magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - Kecskeméti FC 2 : 1 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.01.09, 21:18
    Kiböjtölt győzelem

    300 néző Vezette: Kiss Béla (Nyekita Dezső, Puskás Sándor)
    Békéscsaba: Kurucz Ferenc 6 - Czipó Zoltán 5 - Valentényi Viktor 6, Kovács Tibor 6 - Balog Zsolt 5, Simon Attila 5, Csipkar Sorin 6, Balogh József 5, Szabó Sándor 6 (Tátrai Attila 79. p.) - Boros Richárd 6 (Ursz József 84. p.), Borbola Bence 5 (Takács Gábor 6, 46. p.) Edző: Vágó Attila
    Kecskemét: Czigoth Szabolcs 5 - Vaskó József 5 - Kollár Zsolt 5, Maczó Miklós 6 - Kvasz Krisztián 5 (Vancsa Miklós 5, 56. p.), Gabala Krisztián 6, Pintér Attila 5, Barna Csaba 6 (Lászka Balázs 78. p.), Sallai Balázs 5 (Kislőrincz György 5, 56. p.) - Kalina Tibor 6, Gyánó Szabolcs 6 Edző: Nagy László
    Gól: Gyánó 2. p. ; Boros 51. p. ; Balogh J. 75. p.
    Sárga lap: Pintér (Simon lábát elhúzta) 9. p. ; Gabala (Boros felvágásáért) 11. p. ; Vaskó (Tátrai Felvágásáért) 81. p. ; Csipkar (nem hagyta játékba hozni a labdát) 82. p. ; Lászka (Tátrait lerántotta) 83. p.
    Szögletarány: 3:12 (2:6)

    Gyászszünettel kezdődött a találkozó. A napokban 46 éves korában elhunyt Móga Boldizsárra emlékeztek, aki a Kórház utcai pálya gondnoka volt.

    2. p. : A békéscsabaiak a saját térfelük közepén elvesztették a labdát, Kalina rácsapott, kapura húzott, majd a balösszekötő helyéről középre adott. A jókor érkező Gyánó elhúzta labdát a kimozduló Kurucz mellett és 8 méterről az üres kapu közepébe gurított, 0-1.
    18. p. : Simon betört a 16-oson belülre, majd az ötösig verekedte magát, végül jobbról élesen visszagurított, Czigoth kivetődött, de nem tudta megfogni a labdát, csak megtolni, ami Boros felé gurult, de az utolsó pillanatban mentettek a védők.
    40. p. : Maczó bal oldali beadását barna 10 méterről fölé fejelte.
    42. p. : Szabó balról középre adott, Csipkar továbbpöccintette a labdát Boros elé, aki 17 méterről megcélozta a bal alsó sarkot, de a kecskeméti kapus vetődve hárított.
    44. p. : Barna átkígyózott a csabai védelmen, 8 méterről tűz alá vette a hazaiak kapuját, de Kurucz hárított.
    50. p. : Egy bal oldali szögletet követően Valentényi hazaadásszerű fejese nem okozott gondot a kecskeméti kapusnak.
    51. p. : Csipkar a 16-os előtt kapura fordult és ügyesen ugratta ki a védők gyűrűjéből Borost, aki 10 méterről a bal felső sarokba vágta a labdát, 1-1.
    56. p. : A felső léc alá tartó Boros-fejest húzta le könnyedén Czigoth.
    75. p. : Csipkar bal oldali beadása üresen találta Balogh Józsefet, aki 12 méterről laposan a visszafutó kapus mellett a bal alsó sarokba helyezett, 2-1.
    80. p. : Kalina közeli fejese Kurucz kezéből az alapvonalon túlra perdült.
    90. p. : Kalina ismét a kapura bólintott, ezúttal Kurucz kitenyerelte a labdát, amiből ismét szöglet lett.

    Villámrajtot vett a kecskeméti csapat és a gyorsan elért góljuk az első félidőben teljesen megbénította a Békéscsabát. A hazaiak középpályás sora nagyon halványan muzsikált, nem tudta támadásra serkenteni az elől lévőket és rengeteg hibával játszottak a lila-fehérek. A vendégek viszont éltek a kínálkozó alkalommal és a gólt követő rövid szünet után ismét kidolgoztak néhány helyzetet a csabai kapu előtt.
    A fordulás után más felfogásban lépett pályára a Békéscsaba, aminek gyors eredménye volt az egyenlítés. Ezzel sem voltak elégedettek a lila-fehérek, továbbra is ők irányították ebben a játékrészben a mérkőzést és végül megérdemelten szerezték meg a három pontot a listavezetővel szemben.
    Hosszú szünet után nyert újra a Békéscsaba, ráadásul egy négy meccs óta tartó gólnélküliséget is felszámoltak ezzel.

    Vágó Attila: - Végre elhitte a csapat, hogy tud győzni. A második félidei teljesítmény alapján megérdemelt a siker, de még nagyon az út elején járunk... A csapat minden tagja hallatlan akarásáért dicséretet érdemel, köszönjük szurkolóink támogatását.
    Nagy László: - Hihetetlen lelkesen játszottak a hazaiak a második félidőben és két védelmi hiba után megérdemelten győztek.

    2. Kecskemét 8 3 3 2 17-6 12
    ...
    6. Békéscsaba 8 2 2 4 6-9 8

    Békés Megyei Hírlap 2000. szeptember 25. ; Futballévkönyv 2001/I