magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 5 : 3 14:15

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.11.16, 20:00
    Magyar Athletikai Club—Ferenczvárosi T. C. 5 : 3.

    (Margitszigeti pálya.) A mikor már a jégsport az aktuális nálunk, még mindig a football a kedvencz játék, így történt tegnap is, hogy óriási költséggel járó »csator­názási és vízlevezető« munkák után sikerült a margit­szigeti pályát oly állapotba hozni, hogy a bajnoki mér­kőzés reálisan lejátszható volt.
    A M. L. Sz.-nek a mérkőzések lebonyolításához ragaszkodó ítéletéhez szigorúan ragaszkodott a Ferenczváros, de nem ugy a M. A. C. S mégis, közvetlenül a mérkőzés megkezdése előtt a F. T. C. volt az, a mely tiltakozott a mérkőzés bajnoki volta ellen.
    Feketeházy, Medgyessy és Vangel révén annyira megerősödött a M. A. C., hogy tavalyi legjobb formájára emlékeztető játékot produkált, különösen a csatársor. A három belső csatár — önody, Vangel, Krempels — labdaosztásai, lövései, az aránylag mégis síkos pályán csodálatot keltettek. A jobbszélen Feketeházy villám­gyors kirohanásaival, ideális czenterezéseivel brillírozott. A három fedezet kitűnő védójátékával tűnt ki, különösen Meleghy. Medgyessy az egyedüli, a ki a csatárlánczot is támogatja. A hátvédek közül Major volt a jobbik, mig Budai kissé bizonytalanul játszott. Abaffy néhány bravú­ros védésével tapsra ragadta a közönséget.
    A Ferenczvárosi T. C.-nak ma is a fedezetsor volt a gerincze. Bródy fáradhatatlanul, de kissé erőszakosan is játszott, Weinber helyén Halász szerepelt elég jól. Weinber pótolta ugyan a hiányzó Rumboldot, a csatárláncz támogatása azonban a halfsorból való hiánya foly­tán természetesen gyengitve volt. A csatársor — Szeidler és Schlosser kivételével — nem volt jó. Lassú, vontatott, hosszú rugásaik minden kombinácziót nélkülöztek. Kucsera a czenterben sehogy sem válik be.
    Az általános benyomás az volt, hogy a M. A. C- sokkál lelkesebben, de a mellett szerencsésebben, és ennél­fogva eredményesebben is játszott s habár fölényben nem volt, győzelmét megérdemelte.
    Sok huzavona és tárgyalás után végre 2 óra 30 perczkor a biró jelt ad a kezdésre. A F. T. C., habár csak tiz emberrel játszik, erősen támad s a M. A. C. kissé ideges, rendszertelen védése már a harmadik perczben goalhoz juttatja a zöld-fehéreket Schlosser szép lövése révén. A M. A. C. szélsőinek hosszan előreadott labdáival közelíti meg ellenfele kapuját. Vangelnek sikerül is egy, a czenterbe bejutó labdát elcsípni s habár elgáncsolják, goalt is lőni. A biró a gáncsot ugyan lefujta, de még aközben, a nélkül tehát, hogy a kapus védé ére ezzel befolyással lett volna, a labda a goalba került. Tehát mindenképpen jogos, sőt logikus volt a goal megítélése. A F. T. C. ezentul is sűrűn támad, még sem tudja meg­akadályozni, hogy Vangel Önodyt szöktetve, tiz méterről lőtt éles lapos lövéssel a vezető goalt meg ne szerezze, a melyet, habár a labda kezébe jött, Fritz még sem véd­hetett, olyan erős és nehéz volt. Gyors és erős tempóju, mindkét kapu előtt hullámzó játék folyik tovább, a mig Major handset vét és a megítélt tizenegyest Schlosser védhetetlenül a kapuba vágja. 2:2! A M. A. C. nem kerül ezután sem döntő fölénybe, de szélső csatárainak szép szöktető játéka révén a félidőben még két goalt ér el, a melyek közül az Önody által lőtt negyedik csodaszép volt. 4 : 2! A Ferenczváros még most sem csügged, de eredményt a félidőben, az idő rövidsége miatt már elérni nem tud.
    Félidő 4:2 a M. A. C. javára.
    A második félidő első husz perczét a F. T. C. foly­tonos támadása tölti ki. M. A. C. elkeseredetten véd, különösen Major és Abaffy, a kik mindent mentenek. Négy korner, két kapufa bizonyítják a Ferenczváros fölényét, de csak a huszadik perczben sikerül Weisznek széd iveit lövéssel goalt elérnie. 4:3. A föllelkesített F. T. C. igen erős tempót diktál, a melyet a M. A. C. is átvesz, s most már változatosan hol az egyik, hol a másik kapu előtt folyik a játék. A M. A. C. Önody és Vangel révén egy-egy biztosnak látszó goalt hibáz, végre a 39-ik perczben a kiszökő Önodyt elgáncsolják, és az ezért megítélt büntetőrugást Krempels helyezve a kapuba vágja. Ezzel a mérkőzés sorsa eldőlt. A hátrai vő hat perczet a F. T. C. kihasználni nem tudja, és igy az őszi fordulóban eddig megőrzött vezetést a M. A. C.-nak
    k llett átengednie. Biró Zoltán Béla (N. S. C.) volt, a ki nagy igyekezettel és körültekintéssel bíráskodott.

    Az Újság 1908 december 22.