magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Kecskeméti FC 4 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.06.18, 20:20 (szerk.: 2023.06.18, 20:56)
    Keresztúri András - szuper!
    Előre FC Békéscsaba - Kecskemét 4-2 (3-1)


    Békéscsaba,1200 néző
    Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Gyenge)
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Békéscsaba: Matkó 5 - Bánföldi 5, Serban 6, Valentényi 5 - Balog 7. Futaki 5, Szabó S. 6, Szoboszlai 5, Simon 6 - Hoffmann 7, Keresztúri 7. Vezetőedző: Dajka László
    Kecskemét: Czigoth 4- Kelemen 4, Kasza 5, Kollár 5 - Sallai 5. Szabó A. 5, Barna Cs. 6, Czéh 6, Pintér 4 - Moga 4, Puskás 4 Vezetőedző: Nagy László.
    Csere: Hoffmann helyett Tóth Gy.(-) a 68. Szoboszlai helyett Fehér (-) a 68., Keresztúri helyett Popovits (-) a 85. percben (-)
    Kelemen helyett Bodor (4) a szünetben, Puskás helyett Török (5) a 60., Pintér helyett Tamási (-) a 85. percben
    Gól: Balog a 6. percben Keresztúri átadása után hat méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).
    Hoffmann a 21. percben megiramodott a 11-es tájékán, egy lehelettel előbb odaért, mint Czigoth kapus, akinek a hóna alatt talált a kapuba (2-0).
    Balog a 36. percben hat méterről ballal a kapu közepébe lőtte a labdát (3-0).
    Barna Cs. a 38. percben négy méterről a kapu közepébe lőtt (3-1).
    Czéh a 77. percben a Török buktatásáért megítélt büntetőt lőtte a kapuba (3-2).
    Keresztúri a 82. percben Bánföldi átadása után a vetődő kapus mellett a kapu bal oldalába lőtte a labdát (4-2)
    Sárga lap: Kelemen (Simon buktatásáért) a 43., Szabó A. (Simont hátulról felvágta) az 54., Kasza (rossz becsúszásért) a 74. percben.
    Szögletarány: 4:3 (2:1)
    Így bíráskodott (8). Szabó Zsolt sokat hagyatkozott a lesek megítélésében a gyakran hibázó segítőire. Egyébként jó kézben tartotta a mérkőzést.

    A békéscsabaiak határozottabbak, céltudatosabbak, és pontosabbak voltak, így hamar megkezdték a gólgyártást.
    Három null után sem álltak vissza, ezt követően is formás támadásokat vezettek, mégis a következő két gól a vendégek nevéhez fűződik, melyből az egyik 11-es volt.
    Ez sem ijesztette meg a lila-fehéreket, már 3-2 után az egykori válogatott, Keresztúri András remek alakítását követően kialakult a végeredmény.

    Mestermérleg
    Dajka László: - Egy jól felkészített csapatot sikerült magabiztosan legyőzni. Sajnálom a két kapott gólt, ugyanakkor a négy rúgott gólunk mellett számtalan helyzetet teremtettünk a vendégek kapuja előtt. Mindezek ellenére sokat kell még dolgoznunk.
    Nagy László: - A végig remekül játszó Békéscsaba megérdemelten nyert, a gyermeteg hibákat elkövető csapatunk ellen.
    (Jávor Péter)

    1. Békéscsaba 4 3 1 - 12-4 10
    ...
    10. Kecskemét 4 - 2 2 7-10 2

    Nemzeti Sport, 2001. augusztus 19. (Arcanum DT)
    Dajka sajnálja a két bekapott gólt
    Előre FC Békéscsaba - Kecskeméti FC 4-2 (3-1)


    ...

