magyarfutball.hu

Szolnoki MÁV FC-Neusiedler - Békéscsabai Előre FC 1 : 0 16:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.06.20, 18:27
    Ultiparti és betli

    2. p. Szabó röviden adott haza a félpályáról, Kotula elcsípte, bevezette a 16-oson belülre, de lövését Matkó bravúrral, lábbal hárította.
    5. p. Novák bal oldali beadását Kiss 16 méterről, kapásból rátűzte, Matkó a bal sarok elől, óriási robinzonáddal szögletre tornázta.
    13. p. Kotula futotta meg a csabaiak jobb oldali védelmét, átadását Novák nagy helyzetben még tovább tolta, ám Kiss elől az utolsó pillanatban mentett Gabala.
    27. p. Ivitz remek jobb oldali beadása teljesen tisztán találta Kisst a kaputól 8 méterre, ám ballábas lövése a tehetetlen Matkó mellett elkerülte az alsó sarkot.
    41. p. Kotula szögletét Novák a rövid saroknál állva visszagurította a 16-osra, Pelles bombája elzúgott a lábak között, de centiméterekkel eltévesztette a bal sarkot.
    42. p. Gradinariu remekül kényszerítőzött Kotulával, a visszakapott labdával előbb elfektette Balogot, majd a balösszekötő helyéről higgadtan helyezett a hosszú sarokba helyezett, 1-0.
    44. p. Szépségdíjas szolnoki támadás végén Ivitz belőtt labdája kiperdült Matkó kezéből, ám mielőtt Kiss közbeavatkozhatott volna, az önfeláldozóan kivetődő portás menteni tudott.
    47. p. Szoboszlai jobb oldali beadását Fehér ajtó-ablak helyzetből, 8 méterről a léc fölé fejelte.
    51. p. Pelles mesteri labdáját Kotula az alapvonalról lágyan keresztbe ívelte, de azt Kádár a hosszú saroknál, egy lépésről a kapufára talpalta.
    62. p. Pelles hosszú keresztlabdáját Kotula a levegőből, kapásból alig lőtte a jobb sarok mellé.
    74. p. Gyors szolnoki kontra végén Ivitz tálalt középre, az üresen hagyott Németh 2 méterről nem találta el a kaput.
    91. p. Németh középen rávezette a labdát Gabalára, majd a mellette futó Ivitz elé tálalt, a védő jobblábas, 10 méteres lövését Matkó nagy bravúrral hárította.

    Asszisztensek: Heibl József, Kalmár László
    Sárga lap: Udvari (felvágta Antalt), Gabala (leterítette Novákot), Ivitz (rácsúszott Szabó lábára), Szoboszlai (buktatta Novákot), Gradinariu (rátartott Szabó lábára), Frida (felvágta Tóthot), Fehér (letalpalta Ivitzet)

    Alig két héttel az alapszakasz záró fordulója után vasárnap ismét a Tiszaligetbe látogatott a listavezető Békéscsaba, amely legutóbb nem csak 3 pontot vesztett a REAC ellen, de kiállítás miatt két meghatározó játékosáról, Feketéről és Simonról is le kellett mondania Pásztor Józsefnek Szolnokon.
    A másik oldalon ezzel szemben valamelyest csökkentek Vágó Attila ráncai, hiszen a múlt héten sérülés miatt hiányzó Rézsó Péter játékra jelentkezett.
    A Tisza-parti együttes tagjait fűtötte a visszavágás vágya, hiszen október közepétől tartó veretlenségi sorozatukat a viharsarkiak törték meg.

    Káprázatos első félórát produkált a hazai kék-sárga legénység, futószalagon gyártotta a gólhelyzeteket a csabai kapu előtt, de vagy Matkó kapus hárított bravúrral, vagy az irányzékkal akadtak gondjaik Kotuláéknak. A máskor oly stabil viharsarki védelem tagjai ezekben a percekben messze nem álltak a helyzet magaslatán, nem véletlen, hogy Pásztor József többször is emelt hangon kérte számon fiaitól figyelmetlenségüket.
    Az első félidő végére kiegyenlítődött a játék, Bánföldiék ugyan megpróbálták megtartani a labdát, de Rézsó kapujáig már nem értek fel. Amikor pedig már azt hitték a vendégek, megúszták gól nélkül a nagy nyomást, Gradinariu gyönyörű góllal késztette megadásra Matkó Zsoltot.

    Szünet után azonnal egyenlíthetett volna a Békéscsaba, ám az ex-szolnoki Fehér fejese elkerülte a kaput. Bár a mezőnyben már nem játszott alárendelt szerepet a lila-fehér együttes, nem hogy gólhelyzete nemigen akadt, de kapura lövésig sem jutottak Bánföldiék.
    Ezzel szemben szinte valamennyi hazai támadás magában hordozta a gólveszélyt, az eredmény azonban nem változott.

    Hogy a Szolnok "csak" nyert, s nem mért kiütéses vereséget vendégére, egyedül magának köszönheti, így az utolsó pillanatig akadt izgulni valója. Megérdemelt győzelméhez azonban nem fért kétség.

    Hajdó játékvezető az első félidőben valóságos "ultipartit" rendezett, pedig nem volt különösebben durva a találkozó, mérkőzést befolyásoló hibája azonban nem volt.

    Jó: Frida, Kádár, Gradinariu, Novák, Kotula ill. Matkó, Fehér, Bánföldi.

    Vágó Attila: -Rengeteg helyzetet dolgoztunk és hagytunk ki mindkét félidőben, ezért vált izgalmassá megérdemelt győzelmünk.
    Pásztor József: -Nem tudtuk megismételni két héttel ezelőtti remek játékunkat. A másodosztályban ennyi hibát nem szabad elkövetni, mert ennek csak vereség lehet a vége.

    1. Békéscsaba 24 14 5 5 51-27 47
    ...
    3. Szolnok 24 11 7 6 42-29 40

    Békés Megyei Hírlap 2002. április 2. (Gelei József)