magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre SC 3 : 0 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.01.26, 15:45 (szerk.: 2023.01.26, 16:03)
    Zalaegerszegi TE - Békéscsabai Előre 3:0 (1:0)

    Zalaegerszeg, 5000 néző
    V: Hámori
    ZTE: Bolemányi — Prokisch, Papp, Vörös, Kocsis, Filó, Fehér, Kajtár, Tóth (Farkas, 72. perc), Madár, Bita. Edző: Szőcs János.
    Békéscsaba: Tóth — Kvasz, Kiss, Szűcs, Lengyel, Ambrus (Csulik, 72. perc), Dobó, Láza, Bertók, Németh, Schneider. Edző: Piller Sándor.

    1. perc: Bita 10 méterről kapu fölé lőtt.
    25. perc: Szögletrúgás után Tóth fejese a kapufa tövénél csúszott ki.
    32. perc: Tóth a jobbszélen elfutott, lövésszerű beadását a kapus a felső lécre tolta, a visszapattanó labdát Madár elvetődve fejelte a hálóba, 1:0.
    46. perc: Fehér fordulásból leadott lövését a kapufa mentette.
    68. perc: Fehér lövését Tóth kiejtette, a labda a gólvonal előtt megállt, s a védők tisztáztak.
    75. perc: Fehér az alapvonalról gurított Tóth elé, s bár a védők lökték, ő azonban estében a hálóba juttatta a labdát, 2:0.
    78. perc: Kajtár hatalmas lövését a léc alól tolta Tóth szögletre.
    84. perc: Papp hosszú labdával szöktette Fehért, aki a kifutó kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 3:0.

    A játékot végig a ZTE irányította, szép, ötletes és erőteljes támadásokat vezetett.
    A Békéscsaba védekezésre rendezkedett be, s a három gól ellenére is a Dobóval megerősített védelem volt a legjobb csapatrésze. A csabaiak csatárjátéka ezúttal nagyon szegényes volt, a mérkőzés alatt szinte egyetlen helyzetük sem akadt.

    Jó: Vörös, Filó, Kocsis, Madár, Kajtár, ill. Dobó, Kvasz, Ambrus.

    5. ZTE 25 11 7 7 42:25 29
    ...
    8. Békéscsaba 25 11 5 9 40:35 27

    Népsport, 1969. szeptember 29. (Arcanum DT)
    képMadár fejese a következő pillanatban a hálóba került. Ez volt az első... (Kiss Ferenc felvétele)

    Zalai Hírlap, 1969. szeptember 30. (Arcanum DT)
    Zalaegerszegi TE - Bcs. Előre 3:0 (1:0)

    Zalaegerszeg, 5500 néző
    V: Hámori
    Zalaegerszeg: Bolemányi (7) — Prokisch (7), Papp (8), Vörös (8), Kocsis (7), Filó (8), Fehér (7), Kajtár (9), Tóth (7), Madár (8), Bita (8). Edző: Szőcs János.
    Bcs. Előre: Tóth (6) — Kvasz (6), Kiss (7), Szűcs (5), Lengyel (7), Ambrus (5), Dobó (8), Láza (5), Bertók (6), Németh (6), Schneider (6). Edző: Piller Sándor.
    Csere: Tóth helyett Farkas (—) a 72. percben, ill. Ambrus helyett Csulik (—) a 72. percben.

