magyarfutball.hu

Budapesti TC - Ferenczvárosi TC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.05.13, 22:09
    Az 1904-es szezon utolsó fordulójában a címvédő FTC-nek egy pontra volt szüksége a bajnokság megnyeréséhez. A bajnokság hajrájára kissé visszaeső zöldek a BTC-hez látogattak.

    Korabeli források szerint "óriási" érdeklődés, azaz harmadfélezer ember tombolt a Millenáris körül. A BTC Izsó - Rapos, Sárközi - Schaschek, Skrabák, Kisfaludy - Blazsek I., Blazsek II, Szendrő, Drégely, Oláh összeállításban vette fel a küzdelmet a Fritz - Berán, Manglitz - Lissauer, Gorszky, Weisz - Scheibel, Pákay, Pokorny, Braun, Kovács csapattal felálló Fradi ellen.

    Az első félidőben mindkét csapat elött adódott gólszerzési lehetőség. Szendrő egy lövését például Lussauer kézzel lecsapta a büntetőterületen belül ám a nézők nagy derültségére Ordódy bíró kifelé itélt szabadrúgást. A 16. percben aztán már a bíró sem segít a zöldeken, Blazsek I. fut el minden nehézség nélkül és centerezését Oláh 4 méterről bevágja.

    A második játékrészt a Fradi tetszetős támadásai nyitják ám gól nem születik belölük. A félidő közepén aztán olyan támadás bontakozik amelyről még száz év múlva is beszélnek majd. Drégely erős rugással a jobbszélre juttat Blazsek I.-hez. Blazsek 15 méternyire előrenyomja a labdát, egy másfél méteres!!! ugrással formálisan átugorja Mangalitzot és a 60 méteres sprintben 10 métert verve a védőre a kirohanó kapus mellett könnyedén a hálóba juttatja a labdát. A mérkőzésen több gól már nem születik az FTC így visszacsúszik a második helyre és így új nevet vésnek a bajnoki serlegre a BTC és az FTC után: MTK.

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=143&na_step=30&t=9065992&na_order=