magyarfutball.hu

Tiszaújvárosi SC - Budalakk Konzorcium FC Dorog 1 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.22, 19:45 (szerk.: 2017.09.22, 20:40)
    Tiszaújvárosi SC - Budalakk Konzorcium FC Dorog 1-0 (0-0)
    Tiszaújváros, 1000 néző, Vezette Lánczos (Szabó J., Csorba).
    Dorog: Belányi - Faragó, Borsos, Róza, Móra - Bodó (Magyar a 60. percben), Herczku, Csapó, Marczinkó (Bajkai a 89. percben) - Czijferi, Brandhuber (Bozai a 75. percben). Edző: Honti József.

    A mérkőzés előtt elképesztő látvány fogadta a dorogiakat. A tiszaújvárosi pálya körül levert karókon egy dróthuzal feszült, a talaj állapota katasztrofális volt, amit még rosszabbá tett a kitartóan zuhogó eső. Farkas János, a dorogiak technikai vezetője kérte a pályahitelesítési jegyzőkönyvet, amelyből kiderült: ezen a pályán nem szabadna NB I. B-s meccset játszani. A minősítésben EH. osztály szerepelt, ideiglenes MLSZ-engedéllyel viszont nem rendelkeztek a vendéglátók. Ez pedig már a meccs elején óvási okot adott a dorogiaknak.
    Jól kezdett a Budalakk. A 10. percben Czifferi a jobb oldalon befelé fordulva 14 méterről kapura bombázott. Szabó L. kapus nagy szerencsével ütötte ki a labdát. A dorogiak kulturáltan adogattak, a 40. percben ismét ők szerezhettek volna gólt. Bradhuber 20 méteres lövését védte vetődve a hazai kapus.

    Fordulás után is ügyesen futballoztak a dorogiak, ám a kíméletlenül futballozó tiszaújvárosiak tisztátlan eszközökkel elfojtották próbálkozásaikat. A 60. percben Róza szabályosnak tűnőén szerelt a kaputól 18 méterre, az indiszponált játékvezető nagy meglepetésre a 11-es pontra mutatott. A büntetőt Kovács a bal sarok mellé helyezte.
    Czifferire nagyon ügyeltek a hazai védők, aprították, ahol tudták, de Lánczos nem torolta meg a szabálytalanságokat. Csapó, majd Magyar és Brandhuber tört ki sokat ígérőén, ám az utolsó pillanatokban buktatták őket. A szabadrúgások viszont elmaradtak. Nem így a 80. percben, amikor Róza 20 méteres szabadrúgása centikkel zúgott el a léc felett. Már-már beletörődtek a hazaiak a döntetlenbe, amikor a 96. percben a kétméteres lesen álló Pap hat méterről betalált a dorogi kapuba.

    Ezen a találkozón legalább döntetlent érdemelt volna a Budalakk, a vereségben szerepet játszott a bíró. Nem volt oka a hosz- szabbításra, ám úgy tűnt, addig fociztatja a csapatokat, amíg gólt nem lőnek a hazaiak.

    Jók: Borsos, Róza, Herczku, Faragó, Belányi.

    Honti József: - Erről a mérkőzésről nincs mit mondanom.
    Valencsik Ferenc klubigazgató: - Ezek után amik történtek, nem biztos, hogy nekem részt kell vennem a magyar labdarúgásban. Nem a pályán dőlnek el a mérkőzések, mint most is, amikor a játékvezető gusztustalan módon támogatta a hazaiakat.

    Forrás: 24 óra, 1998. április 20.