magyarfutball.hu

Monor-Sáma SE - Békéscsabai Előre FC 1 : 3 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: bbsz
    2023.06.12, 23:53 (szerk.: 2023.06.13, 00:18)
    Nagyon jók a csabaiak, Keresztúri András tovább remekel
    Monori SE - EFC Békéscsaba 1-3 (0-1)


    Monor, 600 néző
    Vezette: Sóthy (Harsányi, Beibek)
    A mérkőzés osztályzata: 3
    Monor: Kisnémeth 5 - Tejnóra 5, Flórián 5, Gubucz 5, Csőke 5 - Kőhalmi 4, Kajli 5, Szabó Z. 4, László 4 - Petyán 4, Füle 4. Vezetőedző: Varga Károly
    Békéscsaba: Matkó 6 - Futaki 5, Serban 6, Gabala 6, Udvari 6 - Balogh 6, Simon 6, Bánföldi 6, Szabó S. 5 - Hoffmann 5, Keresztúri 7. Vezetőedző: Dajka László
    Csere: Füle helyett Siklósi (4) és Kőhalmi helyett Matheisz (4), mindkettő az 55., Kajli helyett Mihalik {-} a 75. percben.
    Hoffmann helyett Popovits (6) a szünetben, Szabó S. helyett Lapsánszki (-) a 69., Bánföldi helyett Ursz a 78. percben.
    Gól: Keresztúri a 36. percben Bánföldi remek szólója után öt méterről passzolt az üres kapuba (0-1).
    Keresztúri a 49. percben jobb oldali beadás után hat méterről fejelt a hálóba (0-2).
    Simon az 52. percben Balogh beadása után helyezett a jobb alsó sarokba tíz méterről (0-3).
    Gubucz a 90. percben Siklósi buktatásáért megítélt tizenegyest lőtte a hálóba (1-3)
    Sárga lap: Kajli (buktatta Bánföldit) a 28., Keresztúri (szándékos kezezésért) az 55., Futaki (Matheisz rátartott lábára) a 65., László (nem engedte elvégezni a szabadrúgást) a 74., Simon (kezezésért) a 75., Lapsánszki (Siklósit buktatta) a 89. percben.
    Így bíráskodott (8): Sóthy Andrásnak hibái ugyan akadtak - de ezeket inkább partjelzőinek köszönheti-, azonban a mérkőzés eredményét nem befolyásolták.
    Szögletarány: 6:4 (2:2)

    Mindkét csapat támadólag lépett fel, az első ziccer a hazaiak előtt adódott a 13. percben, de Petyán Gábor helyzetét Matkó Zsolt szögletre tolta.
    Fokozatosan vette át a kezdeményezést a Békéscsaba, több akciót is kialakított, de gólt csak a 36. percben értek el. Köszönhető volt ez annak, hogy a vendégek kecsegtető szituációkban hibáztak, illetve az ekkor már védekezésre berendezkedő Monor jól rombolt.
    A félidő lefújása előtt valamelyest kijött a szorításból a Pest megyei gárda, de Kajli Zoltán beadását Petyán fölé fejelte.
    Fordulás után óriási sebességre kapcsoltak a csabaiak, és Bánföldi Zoltán és Keresztúri András mozgékonyságának köszönhetően két perc alatt eldöntötték a találkozót.
    Varga Károly kettős cserére szánta el magát, de ez sem segített, csapata, bár támadott, a kínálkozó lehetőségeit rendre elügyetlenkedte. A látogatók pedig remek kontráikkal állandó veszélyben tartották Kisnémeth Imre kapuját.
    Gólt mégis a Monor ért el: a 90. percben megszerezte első NB I B-s találatát. Legalább ennek örülhettek a hazaiak...

