magyarfutball.hu

Budai 33 - Kispest FC 2 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 17. forduló
referee : Juhász Attila dr.
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 10.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.21, 19:20
    Kispest-Budai 33-as 2:2 (0:0)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Truckenbrod — Senkey, Juhász, Dán, Fürstner, Csendes. — Budai 33-as: Gallovich — László, Löwy — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsy, Ticska,

    A budaiak kezdenek
    a 2-ik percben kornert érnek el. Mintegy öt percig állandóan támadnak a budaiak, majd a 7-ik percben Csendes rosszul rúg egy 20 méteres szabadrúgást. Ezután Kovácsy és Nagy dr. lövései jutnak a kapu mellé és fölé. A budaiak újabb kornere után Senkey jó beadásából Dán sarkos lövése már a kapuban látszik, amikor Gallowich pompás elvetéssel elfogja a labdát. A 16-ik percben a Kispest jut kornerhez, majd ismét Gallowich vonja magára szép védésével a figyelmet. Kalteneckker passzából Czumpft kapásból lőtt labdáját Dénes védi, míg Nagy dr. jó helyzetben hibáz. Ezután Schmiedt beadására Dénes kifut, de nem éri el a labdát, amelyet Ticska az üres kapu mellé továbbít. A 32. p.-ben Truckenbrod Schmidtet kornerre szereli, utána László szabadrúgása teremt veszélyes helyzetet a kispestiek kapuja előtt. majd a következő pillanatban Csendes lefut, de beadását Gallowich lehúzza. A 36-ik percben Dán váratlan lövését Gallowich szépen védi, a túlsó kapunál pedig Nagy dr. passzára Wégner a kifutó Dénes elől kornert vét. Ezután Senkey veszélyes lefutására Gallowich kifutással vakmerően a labdára veti magát, és ezt a védését rövidesen alkalma nyílik megismételni.
    A 40-ik percben Ticska beadásából Nagy dr. kapásból a kapu, mellé lő, végül Kaltenecker éles hosszú, magas lövése Dénes kezeihez ragad.
    A második félidő elején a kitörő Schmidtet Truckenbrod felvágja. Czumpft szabadrúgásából a labda Kovácsyhoz kerül, akinek fordulatból leadott éles lövése Dudásról pattan vissza. Dénes ezután két ízben véd szép stílusban, majd Wégner szabadrúgását Gallowich védi . A 11-ik percben a Kispest balszárnya kornert erőszakol ki, majd Czumpft kitör, Kispest offszájdot reklamál, de a bíró nem állítja meg a játékot,. mert a sérülése miatt rövid időre kiállt Dudás éppen visszatért a pályára és így Czumpft nem volt lesállásban. Czumpft egy pillanatra megáll, de felismerve a helyzetet, feltartózhatatlanul a kapu felé iramodik, de közvetlen közelről mellé helyezi a labdát. A budaiak újabb kornere után Kispest felnyomul, Csendes beadása a belső csatárokat jó helyzetben találja, de Juhász addig tétovázik, amíg Kaltenecker kornerre rúgja előle a labdát. Kispest többet támad, a 26-ik percben Dán nagyszerű helyzetet hagy ki, majd Löwy Senkeyt kornerre szereli. A 29-ik percben Nagy dr. faultja miatt Kispest szabadrúgáshoz jut.
    Wégner hosszú lövését Gallowich maga elé öklözi, de a labdát már nem tudja elfogni, mert a befutó Dán mellel a hálóba nyomja. (1:0).
    Ezután Juhász 10 m-es lövését Gallowich szépen védi, majd Czumpft jó helyzetben késlekedik. A 35-ik percben a kitörő Dánt Löwy a 16-os vonalon belül kézzel tartja vissza.
    A megítélt 11-est Dudás góllá értékesíti. (2:0).
    Ezután Czumpft hátramegy jobbfedezetnek, Steiner lesz a centerhalt és Kaltenecker a jobbösszekötő. A 37-ik percben a budaiak kornerhez jutnak, Schmiedt sarokrúgásából Czumpft éles lövéssel megszerzi a Budai 33-asok első gólját. (2:1).
    A gól után a 39-ik percben a kispestiek vezetnek támadást, amely Lászlón akad meg.
    László a labdával előretör a csatársorba, ügyesen szökteti Schmiedtet, akinek pontos beadásából Ticska védhetetlenül kiegyenlít. (2:2).
    A budaiak tovább is veszélyesen támadnak, míg a kispestiek akciójánál Dán foultolja Löwyt. A 45-ik percben Steiner pompás magas sarkos lövését Dénes remek elvetéssel kornerre menti, de ebből már nem lesz eredmény.
    Bíró: Juhász Attila dr.

    Sporthirlap, 1928. április 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.11, 19:27 (szerk.: 2018.12.12, 17:32)
    Hungária-út. 10.000 néző. Bíró: Juhász Attila dr.

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Deák, Purczeld, Truckenbrod — Senkey II., Juhász, Dán, Fürstner, Csendes.
    Budai „33"-as: Gallovich — László, Lőwy — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsy, Ticska.

    0:1 Dán (74 p.)
    0:2 Dudás (11-esböl)(80 p.)
    1:2 Czumpft (82 p.)
    2:2 Ticska (? p.)

    Nemzeti Sport, 1928.04.02.