magyarfutball.hu

Kispest FC - Budai 33 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztályú profi liga 1926/1927, 15. forduló
referee : Kann Ferenc
attendance:
  1. Nemzeti Sport: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.09.03, 20:27
    Kispest—Budai 33-asok 1:1 (1:1)

    Az élet-halál küzdelemben egyik fél sem tudta kihasználni a másik gyengeség periódusait
    Góllövők: Szabó és Czumpft

    Sárkány utca, 4000 néző. Bíró: Kann F.

    Kispest: Dénes — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Csendes — Góliás, Szabó, Fürstner, Gulyás, Czetényi II. Budai 33-asok: Zsák — Oláh, Lőwy — Beller, Eichbaum, Király — Schmidt, Czumpft, Kalteneckert, Kramer, Ticska.

    Kispest kezd
    és a piros-fekete csatársor első lendületes és szép támadása meg is termi már a vezető gólt. A lefutó Czétényi II. a második percben kiugrasztja Fürsztnert, ezez Szabóhoz tolja a labdát, aki pár lépést tesz vele és védhetetlen lapos lövéssel a jobb sarokba plaszírozza (1:0).
    Zsák már hiába vetődik.
    A budaiakat felvillanyozza a gyorsan bekapott gól, egyik támadást a másik után vezetik Dénes kapuja ellen. Ennek következményekép a 10. percben
    Schmidt szép beadását Czumpft a bal kapufa mellett besüvítő lövéssel a kiegyenlítő góllá értékesíti (1:1).
    A 16. percben Szabónak a 16-os sarkából lőtt szabadrúgását Zsák el vetéssel védi, de röviden. Beller azonban még idejében tisztáz. A 33-as mind többet és többet van a frontban, a kapu előtt azonban a fekete-fehér csatárok sorra elidegeskedik a legjobb helyzeteket.
    A 39. percben Kaltenecker Dénes kezei között fejeli kornerre a labdát, majd Krámer kétszer egymásután hajszálnyira fölé lő.
    A szünet előtti utolsó percekben szinte ostromol a budai csapat.Sőt Raix is majdnem öngólt vét, amennyiben Schmidt centerét élesen hajszálnyira a saját kapufája mellé vágja. A 44. percben Kaltenecker közeli lövését Dénes kiboxolja, pont a budai center elé, de mielőtt az újra lőhetne Csendes ment.
    Szünet után
    egy darabig folytatódik a budaiak offenzívája, de a szünet előtt feltűnően bizonytalanul dolgozó kispesti védelem most egyszerre lábrakap és Dudással az élén sorra parírozza támadásaikat.
    A 14. percben nagy szerencsével menekül meg a piros-fehérek kapuja a góltól. Schmidt lefut, a kifutó Dénes mellett elviszi a labdát, mely lábáról az üres kapu felé pattan, de nem elég erősen ahhoz, hogy a szélsebesen ott termő Dudás éppen a gólvonalon utol ne érje és vissza ne húzza.
    Czétényi csavart szabadrúgását Zsák kiboxolja, majd Lövi vét kornert.
    ment. A budaiak mintha most kiadták volna az erejüket, fokozatosan visszaesnek,
    a piros-fekete csatársor kezd most finisbe.
    Góliás elől a 23. percben Oláh kornerre ment. Egy perccel később Szabó offszájd-gólt lő,
    melyet Zsák nem is véd. A bíró, bár a kispestiek protestálnak , azt állítják, hogy ellenféltől kapta Szabó a labdát, nem adja meg a gólt.
    Kispest három kornert ér el egymás után. Az utolsóból Fürstner helyzetlövését Zsák remek elvetéssel fogja. Dudás 210 méteres szabadrúgását továbbítja most, Fürstner fejjel kap rá, de ez is Zsáké. A 38. percben Egy hosszú előreadott labdára egyszerre startol Szabó, Lövi és Király, összecsapnak. Szabó elesik a 16-oson belül. A bíró gondolkodás nélkül egyszerre szabadrúgást ítél, mely ide-oda pattog a védőjátékosok között, végre Löwi tisztáz. A közönség éktelen lármával, a piros-feketék nagy izgalommal fogadják, hogy a bíró nem adott tizenegyest. Kann azonban hajthatatlan. Szabó 20 méteres szabadrúgását Gulyás kevéssel a kapu mellé fejeli, majd Szabónak a 16-osról küldött szabadrúgása megy a kapu mellé s ezzel vége is a játéknak.

    Nemzeti Sport, 1927. május 2.
     
  2. avatar: erdosor
    2018.11.29, 13:30 (szerk.: 2018.11.29, 14:16)
    Sárkány-utca. 4000 néző. Bíró: Kann F.

    Kispest: Dénes — Saguly, Dudás — Raix, Burger, Csendes — Goliás, Szabó, Fürstner, Gulyás, Czétényi II.
    Budai 33-asok: Zsák — Oláh, Lőwy —- Beller, Eichbaum, Király — Schmidt, Czumpft, Kalteneckert, Kramer, Ticska.

    1:0 Szabó (2 p.)
    1:1 Czumpft (10 p.)

    Nemzeti Sport, 1927.05.02.