    Varga Károly: - Tudomásul kell venni, hogy ezt a szép játékot gólra játsszák, addig, amíg ezeket ellenfeleink rúgják, hiába áhítjuk a sikert.
    Dajka László: - Fegyelmezetten és taktikusan futballoztunk, úgy érzem, pár perc kivételével végig uraltuk a játékot, ezért győzelmünk teljesen megérdemelt.
    (Szalai Zsolt)

    2. Békéscsaba 3 2 1 - 8-2 7
    ...
    12. Monor 3 - 1 2 1-9 1

    Nemzeti Sport, 2001. augusztus 13. (Arcanum DT)
    Pazar győzelem idegenben
    Monor - Előre FC Békéscsaba 1-3 (0-1)


    ...


    36. perc: Bánföldi cselezte végig magát a hazai térfélen, a kapust is elfektette, majd önzetlenül középre adott és Keresztúrinak gyerekjáték volt a labdát öt méterről a hálóba passzolni, 0-1.
    49. perc: Bánföldi futott el a jobb szélen, remekül passzolt középre, ahol ismét Keresztúri helyezkedett jól, ezúttal pedig fejjel vette be a hazaiak kapuját, 0-2.
    52. perc: Balog tálalt nagyszerűen Simon elé, a középpályás okosan, 10 méterről a jobb alsó sarokba vágta a játékszert, 0-3.
    90. perc: Siklósi indult el a 16- oson belül, csak visszahúzni tudták, a megítélt büntetőből Gubucz a kapu közepébe bombázott, 1-3.

    Nagy iramban kezdtek a csapatok. A mérkőzés első ziccere a hazaiak előtt adódott, a 13. percben Petyán lövését remekül tolta szögletre Matkó.
    Negyedóra játék után egyre nagyobb fölénybe kerültek a békésiek, futószalagon alakították ki akcióikat.
    A 21. percben a hazai védő, Flórián indította Bánföldit, a középpályás beadását Csőke majdnem saját kapujába helyezte. Így a vendégek szöglethez jutottak, amely után Udvari kapott labdát, de a kapu fölé lőtt.
    Két percnek kellett eltelnie az újabb vendéghelyzetig, ekkor Balog robogott el a szélen, de hat méterről az oldalhálóba bombázott.
    Rá egy percre újabb akciót vezethetett a Békéscsaba, de Szabó S. beadását Bánföldi centikkel a kapu fölé fejelte.
    Továbbra is támadásban maradt a Békéscsaba, a hazaiak többnyire védekeztek.
    A 33. percben Hoffmann is kihagyta a kihagyhatatlant, ő is fölé fejelt.
    Hatalmas biztatásba kezdtek a csabai szurkolók, zengett-zúgott a hajrá lilák, a 34. percben gólt is ünnepeltek, de mint utólag kiderült, Keresztúri bombája az oldalhálón át jutott a kapuba. Így a gól természetesen nem ért.
    Nem sokat kellett várnia a lelkes csabai közönségnek a gólra, bár a 35. percben még Udvari helyzete kimaradt, a 36. percben Keresztúri már bevette a hazaiak hálóját.
    A 38. percben ismét Hoffmann került ziccerbe, de Kisnémeth a gólvonalon hárított.
    Az utolsó három percre kijött szorításából a Monor, de Kajli beadását Petyán fölé fejelte.
    A második félidőt félelmetes iramban kezdte a Békéscsaba és pillanatok alatt 0-3-ra alakította az eredményt. A hazaiak mestere, érezve a bajt, kettős cserére szánta el magát, ez percekig segített is csapatán, a 71. percben László lövését a kapus védte, a labda Matheisz elé pattant, aki az üres kapu helyett az előtte álló hazai játékosba, Siklósiba vágta a labdát. Mosolyogtak is a vendég nézők.
    Pár percnyi hazai próbálkozás után újra a vendégek lábán vándorolt a labda, az utolsó 10 percre teljesen beszorította a Monort a Békéscsaba, de igazi gólhelyzetet már nem tudtak kialakítani és így a kitámadó vendégek mellett a hazaiak egy kontra után szépíteni is tudtak. A csabaiak történelmi győzelme - mivel először nyertek Monoron - teljesen megérdemelt és nagyobb arányú is lehetett volna a csapat és a körülbelül 60 fős szurkolótábora jelesre vizsgázott.

