magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Diósgyőri VTK 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2017.10.19, 11:52 (szerk.: 2017.10.19, 17:23)
    Soványka góllal három pont

    28. p. Szabadrúgáshoz jutottak a békéscsabaiak, a jobb oldali szögletzászlóhoz egész közel. Bánföldi emelte be a labdát a kapu előterébe, ahol Fehér magasra felugorva 7 méterről a bal felső sarokba fejelt, 1-0.
    71. p. Alig lépte át a félpályát Szoboszlai, amikor hátulról Vitelki összeakasztotta a lábát, amiért sárga lapot kapott a diósgyőriek középpályása. Mivel ilyen színű kártyája már volt, rögtön villant a piros is.

    Asszisztensek: Kispál Róbert, Koch György

    Sárga lap: Popovits (Domokost rúgta meg hátulról), Vitelki (Tóth akasztásáért), Valentényi (Lippai bokáját összeakasztotta), Balog (felrúgta Bindert), Kosán (Balogot fölvágta).
    Szögletarány: 2:4 (1:3)

    Borzasztó nagy erővel támadott a Diósgyőr az első negyedórában és meglehetősen agresszív futballt mutattak be, így aztán a békéscsabaiak egyáltalán nem tudtak kibontakozni ebben az időszakban. Maradt számukra az, hogy foggal-körömmel védték a kapujukat. Ökölvívó nyelven szólva: jelentős pontelőnnyel fordultak a következő negyedórára a vendégek.
    Ekkor azonban már a csabaiak is mind gyakrabban átlépték a felezővonalat és fokozatosan felvették a diósgyőriek ritmusát, így kiegyensúlyozottabbá vált a találkozó. Nagy veszélyt azonban egyik csapat sem jelentett a kapura. Egészen a 28. percig, amikor minden előkészület nélkül és váratlanul megszerezte a vezető gólt a hazai csapat.
    Ez megnyugtatta a lila-fehéreket, a Diósgyőrt viszont nem paprikázta föl, így aztán továbbra is egyforma játékerőt képviselő csapatok küzdelmét láthattuk.

    A fordulás után nem sokkal óriási egyenlítési lehetőséget szalasztott el a borsodi együttes, amikor Binder lövésébe Fekete beleütött, a labda Vojtekovszkihoz pattant, aki villámgyorsan visszagurított Lippainak. A vendégek támadója a 16-osról a még fekvő Fekete fölött kapura emelt, a labda be is pottyant volna a hálóba, ám Gabala a gólvonalon állva kivágta azt.
    A 71. percben tíz főre olvadt a DVTK, de ez mit sem változtatott a játékon. A vendégek ugyanolyan elánnal támadtak, futottak az eredmény után és szerettek volna egyenlíteni. A csabaiak azonban csupaszív játékuk révén rászolgáltak a győzelemre.
    Tény, mindkét csapatnak a jobb oldala volt az erősebb, a három pont sorsa azon múlott, hogy a csabaiak bal oldala kevesebbet hibázott.

    Jó: Fekete, Balog, Fehér, Gabala, Bánföldi ill. Szakos, Vojtekovszki, Binder.

    Pásztor József: -Nem volt szép játék, de küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a csapat. Jól védekeztünk, ám az előre való játékban sokat hibáztunk.
    Pajkos János: -Hiába birtokoltuk többet a labdát, egy elkerülhető góllal kikaptunk.

    1. Békéscsaba 21 13 5 3 46-23 44
    ...
    5. Diósgyőr 21 10 3 8 32-24 33

    Békés Megyei Hírlap, 2002. március 11.