magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - 33 FC 9 : 2

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:14
    FTC.—33FC.
    9 : 2

    Mint előre látható volt, a FTC. e mérkőzést a soroksári-uti pályán könnyen nyerte, bár a kapott két gól nem jó fényt vet a csapat védelmére. Különösen Dobronyi védte könnyelműen A csapat egyébként még min­dig nincs teljes formában, ami a bizonytalan lövéseken látszik meg leginkább. A 33FC. erősen fejlődött. Főerőssége a csapatnak Schiller, a kapus, aki néha igazán kiváló munkát végez. Ha a csapat állóképességet szerez s vezetése komolyabb kezekbe kerül, még sikereket érhet el, mit bizonyit az is, hogy az első félidőt 3 : 2-re veszítette csak el. Bíró: Hajós József (MTK.) volt. A csapatok igy álltak föl:
    FTC.: Dobronyi—Weinber, Rumbold—Gorszky, Bródy, Fischer—Braun, Schőn, Kőrody, Schlosser, Weísz. 33FC.: Schil­ler—Szafka, Józsa—Banay, Kiss, Székány—Forstinger, Koch N., Vanicsek, Schiller, Covoljac J.

    Nemzeti Sport 1907 március 24.
     
  2. avatar: seamandarin
    2021.10.05, 19:07
    Ferenczvárosi Torna Club—»33« Football Club 9 : 2.

    (Soroksári-utczai pálya.) A F. T. C., szívesen konstatáljuk, a lehető legkorrektebb játékmodor­ban játszotta végig a mérkőzést. A csapat formá­ban nagyot haladt s különösen a csatársor bal­oldala és a fedezetsor volt igen jó. Schlosser és Weisz gyönyörűen játszott.
    A »33« F. C. matchről-matchre javul, de kitűnő hátvédeinek hiányát nagyon megérzi.Vasárnap is a két hátvéd és a két tehetetlen szélső csatár okozta az aránylag nagy goalarányu vereséget, mert a »33«-asoknak az első félidőben produkált játéka szép és eredményes volt és csak a védelem összeroppanása okozta, hogy műkö­désűk a második félidőben teljesen meddő volt.
    Az első félórában a »33«-asok gyönyörűen támadnak és 8 percz után Vanicsek a vezető­goalt rúgja. F. T. C. tizenegyessel kiegyenlít, a mit Szafka hands-e miatt ítélt meg a biró. Újból a »33« F. C. kerül offenzivába és Koch Nándor remek shotjával ismét a fekete-fehérek ragadják magukhoz a vezetést. Azután a ferenezvárosiak kerülnek fölénybe és rövid időközökben kétgoalt rúgnak.
    Félidő 3 : 2.
    A második félidőben a »33« F. C. majdnem teljesen visszaesik és F. T. C. könnyű szerrel hat goalt rug Weisz, Schlosser és Korodi révén,mig az egyik goal Szafka hibájából öngoal volt.Hajós József (M. T. K.) kitünően bíráskodott.

    Az Újság 1907 március 19.