magyarfutball.hu

UTE - MUE 2 : 1 15:45

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése
I. osztály 1905, 8. forduló
referee : Fehéry Ákos
attendance:
  1. Sport-Világ: szépszámú közönség

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.21, 23:13
    Ujpesti Torna Egylet 2 : 1 arányban győz Magyar Uszó Egyesület ellen.

    Vagy 500 ember nte végig ezt az izgalmas mérkőzést Ujpesten, asly az U. T. E. kitartó, ügyes játéka folytán aő győzelmével végződött, igaz ugyan, hogy aUszók egyik hátvédje helyén egy tartalékos jskos állott. Az első félidő az újpestiek folyto- E támadásaival telik el, még pedig oly ügye- a, hogy kétszer rugják be a lapdát a M. U. E. bujába. A második félidőben az Uszók támad- k többet, ugy hogy az U. T. E. már kézzel ivéd, minek következménye két büntető rúgás, aelyekből az egyiket Kazár goallá értékesíti, itiinő biró volt Fehéry Ákos (B. T. C.), aki n nézte el az erőszakoskodásokat és két Ujstit és egy Uszó játékost kiállitott.

    Magyarország 1905 március 7.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.08.30, 23:19
    A csapatok összeállítása a következő volt:
    UTE. (lila-fehér): Bey—Molnár I., Rozmann—Fandl, Szabó, Kuschner—Prácser, Herceg, Petz, Molnár II., Fejér.
    MUE. (sárga-fehér): Holics—László, Csüdör—Géber, Péceli, Chrappan—Horváth, Marosi, Kazár, Bittner, Radóczi.

    Nemzeti Sport 1905 március 12.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.03, 19:28 (szerk.: 2016.12.03, 19:30)
    A népszigeti pályán szépszámú közönség nézte végig az Újpesti Torna-Egyesület és a Magyar Úszó-Egyesület csapatainak első találkozását. Mindkét egylet nagy készültséggel indult a küzdelembe és mindvégig elsőrendű, szép játékot produkáltak, mely a játék utolsó 15 perczétől eltekintve, teljesen fair is volt. A játék általában változatos volt, bár az U.T.E. némi fölényét tagadni lehetetlen, mely körülmény különben a goalarányban kifejezést is nyer. A csapatok — bár még teljes formában nincsenek — mégis módot nyújtottak, hogy róluk véleményt alkothassunk.

    A győztes csapat ez alkalommal végleg bebizonyította, hogy méltó ellenfél az első osztályban és már most állíthatjuk, hogy a tavaszi szezonban szaporítani fogja pontjai számát. Tagjai öntudatos, összjátékra törekvő játékosok, kombinátiójuk gyors és határozott. Legjobban működött ez alkalommal is a csatársor, melynek lelke a balszélső Fejér. Gyors lerohanásai, pontos centerezései, elegáns és mindig biztos cselezései egyik legjobb balszélsőnkké teszik. A támadások legnagyobb részét ő vezette; méltó társai Molnár II. és Petz, kik ésszerű driblivel, veszedelmes lövéseikkel igen sok dolgot adtak az ellenséges védelemnek. A jobbszárnyon Herczeg és Prácser még nincsenek formájuk tetőpontján. Előbbi lövés, utóbbi gyorsaság dolgában hagy kívánni valót. A fedezetsor nem szolgáltatta az összeköttetést támadás és védelem között. Kuschner és Szabó nem voltak a szokott jók, mig Fandl — Barcsay helyén — elszánt, gyors játékával kitünően dolgozott. A védelem is kifogástalanul működött Molnár I. biztos rúgásaival, jó helyezkedésével teljesen régi jó formájában van és a még mindig beteg Vermes helyén játszó Rozmann is teljesen bevált; bár nincsenek meg benne a Vermes hatalmas rúgásai és erélyes játéka, de biztonság és mozgékonyság dolgában felülmúlja őt. A kapus jó volt, utolsó matche óta sokat javult.

