magyarfutball.hu

Bábolnai SE - Dunakeszi Vasutas SE 3 : 2 17:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
Területi Bajnokság, Duna csoport 1982/1983, 33. forduló
attendance:
  1. Népsport: 50

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.05, 10:16 (szerk.: 2017.10.05, 17:48)
    BÁBOLNA—DUNAKESZI 3:2 (0:1)
    Bábolna, vezette: Szőke.
    BSE: Balogh I. — Nagy, Lipóth, Kökény, Péntek — Pénzes. Benkó. Ollé — Balogh II., Tóth (Vass), Pavel. EDZŐ: Paksi Zoltán.
    Családi hangulatban (31 fizető néző) kezdődött a mérkőzés, mivel ez alatt a tv az MNK-döntőt közvetítette. (Körültekintőbb szervezést igényelne a mérkőzések kezdési időpontjának megválasztása, hiszen a területi bajnokságban ez volt az egyetlen szerdai forduló.) A BSE-ben Csikós két sárga lapja miatt nem játszhatott, az ifjúsági Nagy helyettesítette.
    Ä hazaiak támadtak, a 7. percben Péntek elől szögletre mentettek a vendégek, majd-, Benkó vágta kapu fölé a labdát. A dunakeszi ellentámadásainál a bábolnaiak jól alkalmazták a lestaktikát. A 22. percben Tóth helyzetben pontatlanul lőtt. Tíz perc múlva Balogh II. Olléhoz továbbított, már a dunakeszi kapus is elfeküdt, de a bábolnai játékos 6 méterről a kapu mellé helyezett. Három perccel később viszont az első vendégtámadás gólla1 végződött. A szélről belőtt labdát Bursi nyolc méterről a jobb alsó sarokba helyezte. 0:1.
    A 37. percben Ollé nagy erejű lövését védte a kapus. A másik oldalon, a 40. percben egy szabadrúgás után Balogh I. bravúrral szögletre védett. Egy perccel később Pénzes lövésénél ugyanezt tette.
    Szünet után nagy lendülettel kezdett a Bábolna. Először Pavel lőtt közelről kapu fölé, majd Pénzes bombájába beleléptek a védők. Az 55. percben egy előrevágott labdát két dunakeszi védő is elfejelhetett volna, de egymásra vártak, a kapus is a gólvonalon ragadt. Pavel felismerte az alkalmat, berobbant és 2 méterről a hálóba fejeit. 1:1.
    Állandósult a hazaiak fölénye. A 62. percben Péntek ívelt középre és a jó ütemben felugró a jobb felső sarokba fejelt. 2:1. Utána két esetben is Balogh kapus mentett. Nagy kapott kemény játékért sárga lapos figyelmeztetést. A 76. nercben Benkó szögletről belőtt labdáját Kökény a bal felső sarokba fejelte. 3:1.
    Ezután fékezett a hazai csapat. A 82. percben fellazult a védelem, két vendégjátékos is helyzeti előnybe került. Először még Balogh kivetődött. róla kipattant a labda, de Bursi érte el és az üresen hagyott kapuba lőtt. 3:2.
    A mérkőzés nagy részében a Bábolna támadott. Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt és húsz perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. Jók: Lipóth, Kökény, Pénzes, Benkó.

    Forrás: Dolgozók Lapja, 1983-05-06