magyarfutball.hu

Postás - Ferenczvárosi TC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.07, 22:35
    Ferenczvárosi F. C. I 2:1 eredménynyel győz a Postások ellen.

    Az első osztályú bajnokság helyezéseinek sor­rendjét a F. T. C. múlt vasárnapi győzelme megváltoztatta ; a F. T. C. ezzel az élre került, míg a Postásoknak legcsekélyebb esélyük sem lehet a győzelemre. A múlt vasárnapi mérkőzé­sen a F. T. C. múlt tavaszi jó formájában ját­szott s biztos fölénynyel verte a Postásokat, kik formájukban teljesen visszaestek. A két héttel ezelőtt a M. T. K. ellen produkált energikus és szép játéknak nyomát sem láthattuk s külö­nösen a védelem részéről követtettek el olv könnyelmű hibák, melyek a match kimenetelére végzetes befolyás­sal bírtak. A F. T. C.-nál a csatársor dominált s hathatós támogatásban részesült a fede­zetsor részéről.
    A részletes lefolyásról a kö­vetkezőkben adunk számot:
    Ferenczváros kezdi a játékot nappal szemben és több gyenge támadást intéz a Postás goalra.
    Csakhamar a Postások támad­nak, majd hosszú ideig folyik a küzdelem, közben hol az egyik, hol a másik csapat felváltva tá­mad. A Ferenczvárosiak több alkalmat szalasztanak el, hogy a vezető goalt megszerezzék, ellenben a Postások erős táma­dása eredményt hozott.
    A goal előtti küzdelemben Minder a labdát goal felé rúgja, melyet Manglitz a saját goaljába pördít. A felállás után a Ferencz­városiak vezetik a támadást. A 41-ik perczben sikerült a kiegyen­lítő goalt Bródy illetőleg Pokornyi révén megszerezni. Első félidő állása 1:1.
    A második félidőben Ferenczváros támad és egy kornert ér el, melyet Giba, a ki ezúttal a goalban remekelt, biztosan kivéd. A Ferencz­városiak nem lankadnak a sikertelen támadáson és hogy a győzelmet megszerezzék, folytatják a támadást. A 30 ik perczben meg is szerzik, Berán körívben a goalra rúgja a labdát, melyet Giba kivéd, de csak annyira hajítja ki, hogy a szabadon álló Weisz védhetlenül a goalba rúghatja.
    A Postások igyekeznek a kapott goalt vissza­adni, de minden törekvésük meghiúsul a F. T. C. védelme kitűnő játékán. Az eredmény a játék végéig nem is változott, úgy hogy a F. T. C. 2 : 1 végeredménynyel győzött a Postások ellen.
    A ferenczvárosi csapatban kitűnt fair játéká­val Pokornyi és Weisz, ellenben durvaságban a betegségéből felépült Bródy ki ismét jelét adta e tekintetben felülmulhatlan játékának. A bíró meg­intette, de nem állította ki a játékból. A Postások közül Bodor és Gibán kívül a többiek nagyon kényelmesen játszottak. Ullerich (B. E. A. C.) biró mindkét párttal szemben nagyon elnézően és jóakarattal viselkedett.

    Sport-Világ 1903 november 15.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.07, 22:28 (szerk.: 2021.09.08, 11:24)
    A Ferenczvárossi Torna-Club 2:1 győz a Postá­sok ellen.

    Vasárnap délután mérkőzött ezen két erős ellenfél egymással a Margitszigeten. Az első goalt a Postások csinálják. Minder a kapura lő, a hátvéd véd, azonban a labda a hátvéd lábáról a kapuba pattan. Pokorny a 41. perczben kiegyenlít. Első félidő 1:1. A második félidőben F. T. C. foly­ton támad, azonban a Postások kitünően védenek, mig a 30. perczben Weisz megcsinálja a vezető
    goalt.

    Biró: Ullench (B. E. A. C.)

    Magyarország, 1903. november 10.