    A M.U.E.-ről ismételhetjük a múlt héten elmondottakat. Kiváló anyagával, szorgalmas training révén még tavaszszal az elsők sorában láthatjuk. Holics klasszikus védelme nem egyszer tapsra ragadta a közönséget. Csüdör önfeláldozó játéka is elismerést érdemel, mig a Van Beck helyét pótló tartalék, László egyelőre csak sokat ígérő kezdő.


    U.T.E. — M.U.E. 2:1

    3/4 4órakor adta meg a bíró füttye a kezdés jelét. U.T.E. azonnal támad és Prácser centerezése, Molnár, Fejér lövései és Szabó fejelése rögtön foglalkoztatják Holicsot. Néhány perczre a középen folyik a játék, de a lilafehér csatárok szép összjátékkal ismét a M.U.E. térfelébe terelik A 10-ik perczben Herczeg biztosnak látszó goalt hibáz, de a 12 perczben a Petz által hozzá juttatott labdát szépen helyezve, goallá értékesíti. A meglepett M.U.E. is megkísérli a támadást, de Bittner és Marossi éles lövéseit biztosan védi Bej, mig Péczeli hosszú rúgását Molnár I. küldi a mezőnybe. Újra a sárgák térfelén folyik a játék és László kornert vét, melyet Prácser rúg és Molnár II. élesen a goal fölé fejel. Majd Petz éles lövését Holics csak korner révén menti. A 33. perczben Fejér szép cseljátékkal kidriblizi a M.U.E. halfjait és a backeket lefutva a kapuját immár egyedül védő Holicsnak védhetetlen goalt lő. Újabb kezdés után Radóczy fut le, de szép centerezését középen nem értékesítik. Horváth veszélyes rohamát pedig Rozmann kapcsolja le. Ezután Fejér megszökése hozza veszélybe a M.U.E. kapuját, de a jól irányzott lövés czélt téveszt.

    A II. félidőben is U.T.E. kezdi meg a támadást és a 2 perczben a kornert, az 5-ik perczben pedig Petz utján goalt ér el, melyet a biró off-side miatt nem ítél meg. Molnár II. hosszú lövését kornerre védi Holics, Herczeg pedig az üres goal fölé lő. Ezután a M.U.E. veszi át a támadást, de az U.T.E. védelem résen van. A lila-fehérek egyik hátvédője handset véd, mire a megítélt büntető rúgást Csüdör kilövi. A sárga-fehérek egy újabb támadása alkalmával egy éles lövés Kuschner felső karjáról pattan vissza, az erre megadott 11-est Kazár goallá értékesít a 33. perczben. Ez eredmény fellelkesíti az úszókat, erélyesen dolgoznak, a biró kénytelen egy-egy játékost kiállítani. A félidő vége felé még egyszer veszélybe jut az újpestiek kapuja Bittner lövése révén, mire a biró füttye a játék végét jelzi.

    Fehéri (B. T. C.) kitűnő, erélyes biró volt.


    Sport-Világ, 1905. március 12.
     
  4. avatar: heimo
    2016.12.03, 19:11 (szerk.: 2016.12.03, 19:11)
    Újpesti Torna-Egyesület—Magyar Úszó-Egyesület 2:1.

    Az U.T.E.-é a helyválasztás joga s így a M.U.E. kezdi a játékot, de csak kezdi, mivel az U.T.E. fürge csatársora hamarosan a M.U.E. goalja előtt terem. Kevés ideig a játék a középre húzódik, mindkét csapat csatárai szép lefutásokkal veszélyeztetik az ellenfél kapuját, de mig a M.U.E. eredményt elérni nem tud, addig az U.T.E. a 15. és 32. percben két ügyesen megszerzett goalt lő. A M.U.E. csapatát meglepte ezen gyors eredmény és minden erejéből azon törekszik, hogy a kapott két goalt visszaadja, minden igyekezete azonban hajótörést szenved az újpestiek kitűnő védelmén.

