magyarfutball.hu

Lombard FC Tatabánya - 1. Futball Club Nagykanizsa 2 : 1 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.23, 10:48
    Bajnok a Lombard FC Tatabánya
    Lombard FC - Nagykanizsa 2-1 (2-0)
    Tatabánya, 4000 néző. Vezette: Saskőy (Tamássy, Kovács P.)
    Lombard FC Tatabánya: Gelei - Bukva (Simon), Szoboszlai, Szabó V., Van de Merwe (Petres) - Süveges, Kovács A., Tüske, Szekeres - Kiprich (Gombos), Nagy S. Edző: Tóth Bálint.
    Nagykanizsa: Gelencsér - Pálfi, Panghy (Szőcze), Crnomarkovics - Agics, Kiss I. - Horváth Gy., Himics (Zahorecz), Horváth Z. - Pulai (Marinkovics), Mitrovics. Edző: Keszei Ferenc.
    Az NB 1.-ben a 30. fordulóban a zivatar miatt félbeszakadt találkozót pótolták a csapatok szerdán. Az 5. percben Szekeres bal oldali szöglete Crnomarkovics fején megcsúszott, és Nagy Sándor négy méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 1-0. A 19. percben óriási tűzijáték volt a vendégek kapuja előtt, amelynek végén Kiprich 14 méterről úgy lőtt kapura, hogy a labda Crnomarkovicsról pattant szögletre. Öt perccel később, miközben a tatabányai védők egymásra vártak a tisztázással, Horváth Gyula elcsípte a labdát, de ordító helyzetben 14 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt. A 30. percben Süveges vitte a labdát középen, Kiprichhez továbbított, aki „álompasszt” adott Szekeresnek, és a középpályás 6 méterről a léc alá vágta a labdát, 2-0. A 36. percben Horváth Z. jobboldali szabadrúgását Panghy 8 méterről a bal felső sarok mellé fejelte. A 45. percben Tüske Kiprich átadásával remekül fordult kapura, de 13 méterről a felső léc és a bal oldali kapufa keresztezését találta telibe.
    Szünet után az 54. percben Marinkovics 18 méterről váratlanul kapura bombázott, Géléi szerencséjére a labda pontosan középre tartott. A 65. percben Horváth Z. jobb oldalról, veszélyesen kapu elé kanyarodó szögletét Gelei öklözte a mezőnybe. Egy perccel később Süveges robogott el a jobb oldalon, pontos beadását Tüske 10 méterről fejelte a léc fölé. A 72. percben Szőcze remek labdával indította Marinkovicsot, de a csatár 16 méteres lövését Gelei biztosan védte. A 80. percben Nagy Sándor az alapvonal közeléből jól gurította vissza a labdát Simonnak, de a középpályás 18 méteres bombáját Gelencsér szögletre tolta. Öt perccel később Mitrovics addig cselezgetett az 5-ös jobb oldali sarkánál, amíg Gelei menteni nem tudott. A 89. percben Horváth Gyula egy előrevágott labdával lefutotta Süvegest, és 14 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1.
    A két csapat összecsapása igazi rangadó volt, amelyet a kapu előtt határozottabb hazaiak a maguk javára döntötték el. A Tatabánya hosszú évek után ismét a legmagasabb osztály tagja.
    Tóth Bálint: - A mai mérkőzésen az osztály két legjobb csapata játszott, és a látottak alapján egyértelmű, hogy az eredmény nekünk volt fontosabb, mint az ellenfélnek. Gratulálok a fiúknak, köszönöm a munkatársaimnak és ennek a csodálatos közönségnek, hogy ma jó érzés Tatabányán edzőnek lenni.
    Keszei Ferenc: - A legjobb csapat nyerte a bajnokságot. Gratulálok a Tatabányának és kollégámnak. Az első félidőben győztek le bennünket, mégpedig a mezőnybeli és a kapu előtti pontosságukkal.

    Forrás: 24 Óra, 1999-06-03