    Kezdés után a hazaiak lendültek támadásba. Az első perc végén Bita hatalmas lövése zúgott el a jobb oldali léc fölött.
    Egy gyors csabai támadás végén Némethet csak szabálytalanság árán tudták szerelni. A szabadrúgás után Láza elől a kapus kifutással tisztázott.
    Erősen rohamozott a ZTE. A lila-fehér védőkre nagy munka hárult. Dobó Madár elől, Lengyel Tóth elől szögletre hárított. A beívelt szögletet Tóth remek érzékkel a mezőnybe öklözte. Majd Bita fütty után lőtt érvénytelen gólt.
    Változatos mezőnyjáték után a 22. percben Madár elől Tóth bravúros rá vetődéssel hárított. Dobó fejjel mentett nehéz helyzetben, majd Madár elhirtelenkedve csúnyán mellédurrantott.Mindkét oldalon feltűnően sokat idegeskedtek a játékosok, s emiatt sok volt a pontatlan átadás.
    Továbbra is a ZTE maradt támadásban. Lengyel szögletre hárított Madár elől. A beívelés után Bita fejesét szépen védte a csabai kapus.
    Nem sokkal később Filó éles lövését Tóth szögletre ejtette. Ezután Kvasz a kapu torkából fejjel tisztázott, majd Kiss önfeláldozóan mentett Madár elől.
    A 30. percben Madár távoli erős lövését Tóth látványosan, félkézzel tette ártalmatlanná.
    A 32. percben a sorozatos hazai támadások góllá értek. Tóth, a középcsatár el viharzott a jobb szélső helyén, s éles beadását Bita a felső lécre fejelte. A lepattanó labdát a berobbanó Madár közelről elvetődve az üresen hagyott kapu jobb sarkába fejelte. 1:0.
    A szórványos csabai támadásokat a ZTE védői könnyedén hárították. (Feltűnő volt, hogy az Előre középpályásai a megszerzett labdákat lassan, körülményesen és pontatlanul továbbították.)
    Bertók előtt nyílott alkalom a gólszerzésre, de a leadásába hiba csúszott és felszabadítottak a védők.
    Lengyel labdájánál Németh lesen feledkezett, majd Papp Német elől partra vágta a labdát. Az ellentámadás során Fehér került leshelyzetbe.
    Szünet után továbbra is a ZTE maradt támadásban. Az 1:0-ás vezetés birtokában most már nyugodtabban szőtték támadásaikat.
    Fehér fordulásból leadott lövése a jobb alsó kapufa éléről kipattant, de a védők hárítottak. Ambrus a kitörő Kajtárt szerelte. Nem sokkal később az összekötő elől Tóth kifutással tisztázott.
    Az 50. percben a jó helyzetbe került Bertókot Prokisch és Bolemányi nagy nehezen szerelte. Németh elől Papp szögletre mentett. Schneider beívelését a kapus kiöklözte, Ambrus bal sarokba tartó erős lövését Bolemányi elvetődve védte.
    A másik oldalon Fehér gólba tartó labdáját Szűcs kivágta.
    Láza fütty után talált hálóba. (A játékvezető les címén nem adta meg a gólt!)
    A 65. percben újabb gólt értek el a hazaiak. Kajtár elfutott a jobb oldalon, élesen belőtt labdáját Tóth csak röviden tudta kiütni és a jókor érkezö „névrokona” a háló jobb oldalába lőtt, 2:0.
    Újrakezdés után Németh elől Bolemányi kifutással akart hárítani, de a kapus a labda mellé nyúlt. Az összekötő nem vette észre, hogy előtte pattog a labda és így a védők felszabadítottak.
    Kajtár váratlanul nagy lövést zúdított Tóth kapujára. A kapus a léc alá tartó labdát bravúrosan szögletre öklözte.
    A 84. percben megszületett a ZTE harmadik gólja. Papp előre vágott labdájával Fehér mintegy 3 méteres lesről elfutott, majd kapura húzott, s a kétségbeesetten kifutó Tóth mellett 20 méterről az üres kapu bal oldalába bombázott, 3:0.
    Csulikot szögletre szerelték, Schneider beívelését Bolemányi védte.
    A 87. percben Farkas kitört, de a kifutó Tóth reflex-szel szögletre hárított.

    Jók: Papp, Filó, Kajtár, Bita, ill. Dobó. Kiss, Lengyel.

    BÍRÁLAT
    Amint az várható volt, a ZTE-t a tavasszal Békéscsabán elszenvedett 4:l-es vereségért erősen fűtötte a visszavágás vágya.
    A hazaiak nagy becsvággyal küzdöttek, de a nagy tét miatt sokat idegeskedtek, s pontatlan indításaikat a jól záró Előre-védelem, Dobóval az élen, rendre hárította.
    Fordulás után higgadtabban szőtték támadásaikat a hazaiak. Legfőképpen azért, mert az Előre középpályásai a megszerzett labdákat sorozatosan későn és pontatlanul továbbították, úgyhogy emiatt a támadósor képtelen volt tartani a labdát. Lövésekre is csak nagyon ritkán vállalkoztak a csabaiak. Az Előre bal oldali védelme gyengélkedett és nem tudott ellenállni a meg-megújuló ZTE-rohamoknak.
    Mindent egybevetve: a ZTE még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert.
    (Uhrin János)

    Békés Megyei Népújság, 1969. szeptember 30.