    Jó: Kisnémeth, Tejnóra, ill. Keresztúri (a mezőny legjobbja), Balog, Simon, Bánföldi, Udvari.
    (Szalai Zsolt)

    Békés Megyei Hírlap, 2001. augusztus 13.
    Ismét Keresztúri duplával indult...
    Monori SE - Előre FC Békéscsaba 1-3 (0-1)


    NB I. B-s labdarúgó-mérkőzés, Monor, 800 néző.
    Vezette: Sóthy (8) (Harsányi, Bielik)
    MONOR: Kisnémeth 5 - Csőke 4, Tejnóra 4, Flórián 5, Szabó Z. 4 - Kőhalmi 4, Kajli 5, Gubucz 5, László 5 - Petyán 4, Füle B. 4. Edző: Varga Károly.
    BÉKÉSCSABA: Matkó 7 - Balog Zs. 7, Serban 6, Gabala 6, Udvari 7 - Szabó S. 5, Futaki 6, Bánföldi 6, Simon 7 - Hoffmann 5, Keresztúri 8. Edző: Dajka László.
    CSERE: Hoffmann helyett Popovits (5) a 46., Süle B. helyett Siklósi (4) és Kőhalmi helyett Matheisz (4) mindkettő az 57., Szabó S. helyett Lapsánszki (-) a 72., Kajli helyett Mihalic (-) a 76., Bánföldi helyett Ursz (-) a 77. percben.
    GÓLSZERZŐ: Keresztúri a 36., Keresztúri a 48., Simon az 52., Gubucz (11-esből) a 91. percben.
    SÁRGA LAP: Kajli a 28., Keresztúri az 55., Futaki a 65., Gubucz a 74., Simon a 75., Lapsánszki a 92. percben.
    SZÖGLETARÁNY: 7:4 (2:2)

