magyarfutball.hu

Budalakk Konzorcium FC Dorog - Szeged-Dorozsma FC 2 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.27, 19:10 (szerk.: 2017.09.27, 21:17)
    Budalakk Konzorcium FC Dorog - Szeged-Dorozsma FC 2-3 (1-0)

    Dorog, 1000 néző, vezette: Mohácsi (Bajkai, Vámos T.)

    Budalakk KFCD: Belányi-Németh, Borsos, Faragó, Móra - Bodó, Marczinkó, Csapó (Magyar az 55. percben), Herczku - Czifferi (Róza a 75. percben), Duli (Vajda a 64. percben).
    Edző: Honti József.

    A mérkőzés kezdőrúgását Kertes László, a dorogiak egykori kedvenc játékosa végezte el. Úgy tűnt, hogy jó ómen lesz pályára lépése, hiszen az elszántan kezdő dorogiak hamar megszerezték a vezetést. A 3. percben Marczinkó futott le az alapvonalra, jól adott középre. Csapó elcsúszott, de még estében továbbkanalazta a labdát, és a szemfüles Duli öt méterről a hálóba lőtt, 1-0. A 10. percben Bodó 22 méteres nagy lövését Demeter másodszorra fogta ölre.
    Továbbra is lendületesen, kimondottan jól futballozott a Budalakk KFCD. A 14. percben Czifferi nehéz szögből, 14 méterről leadott lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. A 45. percben Belányi mutathatta meg tudását. Kenesei 7 méteres, léc alá tartó fejesét védte bravúrosan.
    Fordulás után sem változott a játék képe. A dorogiak veszélyesen támadtak, a vendégek jobbára védekeztek, közben ügyesen adogattak, de csak a saját térfelükön.
    Az 50. percben Csapó mintaszerűen tálalt Czifferi elé, aki védőjét faképnél hagyva a tizenhatoson belülre vezette a labdát, majd 13 méterről, nagy erővel a bal alsó sarokba lőtt, 2-0. A 64.percben Marczinkó került jó helyzetbe, amikor Demeter hátulról fellökte. A bíró habozás nélkül 11-est ítélt. A sértett végezte el a büntetőt, de gyengén, a kapu jobb oldalába, félmagasan helyezett lövését a kapus szögletre mentette.
    A 69. percben Czifferi a félpályánál becsapta Krajczárt, aki utolsó emberként csúnyán felvágta a dorogi csatárt. A szegedi védőt kiállította Mohácsi, Czifferi viszont nem sokkal később cserét kért sérülése miatt.
    És jött, amire senki nem számíthatott. A vendégek tíz emberrel megtáltosodtak, és védelmi hiba után a 75. percben Faragó a saját kapujába pofozta a labdát, 2-1. Két perc múlva Szamosi lőtt újabb gólt, aztán jött a kegyelemdöfés. A vendégek legjobbja, Kenesei ügyesen beállt a labda elé, majd kiszorított helyzetben ütközött Borsossal. A játékvezető 11-est ítélt, amelyet Kenesei biztosan értékesített.

    A Budalakk önmagát verte meg, ehhez persze kellettek a rendkívül rossz cserék is. Csapó és Duli nagyon jól játszott, nélkülük, aztán Czifferi kiválásával szárnyaszegett lett a társaság. A kihagyott 11-es volt a döntő momentum. 3-0-nál már nincs az a csapat, amely talpra állt volna. Monostori Tivadar nem véletlenül mondta a mérkőzés után, hogy ilyet még nem látott életében.

    Jók: Németh, Csapó, Duli, Czifferi.

    Forrás: 24 óra, 1998-05-04