magyarfutball.hu

Komlói Bányász SK - Pécsi Mecsek FC 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.10.20, 11:10
    Pedig Tarlósi nagyon jól védett
    Komlói Bányász -Pécsi MFC 1-0 (0-0)
    Komló, 2000 néző. V: Vad 8
    Komlói Bányász: Ádám 6 -Mosonyi 6, Augustin 8, Halász 7 - Dömény 6, Schuszter 6, Gálffy 7, Nagy A. 6 (Dárdai B. -, 76. p.), Geisz 6 - Szymczyk 5 (Kolesánszky -, 64. p.), Stern 5 (Béres 61. p.). Edző: Dárdai Pál
    PMFC: Tarlósi 8 -Foki 5 - Dienes 6, Kislőrincz 6 - Hofecker 5, Lantos 5, Ulrich 6, Somfalvi 5, Romanek 6 - Gera 6 (Fónai -, 74. p.), Balázs 5. Edző: Glázer Róbert.
    Szögletarány: 6-3 (3-2).
    Sárga lap: Augustin (15. p.), Balázs (63. p.), Béres 82. P-)
    (Sokan autóztak át Pécsről Komlóra, ezért a korábbi meccsekhez képest jóval több néző foglalt helyet a lelátón. Az esetleges perpatvart megelőzve két, kutyás biztonsági ember jelentette a „demarkációs vonalat” a két B-közép között az állóhelyi részen. A kölcsönös hergelésen túl nem bántotta egymást a két kemény mag.)
    73. perc: Gálffy 22 m-ről lőtt kapura egy szabadrúgást. Azt Tarlósi vetődve kiütötte, a labdára Halász rajtolt rá, és 3 m-ről léc alá rúgta (1-0).
    (Volt az 51. percben egy eset, amelyet a PMFC vezetői és játékosai 11-esnek láttak, de a mérkőzés után a vitatott kezezést (Mosonyi kezén pattant meg a labda) a játékvezetői öltözőben Vad vétlennek minősítette.)
    Ha nem véd olyan kitűnően Tarlósi, a pécsiek kapusa, akkor a Komló nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, hiszen a hazai csapat rúgott még három
    kapufát, és kihagyott több helyzetet. Végig jobban játszottak a bányászok, lelkesebbek voltak, úgy hajtottak, mintha minden ettől a meccstől függött volna. Edzőjüknek, Dárdai Pálnak volt mersze lecserélni két csatárát, ettől nem lett gyengébb a játékuk. A védelmük Augustinnal - aki a mezőny legjobbja volt - az élen jól zárt, a középpályán pedig Gálffy és Dömény megbecsülte a labdákat, ügyesen osztogattak, és kapura is veszélyesek voltak.
    A PMFC az elején Balázs révén megszerezhette volna a vezetést, ez volt a piros-feketék legnagyobb helyzete, később inkább csak távoli lövésekkel próbálkoztak, az akcióiktól nem kellett félni Ádám kapusnak. A játékuk egyoldalú volt, jobb oldalon alig vezettek támadást, a középhátvédjüket pedig gyakran zavarba lehetett hozni.
    Dárdai Pál: - Teljesen megérdemelten vertük meg a tíz NB I-es játékossal felálló Pécset. Jól játszottunk és sok helyzetet alakítottunk ki, de ezekből sokat el is hibáztunk.
    Glázer Róbert: - Egy pontrúgással jobb volt a Komlói Bányász. Küzdelmes mérkőzésen a döntetlen igazságosabb lett volna.
    így látták a régiek
    A mérkőzés után megkérdeztünk egykori komlói, és pécsi játékosokat, sportvezetőket, hogy mi volt a véleményük a focirangadóról.
    Kanizsai István (Komló): - Ma a Komló játszott jobban, megérdemelte a győzelmet, több helyzete is volt.
    Györkő József (Pécs): - A komlóiaknak jobban kellett a három pont, ezért jobban is hajtottak.
    Podpácz Zoltán (Komló): - Rászolgált a győzelemre a Komló.
    Dudás István (Komló): - Ebben az idényben most játszott legjobban a bányászcsapat.
    Lahó István (Komló): - Megérdemelten nyert a Komló, korszerű támadásokat vezetett, és végig bírta erővel. Több ziccert kihagyott, még több gólt rúghatott volna.

    Forrás: Új Dunántúli Napló, 1998-04-30