magyarfutball.hu

33 FC - Ferenczvárosi TC 1 : 7

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 20:19 (szerk.: 2021.10.04, 20:41)
    FTC. - 33FC. 7:1

    Vasárnap a lágymányosi pályán mérkőzött a két csapat az idei bajnokságért. E mér­kőzés azért bírt különös vonzerővel, mert a 33 FC. csapata volt tavaly az, mely váratlan győzelmével a FTC. biztos győzelmi esélyeit megzavarta. A FTC. fényes revansot vett legyőzőjén és bár Bródy, Kovács ós Pákay nél­kül állt ki, elejétől végig biztos főlényben játszva, győzött. A 33 FC. csapatában jó erők játszanak, mégis az őszi sze­zonban, dacára annak, hogy minden ellenfelének rúgott goalt — balsorsüldözött. Működésűkkel a helyezésben eddig ered­ményt elérni nem tudtak. Székány, Sztana, Hangel, Kiss Gy., Koch N.. Forstinger oly erők a csapatban, hogy az egységes tréning mellett kétségtelenül a csapat még szebb jö­vőnek néz elébe. A FTC. láthatólag respektálta ellenfelét, lel­kesedéssel, élénken és tetszetősen játszott. Bebizonyította ez­zel, ha ellenfelét nem becsüli le, kitűnő eredményeket képes elérni. Beigazolódott, hogy tartalék játékosai is olyanok, akik­kel méltón foglalja el ugy a bajnokságban, mint a Szővetségi-dij mérkőzéseken az első helyet.

    A mérkőzésen a FTC. csapata a következőkép állt ki:
    Dobronyi,- Manglitz—Rumbold, Weinber—Gorszky—Fischer, Braun, Schön—Korody—Schlosser, Weisz.

    A 33FC. csapata:
    33FC.: Schiller—Banai, Steiner—Hampl, Kiss, Székely—- Forstinger, Koch, Vanicsek, Weisz, Csavolyák.

    FTC. rögtön támad, a jobb szárny erélyes támadását Koródy már a 4-ik percben góllá értékesíti. Változatos támadás után 33. felnyomul, hibás góllövéssel elrontja szép esélyeit. Folytatólagos játékban sok lövést intéz a FTC. a 33-as kapura, melyeket a kapus bravúrral hárit el. 22. percben Weisz védhetlen gólt lő.

    Félidő: 2:0. A II. félidőben 33. váratlan támadását a FTC. védelme könnyelműen fogja fel. Koch N. által adott lab­dával Weisz Móric megszökik és a kapuját egyedül védő kapus mellett gólt lő. Ezen körülmény feltüzeli a FTC. játékosait és egymásután bárom gólt ad viszonzásul a Schlosser, Schőn lévén lankadó 33FC. csapatának. A játék végén állandó ostrom folyik a 33. kapura, melyből még két gól esik Weisz és Kiss Gy. (33F.) révén a 33. kapuba.

    Biró: Hajós József (MTK.) volt.

    Nemzeti Sport, 1906. november 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.04, 20:03 (szerk.: 2021.10.04, 20:42)
    Ferenczvárosi Torna-Club — 33 Football-Club 7:1
    Lágymányosi pálya

    A 33 F. C. kezdettől fogva kedvetlenül játszott, a F. T. C. győzelme tehát csakhamar nyilvánvaló volt, de meglepett a goalok tömege, a miknek egy részét a 33-asok kapuvédje rovására kell betudnunk. Az első fél­időben a F. T. C. szél ellen játszik, az első perczek­ben Korodi révén vezető goaljához jut és Weisz negyedórán belül a második goalt rúgja. A 33 F. C. is sokat támad, de a zöld-fehérek támadásai mindig veszélyesebbek.

    Félidő 2 :0 a F. T. C. javára.

    Szünet után Weisz M. lerohanással meg­szerzi a 33-asok egyetlen goalját, mire F. T. C. offenzivába jutva, állandóan uralja a helyzetet és Weisz, Schön (nagyon ügyesnek ígérkező jobb összekötő-csatár), Kórodi és Schlosser révén to­vábbi öt goalt rúg.

    Hajós József (M. T. K.) kitűnő biró volt.

    Az Újság, 1906. november 12.