    6. perc: Szabó Sándor 30 méteres, jobb oldali átemelése a bal oldalon felbukkanó Keresztúri előtt landolt, aki kapásból Balog Zsolt elég gurított. A csabaiak középpályása hat méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0.
    21. perc: Valentényi balról kiugratta Hoffmannt, aki a 16-os előterében megelőzte védőjét, majd úgy tűnt, hosszan tolja meg a labdát. Ám gyorsaságát kihasználva, szinte egyszerre ért oda a kifutó kapussal a 11-es tájékára, és egy lehelettel megelőzve a vendégek portását, a kivetődő kapus alatt a hálóba lőtt, 2-0, az ütközés után Hoffmannt egy percig ápolták.
    36. perc: Bánföldi negyven méteres indításával Keresztúri a bal oldalon az alapvonalig verekedte magát, majd Hoffmann elé gurított, aki viszont a berobbanó Balog Zsolt elé tálalt. A csabaiak középpályása hat méterről, ballal a kapu közepébe lőtte a labdát, 3-0.
    38. perc: Czéh labdájával Pintér a balösszekötő helyén az ötösig futott, majd középre adott, Puscas öt méterről a kapura pörgetett, de Matkó vetődve beleütött a labdába, ami Barna Csaba elé perdült. A vendégek középpályása négy méterről a kapu közepébe lőtt, 3-1.
    77. perc: Czéh indította Törököt, az utóbbi belépett a 16-oson belülre, ahol Fehér elsodorta - 11-es. A büntetőt Czéh a kapu jobb oldalába lőtte, az ellentétes irányban vetődő Matkó mellett, 3-2.
    82. perc: Bánföldi már a 16-oson belül járt, akár megcélozhatta volna a kaput a jobbösszekötő helyéről, de önzetlenül átpasszolt Keresztúri elé, aki Kollárt kicselezve a kapu bal oldalába lőtt, 4-2.
    kép
    A fehér mezes Hoffmann nagy sprint után összecsúszott a kapussal, Czigothtal, de a labda a lábáról így is a kapuba került. Ez volt a békéscsabaiak második gólja
    (D-Fotó: Veress Erzsi)

    A nagy meleg ellenére meglehetősen lendületesen kezdett mind a két csapat. Az elején a kecskemétiek még sokat hibáztak, ezt alaposan ki is használták a csabaiak, akik lendületből kétszer is bevették Czigoth kapuját.
    Ezt követően összeszedte magát a kecskeméti gárda, megpróbáltak ők is kibontakozni, és egyszer-egyszer meg is mozgatták Matkó kapust.
    Ennek ellenére a még mindig szebben és ötletesebben futballozó csabaiak növelték az előnyt, a nagy kedvvel játszó Balog másodszor is betalált az ellenfél kapujába. Igaz, erre gyorsan jött a hidegzuhany, de ez sem törte meg a csabaiak lendületét, akik az első játékrészben továbbra is rohamoztak, és még ilyen arányban is megérdemelt vezetésre tettek szert.
    A fordulás után továbbra is a csabaiak tartották kezükben a mérkőzés irányítását, és átmenetileg ugyan kevesebbet veszélyeztették a kecskeméti kaput, de ellenfelük sem igazán jutott el Matkó hálójáig. Aztán váratlanul kaptak egy 11-est a vendégek, ami izgalmasabbá tette a mérkőzést, de csak öt percig.
    Ugyanis az utóbbi fordulók leggólerősebb játékosa, Keresztúri feltette az „i”-re a pontot, így még ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert a Békéscsaba az egykor szebb napokat látott Kecskemét ellen.

    Jó: Balog Zs., Szabó S., Simon, Hoffmann, Keresztúri, ill. Barna Cs., Czéh.
    (Jávor-Verasztó)

    Békés Megyei Hírlap, 2001. augusztus 21.
    Ha a kecskeméti Nagy-csapat, a békéscsabai óriási!
    Előre FC Békéscsaba - Kecskeméti FC 4-2 (3-1)


    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 1200 néző
    Vezette: Szabó Zs. (7) (Kispál, Gyenge).
    BÉKÉSCSABA: Matkó 6 - Balog Zs. 8, Bánföldi 6, Serban 6, Valentényi 6 - Szabó S. 7, Futaki 6, Szoboszlai 6, Simon 6 - Hoffmann 6, Keresztúri 7. Edző: Dajka László. KECSKEMÉTI FC: Czigoth 6 - Kelemen 4, Kasza 6, Kollár 5, Pintér 5 - Barna Cs. 6, Szabó A. 4, Czéh 7, Sallai 5 - Puscas 4, Moga 5. Edző: Nagy László.
    CSERE: Kelemen helyett Bodor (5) a 46., Puscas helyett Török (5) a 60., Pintér helyett Tamási (-) a 65., Hoffmann helyett Tóth Gy. (-) és Szoboszlai helyett Fehér Zs. (-) mindkettő a 68., Keresztúri helyett Popovits (-) a 85. percben.
    GÓLSZERZŐ: Balog Zs. a 6., Hoffmann a 21., Balog Zs. a 36., Barna Cs. a 38., Czéh (11-esből) a 77., Keresztúri a 80. percben.
    SÁRGA LAP: Kelemen a 43., Szabó A. az 54., Kasza a 74. percben.
    SZÖGLETARÁNY: 4:2 (2:1).

