magyarfutball.hu

Kispest FC - Budai 33 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1927/1928, 6. forduló
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 2.500
  2. nela: 3.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.28, 22:41
    A Kispest gólratörő játékkal legyűrte az egységesebb Budai 33-asokat

    Kispest—Budai 33-as 2:0 (1:0)

    Kispest: Dénes — Wégner, Dudás — Raix, Mondovits, Csendes — Senkey II., Szabó, Jeszmás, Fürstner, Gulyás — Budai 33-as: Zsák — László, Lőwy — Király, Steiner, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Kaltenecker, Schlosser, Ticska

    Bíró: Juhász Attila dr.

    A sárkány utcai sporttelepen mintegy 3508 főnyi közönség jelent meg az új tribünt avató bajnoki mérkőzésre.
    Kispest kezd
    szél ellen, de az első támadásokat a budaiak vezetik és Dénesnek előbb Czumpft lövését kell elvetéssel elhárítani, majd László 30 m-es remek szabadrúgását védi elegánsan.Senkey II. elől Lőwy „haza" játszik és Zsák hatalmas rúgással előreadott labdájából Schmidt foglalkoztatja Dénest. Most Czumpft lövését hárítja el Dénes és a 13-ik percben Lőwy hibájából kornerhez jut Kispest, a sarokrúgást azonban Gulyás a kapu mögé centerezi. A 17-ik percben Dudás vét kornert, két perccel később pedig Gulyás centerezéséből Szabó magasan lő, Zsák a labdát felüti, de még idejében utánanyúl és kiöklözi. Kispest gólt reklamál eredménytelenül. A 20-ik percben újabb kornerhez jut Kispest és közvetlenül ezután Csendes hosszú labdája akad meg Zsák hálójában, közben azonban Jeszmás offszájdja miatt a bíró sípja megállította a játékot.
    Egy perccel később Tieska két lépésről biztos helyzetben a taccsvonal felé irányítja a labdát. Most egymásután három komért és el Kispest, majd Schlosser szökteti Ticskát, akinek beadását Czumpft a kapu mellé juttatja. A 29-ik percben Ticska megsérül és rövid időre kiáll. Ezalatt Schmidt lövését Dénes védi, Fürstner pedig olyan sokáig habozik, hogy László leszereli. A 33-ik percben Gulyás—Fürstner akciója után Szabó jó helyzetben kapu mellé lő. Ezután Steiner lövése Dudásról kornerre pattan, majd Király hosszú, éles lövését Dénes a felső kapufának üti és a visszapattanó labdát Dudás a mezőnybe továbbítja. A 37-ik percben Csendes passzával Gulyás lefut, lövéséből a labda a jobboldali kapufa felső pereméről a gólvonal mögé pattan és a résen álló Jeszmás a hálóba juttatja. (1:0)
    A gól után a budaiak támadnak és a 44-ik percben Czumpft kornert erőszakol ki, amiből Steiner a kapu mellé fejel.
    A második félidő 3-ik percében Raix faultja miatt Schlosser szabadrúgása foglalkoztatja Kispest védelmét, majd az 5-ik percben László a labdával orron találja Gulyást, aki sérülten néhány percre kiáll. Közben Schmidt lövését Dénes, Mondovitsét Zsák védi, míg Raix és Schlosser egymás kölcsönös foultolásával szórakoznak.
    Változatos, csapkodó játék folyamán a 20-ik percben Dudás balraadott labdája kornerre megy, majd a 23-ik percben Kispest jut kornerhez és Senkey II pontos sarokrúgásából Fürstner védhetetlenül a kapu alsó jobbsarkába fejeli a labdát (2:0).
    A 25-ik percben Szabó 18 m-es szabadrúgását Zsák elvetéssel védi. Ezután László előre megy centercsatárnak, helyére Király vonul hátra, Kaltenecker kerül a jobbösszekötő posztjára és Czumpft játszik jobbhalfot. Ebben az átcsoportosításban a Budaiak felnyomulnak és állandóan Kispest térfelében tanyáznak, de a védelem résen van. Dénes rendre elhárítja Czumpft, Iászló és Kaltenecker lövését, míg Ticskát Wégner az utolsó pillanatban kornerre szereli. A 41. percben Schmidt feldolgozza magát a kapuig, de tehetetlenül mellé lő, majd Ticska lövését Dénes védi, míg a Czumpft gáncsa miatt megítélt szabadrúgásnál Gulyás Zsákot kifutásra kényszeríti. A 44. percben Löwy faultja miatt jut Kispest szabadrúgáshoz és Senkey II centerezett labdáját Fürstner fejelés helyett művésziesen juttatja ököllel a hálóba, a csel azonban a bíró éberségén meghiúsul.

    Sporthirlap, 1927. október 24.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.12.03, 16:32 (szerk.: 2018.12.03, 18:05)
    Sárkány-uica. 2500 néző. Bíró: Juhász Attila dr.

    Kispest: Dénes — Wegner, Dudás — Raix, Mondovics, Csendes — Senkey II., Szabó, Jeszmás, Fürstner, Gulyás.
    Budai 33-as: Zsák — László, Löwy — Király, Steiner, Eichbaum — Schmidt, Czumpft, Kaltenecker, Schlosser, Ticska.

    1:0 Gulyás (37 p.)
    2:0 Fürstner (68 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.10.24.