magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 1 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.09.28, 22:13
    33FC.-FTC.
    2 :1.

    Az őszi szezon legnagyobb meglepetése volt ez a mérkőzés, mely ha érdemetlenül is, de tényleg egy csa­pásra kétessé tette a FTC.-nak a baj­nokságra való jogos reményeit. Az bizonyos, bogy a 33FC. ezúttal olyan erős csapattal állt ki, aminővel még az ősszel nem szerepelt; az is tény, hogy Lill K. ezúttal ismét pompá­san védte kapuját: hogy azonban FTC. ismét kikapott, annak oka első sorban saját hátvédeiben keresendő. Ez a két — a csapat támadásánál jóval gyengébb — játékos ugyanis elhi­bázott taktikával az one back sistem-át alkalmazta (az ellenfél csatársorának off-sidera való juttatása azáltal, hogy az egyik hátvéd állandóan az ellencsatársor mögött játszik). Ez a módszer sikerrel is alkalmazható ott, ahol a hátvédek klasszis dolgában fölötte állanak, vagy legalább is egyenrangúak az ellencsatársorral. Sajnos, ez az eset most nem állott fönn s igy maga a zöld-fehér védelem könnyítette meg a 33FC. csa­társor támadását. Viszont a fehér-feketéknek meg kell adni hogy lelkesen, kitartóan és meglepő jól játszottak, amit a FTC.-ról csak részben mondhatunk ezúttal el. A győztes csa­patban jó volt Lill K. és Kiss Gy., míg a FTC.-ban főleg csak Bródy és Kórody tűntek ki.
    A két csapat a következő volt: 33FC. (fehér-fekete), Lili K.—Rzehák, Eichinger—Székány, Kiss, Várady—Forstinger,Koch, Hamvas, Vanicsek, Stana.
    FTC. (zöld-fehér), Fritz—Lissauer, Manglitz—Gorszky, Bródy Deutseh—Braun, Kórodv. Pákay, Weisz, Takács.
    FTC. lanyhán indult, támadása vezeti be a mérkőzést, melyet azonban a 33FC. csakhamar megtör: csatársora mely fölnyomul s alig 10 perc múlva megszerzi az első gólt. A zöld-fehéreket a nem várt gól uj munkára serkenti s Weisz csakhamar ki is egyenlít. Ekkor kap csak igazán lábra a FTC.., hevesen ostromolja az el­lenkaput, melyet azonban igen jól véd Lill. Korner-korner után esik; a Ferencvárosi védelem előre megy, amit a 33FC. csatár­sora ügyesen fölhasznál s a félidő közepén újból megszerzi a vezetést, melyet 2 : 1 arányban meg is tart. A 33-asok váratlan sikere nagyon lehangolja a FTC.-ot, melynek gerince, a kitűnő fedezetsor ezúttal gyengén játszik; viszont a 33FC. lelkesen és jól dolgozik, úgy hogy a bajnokságnak addig legjogosabb aspi­ránsa kiegyenlíteni nem volt képes. Biró: Schubert Ernő (MUE.) volt.

    Nemzeti Sport 1905 november 26.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.09.28, 22:02
    »33« F. C. I. győz 2:1 Ferenczvárosi T. C. I. ellen.

    (Millennáris pálya.)
    Nemcsak a vasárnapnak, de az idei bajnokságnak legszenzácziósabb eredménye. A »33« F. C. az őszi fordu­lóban szánalmasan szerepeit s minden komolyabb egyesü­let részéről súlyos vereséget szenvedett. Utóbbi időben némiképpen javult ugyan a csapat, arra azonban gondolni sem mert, hogy a Ferenczvárosi T. C. csapatát megverje. A szenzácziós eredmény okát kutatva, a
    »33«F. C. győzelmét egyrészt az utóbbiak meglepő jó játiékában, másrészt a F. T. C. csapatának letörésében lát­juk. A Ferenczvárosi T. C. tegnapi játékában hiányzotta kedv és lelksedés, s játékuk klasszisa sem ütötte meg azt a nívót, melyet őszi mérkőzésein tapasztaltunk. Áll ez különösen a csatársorról, mely rendszertelenü, lfejvesztetten játszott, s goal előtt teljesen tehetetlennek bizonyult. Egyedül Kóródi odaadó játéka magaslott ki a csatársorból, míg a védelemben Manglitz erélyes el­lenállása érdemel dicséretet. A »33« F. C. lelke Kiss Gyula volt. Lill Károly nemcsak a kapuban, hanem a mezőny­ben is remekelt, s csak a F. T. C. rossz taktikáján mú­lott, hogy Lillnek a kapuból való kirándulásai nem jár­tak súlyosabb következményekkel. A hátvédek és fede­zetek általában jól dolgoztak, s. okosan játszott a csa­társor.
    A zöld-fehérek pályaválasztása után a 33-asok csak­hamar felnyomulnak és foglalkoztatják az ellenfél védel­mét. Az elhárított támadás után a zöld-fehérek uralják a helyzetet. Weisz szélső csatár első lövését Lill ügyesen védi. A fehér-feketék ezután ismét heves ostromot intéz­nek. Kiss Gyula áttöri a védelmet, a labdát előre adja,Vanicsek bal összekötő kicselezi a hátvédeket s ügyes helyezéssel megszerzi az első goalt. (8 percz.( Felállás után zöld-fehérek erős iramot diktálnak, azonban a jól működő »33« fedezetsor leszereli őket. Á tizenharmadik perczben Weisz (F. T. C.) megszökik és a széléről a kapufelé irányított lövését a talaj sikos volta miatt Lill védeni nem képes. A kiegyenlítő goal némileg föllelkesíti a zöld­fehéreket s az ellenfelüket jóformán a kapujukhoz szögezi.A 33-asok nem esnek kétségbe s egyesült erővel megkí­sérlik a vedelem áttörését, mely a 26-ik perczben ered­ményhez juttatja őket.
    Hampel beadása után Forstinger jobbszélső védhetlenül kapuba röpíti a labdát. A »33«-asokkal rokon­szenvező közönség az eredményt ujjongó örömmel fo­gadja. A félidő további részében változatosan folyik a támadás, mely azonban veszélyessé egyszer sem vált s inkább a középen küzdöttek egymással az ellenfelek.
    Félidő 2:1 a »33» F. C. javára. A második félidőben alig történt valami. A F. T. C. visszaesik, s alig jut offenzivába. A >>33«-asoknak sem veszélyesek a támadásai, s minden komolyabb kísérlet hajótörést szenved Manglitz kitűnő védelmén. Hampel 1—2 szer keresztül töri a vé­delmet, de a goalig nem jut el. Braun, a F. T. C. jobbszélsője egy ízben ügyesen kicselezi a >>33»-asok védel­mét, de fáradtan érkezve a goalhoz, lövése nem voltveszélyes.
    Biró: Schuberth Ernő (M. U. E.) volt.

    Az Újság 1905 november 20.