    Óvatosan kezdtek az együttesek, az első pillanattól látszott, alaposan felkészültek egymásból. Nyilvánvaló volt, amely csapat előbb tudja meglepni ellenfelét, az juthat előnyhöz. Nos, ez a csabaiaknak sikerült.
    A 6. percben Balog Zsolt szerelt a saját felezővonalnál, kitette jobbra a labdát, majd továbbrobogott, Szabó Sándor egyből keresztbeívelt, a bal szélen felbukkanó Keresztúrihoz, aki ballal kapásból lőtt, s a középre berobbanó Balog Zsolt az ötösről a jobb alsóba külsőzött, 1-0.
    Gyorsan egyenlíteni akartak a vendégek, s meg is volt rá a sanszuk: Czéh pörgetett remekül Puscas elé, akinek lövését Matkó hatástalanította.
    Egyre bátrabban támadtak a kecskemétiek, akik minden labdával a volt ferencvárosi Czéht keresték. Az irányító (Futakinak kellett volna semlegesítenie) meg is hálálta társai bizalmát, remeknél remekebb passzokkal hozta játékba őket.
    A Békéscsaba a lehető legjobbkor növelte góljainak számát.
    Valentényi emelt keresztbe a balösszekötő helyéről, a labdába egy kecskeméti hozzáért, így az a 16-osnál helyezkedő Hoffmannhoz került, aki mellel maga elé tette a játékszert, már-már úgy tűnt, hosszan is, ám a kifutó Czigothot megelőzve a kapus hasa alatt a kapu közepébe passzolt, 2-0.
    (Az esetnél a gólszerző és a kapuvédő összerúgott, a csatárt ápolni is kellett.)
    Teljesen tudatosan, s jól focizott az Előre FC, kihasználta játékosai gyorsaságát, leleményességét, a közönség pedig (kell-e ennél több?) nagyszerűen szórakozott.
    A Kecskemét a hazaiak nagy fölénye ellenére sem adta fel, s élt a látszólag összeszokatlan csabai védelem helyezkedési hibáival. Egy ilyen alkalommal Sallai került ziccerbe, de közelről fölé emelt.
    A 30. percben két gólt is lőhetett volna a Csaba: előbb Szabó Sándor ugrott meg Szoboszlai kiváló átadásával, s jobbról, 12 méterről nagy erővel a jobb sarok mellé lőtt, közvetlen utána Keresztúri bombázott fölé.
    Remekül szerzett labdát a hazai gárda, s valójában akkor alakított ki ziccert, amikor akart. Nem csoda, ha többször is összecsattantak a nézőtéren a tenyerek.
    Előbb Hoffmann vágta fölé ziccerben a labdát, majd megszerezte harmadik gólját is az Előre FC.
    A 36. percben Bánföldi szerzett labdát a saját térfelén, észrevette, hogy Keresztúri a bal oldalon indul is, mintegy 40 méteres hajszálpontos passzal játékba hozta, a volt válogatott lecselezte magát az alapvonalig, visszapasszolt, Hoffmann a labdát elvétette, nem úgy az óriási lendülettel érkező Balog Zsolt, aki 6 méterről nem kegyelmezett, 3-0.
    Két perccel később furcsa góllal szépített a Kecskemét. Czéh-Pintér volt a játékszer útja, az utóbbi balról, az alapvonalról visszajátszott, Puscas elől Matkó elütötte a labdát, de épp Barna Csaba elé, a középpályás négy védő gyűrűjében négy méterről a hálóba gurított, 3-1.

