magyarfutball.hu

Csepel-Auto Trader - Előre FC Békéscsaba 1 : 2 13:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.01.20, 11:07 (szerk.: 2016.01.20, 11:15)
    Megvan az első győzelem

    300 néző Vezette: Harsányi József (Filus Tibor, Kovács Benő) 13.15 óra
    Csepel: Kiss Szabolcs 0 - Kovács Norbert 5, Hegedűs Gyula 1, Balázs Gergely 6 - Márkus Tibor 5 (Filó Tamás 86. p), Morvay Róbert 6, Mbemba Franck 5, Lukács Bálint 6 (Szatmári János 80. p.), Várkonyi Zoltán 6 - Ördög József 5, Wukovics László 6 Edző: Schróth Lajos
    Békéscsaba: Matkó Zsolt 0 - Czipó Zoltán 6 - Valentényi Viktor 6, Udvari Szabolcs 6, Kovács Tibor 5 (Majchrovics Zoltán 6, 52. p.) - Balog Zsolt 5, Bánföldi Zoltán 7, Csipkar Sorin 4 (Simon Attila 6, 46. p.), Ursz József 5 (Boros Richárd 68. p.) - Fehérvári János 6-2=4, Negrau Adrian 5 .Edző: Vágó Attila
    Gól: Wukovics 42. p. ill. Bánföldi 64. p. és 81. p.
    Sárga lap: Udvari (szándékos kezezésért) 41. p. ; Morvay (sípszó előtt elrúgta a labdát) 48.p.
    Kiállítva: Hegedűs 6. p. ; Fehérvári 85. p.
    Szögletarány: 4:2 (3:1)

    6. p. : Hegedűs buktatta a kitörő Fehérvárit a 16-os jobb oldalvonalánál, a csúnya esetet követően a játékvezető a zuhanyzóba küldte a csepeliek söprögetőjét.
    42. p. : Morvay bal oldali szabadrúgását követően Wukovics 5 méterről fejelt a kapu jobb oldalába, 1-0.
    64. p. : Bánföldi egy kitűnő szabadrúgás-kombináció után 17 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 1-1.
    81. p. : Bánföldi az alapvonaltól 22 méterre, balról ívelt a kapu elé, mindenki egymásra várt, így a labda akadálytalanul hullott a kapu bal oldalába, 1-2.
    85. p. : Fehérvári hátulról alaposan helybenhagyta Márkust, így a csabai támadó is a kiállítás sorsára jutott.

    A játékvezetők nem érkeztek meg a kezdés időpontjára, ezért negyedórás késéssel, 13.15 órakor kezdődött a találkozó.
    A mérkőzés napjáig a Békéscsaba három találkozón is vereséget szenvedett, nulla ponttal a tabella utolsó helyén állt, ezért a játékosok igencsak fogadkoztak, hogy megszerzik a három bajnoki pontot a régi rivális otthonában.
    Alig kezdődött el a találkozó, amikor a játékvezető Hegedűst kiállította. Ez a momentum meghatározta az egész mérkőzést. A korán adódó létszámfölényt a vendégek sokáig nem tudták kihasználni, inkább a hazaiak kezdeményeztek többet. A negyedórás késés igencsak megzavarta a játékosokat, mert elég gyengécske volt a mérkőzés, nem alakult ki jó játék. A Békéscsaba lassan, körülményesen futballozott és főleg a középpályán maradt alul. A félidő hajrájában a szemfüles Wukovics vezetést szerzett a hazaiaknak.
    A fordulás után megváltozott a vendégek játéka, határozottabban, lelkesebben futballoztak és érezni lehetett, hogy előbb-utóbb kiegyenlítenek. Ez a 64. percben Bánföldi remek találatával sikerült is. A játék színvonala azonban továbbra sem volt kielégítő, de igazság szerint a küzdőszellem sem. A mérkőzés hajrájában a Csepel elfáradt, a vendégek egyre többször értek oda a hazaiak tizenhatosához. A 81. percben újabb szabadrúgáshoz jutottak a csabaiak, megint Bánföldi állt a labda mögé és 22 méterről ismét betalált. Mint később kiderült, ez a gól a vendégcsapat győzelmét jelentette és egyben azt is, hogy a viharsarki gárda hosszú szünet után ismét megszerezte a három bajnoki pontot.
    A látottak alapján a hazai csapat nem érdemelt vereséget.
    Harsányi József játékvezetőt igencsak megzavarta a késés. Hegedűs kiállítása egy kicsit elhamarkodottnak tűnt és utána rögtön nem ítélt meg egy büntetőt a vendégeknek. Összességében nem állt feladata magaslatán, de ugyanez mondható el asszisztenseiről is.

    Schróth Lajos: - Ajándék kiállítás, ajándék szabadrúgás, nem is tudok mit mondani, törvényszerű volt a vereségünk. Mégis úgy érzem, hogy a mai találkozón nem a jobbik csapat szerezte meg a győzelmet.
    Vágó Attila: - A második félidőben fejben és mentálisan is egy egészen más Békéscsaba játszott. Úgy érzem, megérdemelten szereztük meg első győzelmünket.

    7. Csepel 4 2 - 2 5-6 6
    ...
    9. Békéscsaba 4 1 - 3 3-6 3

    Békés Megyei Hírlap 2000. november 27. ; Futballévkönyv 2001/I