályára.
    Singer fut el. Félmagasan ad be és
    a kapu elé irányított labda Löwy kezét érinti, aki megcsúszott és elesik A bíró általános felzúdulásra tizenegyest ítél, amit Bihámy értékesít góllá. (1:0). 24. perc.
    A nézőtér zúg, buzdít, a csapatok belefekszenek, egyszerre megélénkül a játék. A budai csatársor elszalad,
    Schmidt kornert szerez, amit kitűnően rúg is.
    Gallina kiindul a kapuból, de a nagy tömegben nem jut a labdához, amely Steiner fejéről a hálóba száll. (1:1) 25. perc.
    A budai csapat most erősen lábra kap és szorongatja a Nemzetit. A labda a tizenhatos táján pattog, majd pedig belül Szendrőn fut végig, aki szintén megcsúszott és közben keze is érinti a labdát. Mint egy ember kiált fel a tribün: Tizenegyes. A bíró fütyült is, megkérdezi a határbírót, aztán a büntető pontra mutat. Steiner remekül a jobb felső sarokba küldi a labdát, de a bíró újra rúgat, mert előbb még nem adott jelt.
    Steiner most a másik sarokba rúg gólt, ami már érvényes. (1:2). 28. perc.
    A 38. percben azonban kiegyenlít a Nemzeti. Volentik labdájával Odry befelé fut, de hirtelen Rémaynak passzol, akitől jó beadás száll középre. Kautzky közvetlen közelről lő, de
    Biri veti magát és kipattan róla a labda. Jókor jön azonban Bihámy, aki védhetetlenül rúgja most már hálóba az egyenlítő gólt (2:2).