magyarfutball.hu

Előre FC Békéscsaba - Nyírség-Spartacus FC 1 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2016.01.27, 17:21 (szerk.: 2016.01.27, 17:41)
    Tíz emberrel könnyebben megy

    1500 néző Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Horváth István) 15.00 óra
    Békéscsaba: Csirics Vladimir 7 - Futaki Krisztián 5-2=3, Serban Emil 6, Czipó Zoltán 4 - Balog Zsolt 6, Szabó Sándor 5 (Lapsánszki Tamás 4, 46. p.), Bánföldi Zoltán 5, Udvari Szabolcs 5, Valentényi Viktor 5 (Kurucsai András 82. p.) - Majchrovics Zoltán 4 (Tóth György 67. p.), Keresztúri András 6 Edző: Vágó Attila
    Nyíregyháza: Celeszki Dancso 6 - Ács Gusztáv 5, Szatke Zoltán 6, Kosán István 4 - Turóczi Mihály 6, Dican Ferenc 4, Kondora József 5 (Bessenyei Gyula 71. p.), Arany László 6, Fórián Zsolt 5 (Lakatos István 89. p.) - Ilea Nicolae Cornel 5, Novák János 7 Edző: Garamvölgyi Lajos
    Gól: Keresztúri 70. p. ill. Szatke 2. p.
    Sárga lap: Futaki (Novák felvágásáért) 35. p. ; Valentényi (Turóczi felvágásáért) 41. p. ; Futaki (Novákot nyakánál fogva lerántotta) 45. p. ; Lapsánszki (elhúzta Fórián lábát) 50. p. ; Serban (Novák feltartásáért) 74. p. ; Czipó (Turóczi felvágásáért) 92. p.
    Kiállítva: Futaki 45. p.
    Szögletarány: 5:7 (3:3)

    2. p. : Alig kezdődött meg a mérkőzés, a rögtön támadólag fellépő nyíregyháziak máris szögletet hajthattak végre. Novák jobbról remekül lőtte be a labdát, Szatke jól előzte meg védőjét és az ötösről a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 0-1.
    45. p. : Futaki a kiugró Novákot a békéscsabai 16-os előtt egy lépéssel nyakánál fogva hátulról lerántotta, amiért jogosan járt ismét a sárga lap a hazaiak fiatal védőjének. Mivel ilyen kártyát már egyszer felmutatott neki a mérkőzés folyamán Kassai játékvezető, rögtön villant a piros lap is.
    70. p. : Bánföldi szinte a félpályáról ívelt előre a kiugró Keresztúri elé. A nyírségi kapus kifutva kivetődött a csabai támadó elé, aki először Celeszkibe lőtte a labdát, akiről viszont kipattant ismét Keresztúri elé. Másodjára nem hibázott az egykori válogatott csatár és két védő kíséretében a 11-es tájékáról, a vert kapus mögött az üres kapu közepébe gurított, 1-1.

    Az ötödik helyen álló nyíregyházi csapat alaposa feladta a leckét a a csabaiaknak azzal, hogy villámrajtot vettek. Még csak az sem mondható, hogy egy korszerű, szép akció végén, hiszen egy pontrúgást követően bólintott a hálóba Szatke. Ez viszont megadta az első húsz perc alaphangját, ugyanis a hazaiak elbizonytalanodtak és akárcsak egy héttel korábban, ismét alaposan begyulladva szinte csak a labdát keresték a pályán.
    A nyíregyháziak viszont jöttek előre, de már nem volt olyan átütő erő bennük, mint korábban, noha olykor-olykor alaposan megdolgoztatták Csirics kapust. A sokkos állapotból felébredő Békéscsaba fokozatosan partnerré vált a mezőnyben, de a kapu előtt ugyanolyan hibákat követtek el, mint ellenfelük a túloldalon.
    A fordulás után már a kiállítást követően tíz emberrel lépett a pályára a Békéscsaba és érdekes módon ettől mintha megtáltosodott volna a csapat. Egyre-másra vezette a támadásokat, ám a túloldalon is remek portás állta útját a hazaiak csatárainak. Egy szerencsés góllal egyenlített a Békéscsaba. Ezt követően mindkét gárda mindent egy lapra feltéve támadott, hogy megszerezze a három pontot, ám továbbra is a kapusok kapták a főszerepet, akik meghiúsítottak minden gólszerzési lehetőséget.

    Vágó Attila: - A mérkőzés közvetlen elején elkövetett figyelmetlenségünk miatt nem tudtunk nyerni. Ez megfogta a csapatot. A fordulás után tíz emberrel nagy akarással játszottunk, ennek köszönhető az egyenlítés.
    Garamvölgyi Lajos: - Számunkra vereséggel felérő döntetlen született. Gratulálok a békéscsabaiaknak, hogy tíz emberrel egyenlíteni tudtak.

    5. Nyíregyháza 6 3 1 2 16-10 10
    ...
    9. Békéscsaba 6 1 2 3 4-7 5

    Békés Megyei Hírlap 2001. március 26. ; Futballévkönyv 2001/I