magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - BKV Előre 3 : 2 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.04.20, 10:37 (szerk.: 2021.10.10, 20:47)
    Izgalmas, fordulatos meccsen
    Előre FC Békéscsaba - BKV Előre 3-2 (2-1)


    NB I B-s labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 2500 néző
    V.: Veress László (Szabó Zoltán, Némethi Attila)
    Békéscsaba: Matkó — Balog, Gabala, Serban — Toldi, Simon, Valentényi, Udvari, Nagy Sz. - Tóth Gy., Bánföldi. Edző: Pásztor József
    BKV Előre: Tímár - Diszalov, Horváth, Vincze - Kovács N., Disztl, Varga, Herczku, Megyesi - Bánka, Szilveszter. Edző: Urbányi István
    Csere: Nagy Sz. helyett Popovits a 61., Serban h. Bujáki a 71., Toldi h. Lapsánszki a 71., Disztl h. Kovács A. a 82., Varga h. Bene a 85. percben.
    Gólszerző: Udvari a 9., Bánföldi a 31., Disztl a 35., az 53., Bánföldi a 77. percben.
    Sárga lap: Simon (Megyesit hátulról felvágta) a 61., Horváth (Popovits felrúgásáért) a 79., Lapsánszki (Megyesit felrúgta) a 81. percben.
    Kiállítva: Horváth a 91. percben.
    Szögletarány: 7:7 (3:0)

    9. p. Balog jobb oldalról visszaemelt Udvari elé, aki 20 méterről, kapásból megcélozta a kaput, a labda egy védőt érintve vágódott a kapu jobb oldalába, 1-0.
    31. p. Gabala szinte a félpályáról ívelt előre, Toldi kiszorított helyzetben kapura fejelt, a labdát Tímár kapus a felső lécre tolta, amely onnan visszapattant. Az éppen jókor berobbanó Bánföldi előtt landolt a játékszer, aki 3 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 2-0.
    36. p. A 16-os magasságában balról szabadrúgást ívelt be Megyesi, a berobbanó Disztl 4 méterről a kapu bal oldalába fejelt, 2-1.
    53. p. Vincze balról, laposan belőtt a csabai kapu élőterébe, már úgy tűnt, Matkó könnyedén megfogja a labdát, de ott termett Disztl és a kapust megelőzve a hálóba pörgetett a leülő Matkó mellett, 2-2.
    64. p. Toldi labdájából Popovits jobbról, éles szögből nyolc méterről a kapufát találta telibe.
    76. p. Egy remek beadást Popovits az ötösről a jobb kapufára lőtt.
    77. p. Bánföldi vezetgette a labdát távol a kaputól, majd 26 méterről váratlanul megtűzte, a labda a felső lécet érintve vágódott a hálóba, 3-2.
    78. p. Megyesi óriási ballábas szabadrúgása a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe, Varga ismételhetett, de ez Matkó zsákmánya lett.
    91. p. Horváth a karjánál fogva lerántotta Tóthot, amiért villant a sárga lap. Mivel a közlekedésiek védőjének ilyen kártyája már volt - jött a piros is.kép
    Udvari - a levegőben - felhőfejessel riogatja a közlekedésiek kapusát, a védők, Varga (16) és Diszalov (2) igyekszik megakadályozni a csabaiak labdarúgóját. (D-fotó: Lehoczky Péter)

    Egy erősen tartalékos Békéscsaba állt ki hazai pályán: négy sérült és három eltiltott labdarúgójuk csak a lelátóról szemlélhette az eseményeket.
    Az alaposan felforgatott hazai csapat ennek ellenére lendületesen és harcosan kezdett, a fővárosiak jó negyed órán át meglehetősen alárendelt szerepet játszottak. Még a bekapott gól sem ébresztette fel őket, de valamivel később aztán egyre aktívabbá váltak. Főleg a bal oldaluk volt veszélyes, ahol Vincze és Megyesi "kavart" ügyesen, és gyakran el is jutottak Matkó kapujáig. A mezőnyben azért a Békéscsaba volt fölényben és a félidő utolsó harmadában egy villámtámadás végén látványos góllal növelték előnyüket. A lendületüket Disztl gólja állította meg.
    Miként a fordulás után is Disztl jeleskedett, aki látványos megmozdulásával kiegyenlített. Bizony ebben az időszakban a csabaiak igencsak leültek, így nem volt véletlen a fővárosiak föltámadása. Kettő-kettő után fokozatosan ismét magára talált a hazai csapat, megint átvették a játék irányítását, olykor alaposan beszorították a vendégeket, akik viszont ettől kezdve remek és életveszélyes kontrákat mutattak be. Mindkét kapu gyakran került veszélybe, így aztán egy izgalmas és változatos mérkőzést láthattak a szurkolók. A finisben a csabaiak fölényüket ismét góllá érlelték és hiába cserélt gyors egymásutánban kétszer is Urbányi István edző, a vendégek már nem tudtak változtatni az eredményen.
    A foghíjas Békéscsaba megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

    Jó: Balog, Gabala, Tóth, Bánföldi ill. Vincze, Disztl, Megyesi.

    Pásztor József: - Mi még a halottat is föltámasztjuk, kettő-null után volt időszak, amikor kikaphattunk volna. Az utolsó tizenöt percben úgy játszottunk, ahogy kilencven percig kellene. Bánföldi nagyon jó teljesítményt nyújtott, de elégedett voltam Tóth Györggyel is, aki sokat futott és a védekezésből is kivette részét.
    Urbányi István: - Érdemes lesz megnézni az összefoglalót a tévében, sok szép jelenetet láthatnak a szurkolók, valamennyi játékosnak gratulálok. Nem örülök, hogy vesztettünk, de ilyenkor könnyebb a vereséget elviselni. Sok sikert kívánok a folytatásban a Békéscsabának.

    1. Békéscsaba 25 15 5 5 54-29 50
    ...
    6. BKV Előre 25 8 8 9 40-40 32

    Békés Megyei Hírlap 2002. április 8.