magyarfutball.hu

Nemzeti SC - Budai 33 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 15. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 8.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.10.18, 21:08
    Budai 33-as-Nemzeti 1_1 (1:0)

    Budai 33-as: Zsák — László, Beller — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum - Schmiedt, Czumpft,
    Nagy dr., Kovácsy, Ticska. — Nemzeti: Gallina, — Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III, Rémay II., Kautzky, Bihámi, Hegyi.

    A játék
    lanyha iramban kezdődik. Az első esemény a 6-ik percben történik. Kaltenecker 30 méterről irányított rúgása a felső kapufából pattan ki a gólvonalon túlra. A 9-ik percben Eichbaum kb. 35 méterről szabadrúgást küld a Nemzeti kapuja felé.
    A csavart labdát a két hátvéd elnézi. Gallina késlekedik, a résem álló Schmiedt ráfut és mintegy 5 méterről a kapuból kiugró Gallina mellett védhetetlenül a hálóba juttatja. (1:0).
    A gól után az iram kezd erősödni, különösen a budaiak jönnek lendületbe. Nagy dr. kétszer is jó helyzetbe kerül. Végre, a 17-ik perc megteremti a Nemzetiek nagy helyzetét. Hegyi lefut nagyszerű centerét Kautzky Rémay II-hez tolja. Zsák azonban a csatár lábáról leszedi a biztos gólnak látszó labdát. Ezután a 33-asok nagy fölénybe kerülnek. Különösen kritikus a helyzet a 35-ik percben, amikor Nagy dr. és Gallina egyszerre startolnak a labdára. Gallna a labdát el akarja boxolni, ez azonban rosszul sikerül, mert a labda Ticska elé kerül, Gallina pedig elesik, Ticska stoppol és 8 méterről messze az üres kapu mellé lövi a lapdát. A következő pillanatban a Nemzeti belsők hagyják kiaknázatlanul Hegyi centerét. Az utolsó percekben a Nemzetiek kerülnek fölénybe, azonban a 38-ik percben Hegyi által elért offszájdgólon, továbbá egy megadott és egy érthetetlenül meg nem adott korneren kívül egyéb eredményt elérni nem tudnak.
    A második félidőt a budaiak nagy lendülettel kezdik, már az első percben veszélyes helyzetet teremtenek Gallina kapuja előtt. Azután a pesti fekete-fehérek kezdenek felnyomulni és rövid egymásután három kornert érnek el. A 11-ik percben Schmidt kikerül a gyűrűből, lefut, centerét azonban Gallina elfogja.Továbbra is a Nemzeti a többet támadó fél. Bihámy éles lövését Zsák — bár a labda kimenne — kornerre tolja ki. Majd Nagy dr. kerül jó helyzetbe, Odry azonban az utolsó pillanatban szereli.
    A 22-ik perc meghozza a kiegyenlítést. Rémay III ideális kornere a kapufát érintve a mezőnybe pattan Volentik elé, aki azt mintegy 10 méterről védhetetlenül Zsák kapujába juttatja. (1:1).
    A gól után veszélyes 33-as támadás következik. Ticska átmegy Szendrőn, majd még két embert kicselez, teljesen szabadon áll és kb 8 méterről kapu fölé lő. A lövés után ketten is fautolják Ticskát, a bírói síp azonban néma marad. A gól után néhány percig a budaiak támadnak, majd a Nemzeti ellentámadásba megy át, de négy eredménytelen korneren kívül egyebet nem tud elérni.
    Bíró: Boronkay Gábor.

    Sporthirlap, 1928. március 12.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.09, 20:29 (szerk.: 2018.12.09, 20:38)
    Hungária-út. 8000 néző. Bíró: Boronkay.

    Budai 33-as: Zsák — László, Beller — Steiner, Kaltenecker, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Nagy dr., Kovácsy, Ticska.
    Nemzeti: Gallina —- Flóra, Szendrő — Hossó, Volentik, Odry — Rémay III., Rémay II., Kautzky, Bihámi, Hegyi.

    0:1 Schmidt (9 p.)
    1:1 Volentik (67 p.)

    Nemzeti tréner: Holits Ödön

    Nemzeti Sport, 1928.03.12.