magyarfutball.hu

Soproni FAC - Rákóczi-Kaposcukor FC 3 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 14:41
    A hibákért fizetni kell
    Soproni FAC - Rákóczi Kaposcukor FC 3-1 (2-0)
    A SFAC és elődje, az SLC otthonában, eleddig gólnélküli döntetleneket játszott a két csapat. A szombati találkozó előtt a hazaiak több játékosa is ultimátumot kapott a klubvezetéstől, az eddigi halványabb szereplése okán, a vendégeknél pedig a védelem két meghatározó tagja is hiányzott sárga lapok miatt.
    A nagy lendülettel kezdő hazaiak kapujához szorította a Rákóczit. Négy perc alatt három szögletet is rúgtak, s a harmadikból megszületett a vezető gól. A 4. percben Csernák ívelt jobbról a kapu elé, s a középen berobbanó Guti 6 méterről, felugorva, védhetetlenül fejelt a jobb felső sarokba. 1-0. A gól után sem csökkent a hazaiak lelkesedése, s a csak nehezen felpörgő vendégek mellett, egyre-másra vezették gólveszélyes támadásaikat, amelyekből Ferencz kapusnak is köszönhetően, nem lett újabb találat. Ajándékba kapott lehetőségből növelhette előnyét a hazai csapat. A 34. percben egy már megszerzettnek tűnt labdával Köves „kiugratta” Mikóczit, aki a védők mögé kerülve, 8 méterről, középről, a tehetetlen kapus mellett, a jobb alsó sarokba helyezett. 2-0.
    Szünet után két gólszerzési lehetőség is nyílt a Rákóczi előtt, de előbb Kádár átadása után Piri közeli lövését lábbal védte a soproni hálóőr, majd a szerb csatár beadását Horváth szorongatott helyzetben a bal kapufára fejelte. Érett a szépítés, a visszahúzódó hazaiak adta teret kihasználó vendégcsapat előtt. A 63. percben Horváth ívelte be jobbról a labdát, s középen az ötösön, a felugró védők és támadók sokaságából, Tóth G. csúsztatott fejese megakadt a jobb felső sarokban. 2-1
    Újra szöglet után kapott gól zúzta szét a vendégreményeket. A 68. percben létszámfölényt alakítottak ki a soproniak Ferencz kapuja előtt. A játékszer néhány percig ott pattogott az ötösön belül, a védők nem tudták kirúgni, s Homyák V. 4 méterről a bal sarokba bombázott. 3-1.
    A hátralévő percekben tovább rohamozott a Rákóczi, s a házigazda ezekből a támadásokból indított kontrákat, ám egyik fél sem volt már veszélyes ellenfele kapujára.

    így látták
    Supka Attila a SFAC vezetőedzője: - Főként az első félidőben játszottunk jól, s megérdemelten nyertünk az egyébként jó Kaposvár ellen.
    Horváth Lajos a Rákóczi mestere: - Talán ilyen jól még nem játszottunk idegenben - az első félidő fegyelmezetlenségeit leszámítva. Áz első 45 perc árát meg kellett fizetnünk.
    Magyar András, egykori kaposvári kosaras és edző, soproni lakos: - A mérkőzés elején bekapott góltól leblokkolt a Rákóczi. Szünet után egyenrangú félként játszottak, én a döntetlent igazságosabb eredménynek tartottam volna.

    Sopron, 1300 néző. Vezette: Szarka (Ákos, Boda).
    Soproni FAC: Milchram - Guti - Kovács T., Czipó - Kiss Cs., Török (Mayer a 67. perc), Kelemen L., Csernák (Fekete 66.), Homyák V.,- Mikóczi, Tikosi. Edző: Supka Attila.
    Rákóczi Kaposcukor FC: Ferencz - Nagy Á., - Kiss F„ Itvás - Hóbel (Potpara 81.), Tóth G., Horváth Z„ Köves (Piri 40.), Bány - Kádár, Miovecz (Czonev 73.). Edző: Horváth Lajos.
    Sárga lap: Kiss F., 44. perc, Mayer 73 p„ Guti 79. perc. Szögletarány: 8-7 (6-3)
    Jók: Milchram, Guti, Csernák, Homyák V., Mikóczi, Tikosi illetve Ferencz, Tóth G.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1997-10-06