    Az ifjúsági mérkőzések megadták az alaphangot: az „ifi B” 10-1-re, az „ifi A” 4-0-ra győzte le a hazaiakat az előmérkőzéseken.
    Nagy melegben, tűző napsütésben kezdődött a találkozó.
    A hazaiak léptek fel támadóbb szellemben, ez a helyzetekben is megmutatkozott. Először László lőtt a jobbösszekötő helyéről, Matkónak azonban ez nem okozott gondot.
    A 13. percben láthatta a közönség az első igazán nagy helyzetet: Petyán a vendégek térfelének közepétől, a jobb oldalvonalnál megkapta a labdát, majd remek cselsorozat végén az ötös jobb sarkáról célba vette a kaput, ám Matkó fantasztikus bravúrral szögletre ütötte a labdát.
    Az első húsz perc elteltével alakította ki az első komolyabb ziccerét az Előre FC. Bánföldi adott vissza egy labdát lövésre Udvarinak, akinek jobb alsó sarokra tartó lövését Kisnémeth fogta.
    Ugyanebben a percben Balog-Hoffmann-Balog összjáték végén a hátvéddé vált csatár futott el a jobb szélen, és éles szögből leadott lövése az oldalhálóba vágódott.
    Újabb egy perc elteltével a hazaiak egy jobb oldali szabadrúgást végeztek el, melynek végén Gubucz centikkel fejelt a jobb felső sarok fölé.
    A 33. percben Balog Zsolt futott el a jobb szélen, beadása fejen találta Hoffmannt, a labda pedig a kapu fölé szállt.
    A következő percben a bal oldalon Keresztúri csinált két jó cselt, majd a 16-os oldalsó vonaláról kapura lőtte a labdát, Kisnémeth a hálóból szedte ki azt. A játékvezető úgy ítélte meg, a labda az oldalhálón keresztül került a kapuba.
    Az újabb csabai támadás ismét veszélyt teremtett a hazai kapu előtt. Ezúttal Udvari lőtt 15 méterről centikkel fölé.
    A 36. percben azonban nem kegyelmeztek a lilák: Bánföldi kapott zseniális keresztlabdát, a jobb oldalon elfutott, a 16-oson belül két jó csel után a kimozduló kapuvédő és a védők között középre passzolt, Keresztúri pedig 8 méterről az üres kapuba gurított, 0-1.
    A hátralévő percekben még két ígéretes akciója volt a vendég együttesnek, míg a hazaiak csak egyszer kerültek a csabai 16-os területére.
    Az első félidőben nehezen lendült játékba a Előre, viszont a félidő közepétől egyértelműen a lila-fehérek akarata érvényesült, több gólszerzési lehetőségük is volt, így abszolút megérdemelt vezetéssel vonulhattak az öltözőbe.
    FORDULÁS UTÁN látszólag a Monor kezdett lendületesebben, de a hazaiak támadókedvét hamar elvette a Békéscsaba.
    A 48. percben Udvari ívelt balról középre, Keresztúri 10 méterről a jobb alsó sarokba bólintott, 0-2.
    (Csakúgy, mint a múlt héten, a BKV ellen, ezúttal is Keresztúri duplájával indult a meccs.)
    Jószerivel fel sem fogták a vendéglátók, hogy kétgólos hátrányba kerültek, ismét középkezdéshez állhattak fel.
    Az 52. percben ugyanis Balog Zsolt futott el a jobb szélen, az alapvonalról egy jó csel után visszaívelt a 16-os bal sarkánál érkező Simonhoz, a középpályás átvette a labdát, majd egy csel után 8 méterről Kisnémeth hasa alatt a bal alsó sarokba lőtt, 0-3.
    Ezt követően ismét visszaálltak a békéscsabaiak, de gyors kontráik minden esetben veszélyt jelentettek.
    A 61. percben Simon 18 méterről vállalkozott lövésre, a játékszer alig kerülte el a kaput.
    Egy perccel később már hazai helyzetet is feljegyezhettünk: egy bal oldali beadást Matkó a rövid saroknál két csatár közül bravúrral ütötte a mezőnybe, a kipattanóból Siklósi ismételt, lövése a bal kapufáról visszapattant, újabb kísérlete pedig a védőkről lepattant.
    A 65. percben Popovits léphetett volna ki egy átadással, de a 16-os vonaláról (kicsit elkapkodva a lehetőséget) a kapus kezébe emelt.
    A 78. percben Udvari indult el a félpályáról, hosszú szóló után 15 méterről fölé lőtt. Még ebben a percben Popovits csípett el egy passzt a hazaiak térfelének közepén, betört a 16-oson belülre, s jobbról, mintegy 10 méterről a jobb kapufát találta el.
    A 86. percben Udvari megsérült, el is kellett hagynia a játékteret. Hogy sérülése mennyire komoly, csak egy tüzetes vizsgálat dönti majd el.
    A 90. percben egy előrevágott labdára Siklósi startolt, a cserecsatárt Futaki a 16-oson belül hátulról elsodorta. A játékvezető azonnal büntetőt ítélt. A 11-est Gubucz a háló közepébe vágta (Matkó kis híján védte), 1-3.

    A sokkal veszélyesebben támadó, és számtalan gólszerzési lehetőséget kidolgozó Előre FC teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.
    A mintegy húsz főnyi csabai szurkolótábor boldogan ünnepelte a lila-fehér csapatot.
    Sóthy bíró nagyobb hiba nélkül vezette a találkozót, bár egy-egy békéscsabainak adott sárga lapja „erősnek” tűnt.

    Mesteri mondandók
    Varga Károly: - Addig amíg csak büntetőből tudunk a hálóba találni, sanszunk sem lesz a győzelemre.
    Dajka László: - Fegyelmezetten és taktikusan futballoztunk, úgy érzem, pár perc kivételével végig uraltuk a játékot. Győzelmünk teljesen megérdemelt.
    (Malatyinszki András)

    Békés Megyei Nap, 2001. augusztus 13. (Arcanum DT)