    A második félidőben mindkét csapat egyformán támad, hol az egyik, hol a másik kapu előtt folyik a küzdelem, anélkül azonban, hogy valamelyik csapat goalt rúgna. A játék vége felé a M.U.E. veszi át a támadást és erős védelemre szorítja az U.T.E. csapatát; a védelem hevében az egyik hátvéd a kapu előtt kézzel leüti a labdát, mi által a M. U. E. 11-méteres büntetőrugást ér el, melyet Csüdör a kapu mellé való rúgással elhibáz. Közvetlen utána ismét 11-méterest rúgnak, melyet azonban Kazár éles lövéssel goallá érvényesít. A M.U.E. továbbra is támad, de eredmény nélkül.

    Bíró Fehéry Ákos (B.T.K.) volt.


    Pesti Napló, 1905. március 06.
     
  5. avatar: heimo
    2016.12.02, 19:15 (szerk.: 2016.12.02, 19:15)
    UTE.—MUE. 2:1

    Szépszámú közönség előtt mérkőzött e két csapat a múlt vasárnap a népszigeti pályán. UTE. ezúttal beigazolta, hogy fejlődésképes csapat s játéka nem áll elsőosztályú csapataink nívóján alul. Bey kapusnak különösen nagyon jó napja volt, Molnár I. a régi biztos védőjátékos, mig Rozmann, a másik hátvéd, még fejlődhetik. A fedezetsorban Kuschner volt a legjobb, de Fandl is jól megállotta a helyét. A csatársor támadásait főképen a baloldal vezette, s Fejér balszélső gyors lerohanásai gyakran zavarba hozták az ellenfél védelmét. MUE. csapata, bár Van Beck helyén László igen gyengén játszott, mégis kemény ellenfélnek bizonyult s a második félidő vége felé ostromszerü támadásai csaknem megszerezték a kiegyenlítést. Holics ezúttal is bizonyítékát adta kiváló klasszisának, Csüdör önfeláldozó játékával tűnt ki, mig Chrappán erőszakosságával rászolgált a bírói megintésekre. A csatársorban Radóczi gyorsasága és Kazár biztos játéka érdemel említést, ellenben az összekötők kissé erélytelenül játszottak, bár labdatechnikájuk semmi kívánni valót sem hagy hátra.

    A csapatok összeállítása a következő volt:
    U T E . (lila-fehér): Bey—Molnár I., Rozmann—Fandl, Szabó, Kuschner—Prácser, Herceg, Petz, Molnár II., Fejér.
    M U E . (sárga-fehér): Holics—László, Csüdör—Géber, Péceli, Chrappan—Horváth, Marosi, Kazár, Bittner, Radóczi.

    Eleinte változatos játék után Újpest kerül fölénybe s a balszélső Fehér szép lövése után megszerzi a vezető gólt a 19-ik percben. Felállás után ismét Újpest támad, de Csüdör szépen ment s az Úszók lerohannak; a Horváth lövése azonban a gólfáról visszapattan. A játék 39-ik percében sikerül Fehér -nek ismét áttörni s a gyenge jobboldali védelem mellett megszerezni a második gólt. Az Úszók kezdenek most támadni, de eredmény nélkül. Félidő 2:0.

    A második félidőben erős tempóval támadnak a kék-sárgák s a 16-ik percben az újpestiek balhátvédje hands in gólt vét, amit azonban Csüdör a gól mellé lő. Az erélyes biró az újpestiek közép fedezetét, Szabót kiállítja, mert az Úszók erős támadását meg nem engedett módon igyekszik ellensúlyozni. Ezután történik, hogy a pályán kívül álló közönség közül valaki sípol s a kapuvonalnál levő labdát a bal hátvéd felveszi, azt hívén, hogy a biró off-sidet fütyölt le; a biró 11-est ítél, melyből Kazár gólt lő. Az Úszók most összeszedik minden erejöket, de az újpestiek mind a gólba állanak, mely folytonos ostrom alatt áll. Az erős támadásban Kazárt és Fandlt a biró kiállítja. Több eredmény a MUE. erős támadása dacára sem esik. Biró Fehéry Ákos (BTC.) volt.


    Nemzeti Sport, 1905. március 12.