magyarfutball.hu

Soproni FAC - Nyíregyházi FC 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.26, 23:31
    Koltai „hazatalált”, és a hálóba tálalt
    NB I B, 35. forduló
    Soproni FAC-Nyíregyházi FC 1-1 (0-0)
    Sopron, 1000 néző. V.: Piller (Koch, Székely)
    Soproni FAC: Bíró - Nagy - Csenteri, Müller - Varga K. - Sípos, Czipper, Török, Hornyák - Taródi, Tikosi. Mb. edző: Markó Zsolt.
    Nyíregyházi FC: Vadon-Szatke-Barna, Kiss-Czap, Karkusz, Kirchmayer, Koltai, Göncz - Takács, Milosevics. Edző: Őze Tibor.
    Csere: Koltai h. Capatina a 64., Török h. Györkös a 68., Takács h. László a 73., Taródi h. Mayer a 81., Kirchmayer h. Varga Sz. a 90. percben.
    Gólszerző: Tikosi a 58., illetve Koltai az 59. percben. Sárga lap: Hornyák a 34., Varga K. az 56., Kiss a 61. és Koltai a 74. percben.
    6. p.: Ha Szpari-szabadrúgás az ellenfél tizenhatosának előterében, akkor Kirchmayer... A harminchárom esztendős „mozsárágyú” húsz méterről postázott küldeményét Bíró hatástalanította, a golyóbist a mezőnybe bokszolta.
    11. p.: Megint Kirchmayer veszélyeztetett: jobbról centerezett az ex-soproni Takácshoz, aki szilárd elhatározásból hat méterről bombázott, a labda pedig picivel kerülte el a bal felső sarkot.
    24. p.: A kilencgólos (!) védő, Szatke forintos passza után Takács adott középre, Bíró látványos vetődéssel „húzta le a rolót”.
    45. p.: A félidő utolsó percében új fent a nyírségiek teremtettek ziccert. Most nem tévesztett kaput a laszti, még csak nem is a hálóőr vetett véget a támadásnak, Karkusz ölméteres stukkolását követően a felső léc mentett.
    58. p.:Nagy nagy röppályára küldte a játékszert, amely negyven méter légi út után Tikosihoz került, a csatár a kapu irányába csörtetett, tizenhárom méterről tüzelt, a labda pedig a bal alsó sarokban megpihent. 1-0
    59. p.: Kirchmayer kereste, mi több, meg is találta Koltait, a volt SFAC-os középpályás hidegvérrel a tizenhatos vonaláról a „ketrece” elől kirohanó Bíró fölött tálalt a hálóba. 1-1
    78. p.: Jobbról, harmincegy méterről végezhetett el „szabit” Tikosi, Vadon résen volt, időben kapcsolt, majd magához ölelte a „csomagot”.
    80. p.: Capatina nem teketóriázott, kilenc méterről, fordulásból igyekezett csapatát előnyhöz juttatni, azonban Bíró megálljt parancsolt a labdának.
    81. p.: Tovább rohamoztak az Őze-fiúk: Göncz átadásából Kirchmayer bólintott kapura, a soproni kapus ezúttal is meghiúsította a vendégvezetést.
    88. p.: Tikosi bátor tettre vállalkozott, hiszen közel negyven méterről lőtt, Vadon robin- zonáddal hárított.
    Az éllovas a lovak közé csapott, és serényen alakította ki a soproni kapu előterében a kecsegtető szituációkat. Bíró első fokon rendre jól döntött, így aztán gól nélküli első félidő után térhettek „hűvösre” a felek. A térfélcserét követően az első meleg helyzetét a helyiek kreálták, és p Tikosi révén középkezdést ! kezdeményeztek. Örömük nem bizonyult tartósnak, hiszen a nemrég még a hűség városának egyletét erősítő Koltai egy percre rá egalizált. A magas nívójú mérkőzésen akár nőhetett volna a találatok száma, de a kapusok prímán teljesítettek. így aztán a SFAC arra lehet büszke, hogy pontot szerzett a listavezető ellen, az NYFC pedig a döntetlennel még közelebb került a hőn áhított célhoz.
    Markó Zsolt: - Úgy érzem, játékosaink ezúttal is bizonyították, hogy jobb bánásmódot érdemelnének a város vezetésétől.
    Őze Tibor: - Ha mindig ilyen akarással hajtottak volna a soproniak, akkor ma több csapatnak lenne kevesebb pontja...

    Forrás: Új Kelet, 1998-05-18