magyarfutball.hu

Postás - Ferenczvárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.31, 19:47
    Postások győznek 2:0 a Ferenczvárosi Torna- Club ellen.

    A bajnoki csapat veresége a mai nap sportszenzácziója. Pedig nem is találunk rá mentséget, hacsak azt nem, hogy a F. T. C. veszített kitűnő formájából és csatársora ezúttal majdnem teljesen felmondta a szolgálatot.
    A Postásokat sem formajavulásuk segítette a győzelemhez. Uj csapatösszeállítással szerepeltek ma, a mely azonban, daczára az összjáték tel­jes hiányának, ugylátszik bevált. Bodor és Svarcz került a hátvédsorba, mind a kettő derekasan dol­gozott, de különösen Bodor. Szebb, biztosabb backátékot még nem láttunk magyar hátvédtől. A csapat neki köszönheti, hogy kapujuk goal nélkül szabadult meg az erős játékból.
    A Postások elejétől végig hatalmas, tüzes iramot diktáltak, s bár mindenki az ellenkezőjét hitte, végig kibírták az erős tempót. Roppant hasznavehető, jó technikájú játékosnak bizonyult Virág és Polócz, a két fedezet, a kik alig enged­ték labdához jutni a ferenczvárosiak csatársorát. A Postások csatársora keveset ér. Nagyon fürge csatár Holub, a kinek szépen leadott labdáit azonban a középen nem értékesítik. Buda ma játszott először a Postások csapatában, de egy gyönyörű goallövésen kívül semmit sem produkált. Kertay vakmerő, elszánt játékos, a ki önző játéka daczára nagy segítségére válik a csapatnak.
    A Ferenczvárosiak eléggé elbizakodottan kez­dik a mérkőzést. Miután helyet választanak, a Postások az ellenfél kapuja irányában terelik a játékot. A zöld-fehérek védelme lanyhán vissza­utasítja a támadást, pedig a Holub által czenterezett labdát Buda, Kertay révén, könnyű szerrel goallá értékesíthette volna, de a goalnak látszó labda a kapu mellett gurul el. A Ferenczvárosiak támadását javarészt Bodor teszi ártalmatlanná, de igy is hat kornert ér el a F. T. C. a félidő folyamán, a nélkül, hogy a csatársor goal­nak értékesíthette volna az elég gyakran kínálko­zott kedvező alkalmakat. Az utolsó perczekben határozottan a Postások vannak offenzivában, de a Virág által középre adott labdát, bár Kertay szépen shoot-ol Oláh biztosan kivédi. Half time 0:0.
    A második félidőben Ferenczváros gyorsítja a tempót, erősen támad és azonnal kornert ér el. Majd a Postások viszonozzák Kertay révén a támadást, Oláh kifut a kapuból, de a labda az üres goal mellett süvít el. A Ferenczvárosi T. C. csatársorai javarészt Weiszra játszik, a ki azonban ezúttal semmit sem tudott. Az erős játék nyomai először a F. T. C. hátvédein mutatkoznak, a kik mind bizonytalanabbul állnak ellent a Postások hosszú rúgásokkal vezetett lerohanásainak. Ker­tay éles lövése Manglitz hibájából 22 perez után a Postások első goalját eredményezi. Felállás után újra a zöld-fehérek kapuja előtt folyik a játék. Holub vezeti a táma­dást, Budához juttatja a labdát, a ki a sza­badon álló Kolhanekhez passzol. A meglepett kapuvéd az erős rúgást, melyből a második goal lett, annál kevésbbé védhette, mert a hátvédek elállották a helyezkedése lehetőségét. A két goal után a Ferenczvárosiak látnak erős munkához, de Svarcz és Palócz alig engedi goallövéshez a F. T. C. csatárait. Legfölebb Bródy éles rúgása vál­hatott volna veszedelmessé, de Giba nehány lab­dát elég ügyesen kivéd. Az utolsó tiz perczben ismét védelemre kényszerítik a Postások ellen­felüket, mig a játék mindinkább lanyhuló tempó­ban véget ér.
    Gorszky ezúttal nem volt formában. Bródy sem nagyon támogatta csatársorát s a fedezetsor leg­jobb embere határozottan Lissauer volt. A Ferencz­városiak különben sem bírták érvényesiteni meg­szokott passzjátékukat, mert a Postások kemény közbelépéseikkel minduntalan felbontották a rendet a zöld-fehérek csapatában. A korai tréning is nyilván már megviselte a csapatot, a mely rövid időre rászorul a pihenésre.
    Versenybíró Ordódy Béla (B. E. A. C.) volt; a mérkőzés nívójának talán használt volna, ha szorgalmasabban nyúl a sípjához.

    Az Újság 1904 március 14.