    Simon lőtt 14 méterről, de Czigoth védett biztosan.
    A vendégek jól láthatóan mindent egy lapra tettek fel, míg a csabaiak a maguk diktálta iramtól elfáradtak.
    Ennek tudható be, hogy a 44. percben Puscas lövőhelyzetbe került, Matkó szerencséjére a labda elkerülte a jobb alsót.
    FORDULÁS UTÁN kockázatot vállalt a Kecskemét, három támadóval lépett pályára. Mind többet volt náluk a labda, ám ezzel nem sokra mentek.
    A hazaiak a játék lassítására törekedtek, majd a megszerzett játékszerrel robbanásszerű ellentámadásba igyekeztek átmenni. Egy ilyen alkalommal Keresztúri futott versenyt Kaszával, a csabai érte el a labdát, jobbal kapásból kapura lőtt, Czigoth azonban védett.
    Egy percre rá kísértetiesen hasonló esetben Kasza volt a jobb”, ám kis híján a saját kapujába emelt.
    Takarékoskodott erejével az Előre FC, kivárásra játszott. Tehette, hiszen a védelme összeszedte magát, s biztosan állt a lábán.
    Az 58. percben Balog Zsolt 30 méteres keresztlabdájára Szoboszlai érkezett a bal szélen, nagy ziccerben megcélozta a kaput, Czigoth azonban újfent védett.
    Öt perccel később Szoboszlai javíthatott volna, de csakúgy, mint az előbb, Czigoth megakadályozta gólszerzésben.
    Változatos, élvezetes volt az összecsapás. A drukkerek nagy tapssal „köszönték meg” Keresztúri, Szabó Sándor, Simon, Bánföldi, de még Futaki cselsorozatait, villanásait is...
    Mind erőteljesebben támadott a Kecskemét, de nem tudott mit kezdeni a jól záró védelemmel. A 77. percben „csellel” sikerült szépítenie. Czéh játszott Török elé, a cserecsatár Fehér mellett feldobta magát a 16-oson belül, Szabó Zsolt „megette” a dolgot, s 11-est ítélt. A büntetőt Czéh a balra vetődő Matkó mellett a háló közepébe vágta, 3-2.
    Még két perc sem telt el, amikor Keresztúri elfutott a bal szélen, középre gurított, ám az elcsúszó Kasza a berobbanó csabaiak elől kézzel elütötte a játékszert. A bíró továbbot intett...
    Két percre rá Bánföldi tört be a 16-oson belülre egy megkerülős csellel, jobbról a középen rohanó Keresztúrit hozta játékba, aki egy cselt követően a bal felsőbe bombázott, 4-2.
    Két perc is alig telt bele, hogy Tóth György kihagyhatatlan ziccerbe hozta Keresztúrit, ám a csabai gólvágó ezúttal 10 méterről mellé lőtt.
    Még a meccs végén is növelhette volna előnyét a Csaba: Popovits csípett el egy hazaadást, csak Czigothtal állt szemben, de előbb a kapust találta el, majd a jobb sarok mellé gurított.

    Elképesztő 35 percet produkált az első félidőben a Békéscsaba, s már ekkor eldönthette volna végleg a három pont sorsát. A félidő végén fellépő koncentráció-hiány azonban felhozta a kecskemétieket.
    A második félidőre azonban rendezte sorait a Csaba, illetve nem tudott még egy lapáttal rátenni a Nagy-csapat, így továbbra is a hazaiak tartották kezükben a találkozót. A csabaiak kétgólos győzelme teljesen megérdemelt, valójában nagyobb volt a két együttes között a különbség.
    Szabó Zsolt játékvezető adott egy jogtalan 11-est a vendégeknek, míg „elfelejtette” megítélni a csabaiak büntetőjét. A mezőnyben is hibázott nem egy alkalommal, a partbírói pedig rendre rosszul jelezték a leshelyzeteket. Jórészt a hazaiakat sújtva...

    Mesteri mondandók
    Dajka László: - Nagyon jól felkészített csapatot sikerült magabiztosan legyőznünk, a két kapott gólt viszont sajnálom. Szenzációs első félórát produkáltunk ebben az iszonyú nagy melegben, érthető volt a szusszanásnyi szünet, ezt ki is használták a kecskemétiek. A góljuk lendületet adott nekik a továbbiakra, de úgy érzem, nem volt probléma. A négy találatunk mellett számtalan helyzetet dolgoztunk ki. Mindezek mellett rengeteg munka vár még ránk.
    Nagy László: A végig remekül játszó Békéscsaba megérdemelten nyert a gyermeteg módon futballozó és sokat hibázó Kecskemét ellen.
    (Szigeti Csaba)

    Békés Megyei Nap, 2001. augusztus 21. (Arcanum DT)