magyarfutball.hu

MAC - Ferenczvárosi TC 0 : 4 16:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.27, 13:39
    Ferenczvárosi Torna-Club — Magyar Athletikai Club 4: 0.

    (Margitszigeti pálya.) Meglepő nagy goalarányu győzelmet aratott a még múlt héten a Törekvéstől vere­séget szenvedett bajnokcsapatunk, a M. A. C. felett. A győzelem annál is szenzácziósabb, mert a F. T. C. goaljait már az első félidőben érte el, mig a második félidőben, úgy látszik, megelégelve már az első félidőben elért ered­ményt, nem nagyon dolgoztak újabb goalok elérésére.
    A M. A. C., meglepetve a hirtelen kapott goaloktól, idegesen, minden rendszer nélkül játszott, s csak a második félidőben mutatott szép játékot, mikor néhány igen veszélyes támadást intézett.
    A győztes F. T. C.-ban elsősorban a Weisz—Schlosser—Korody-triász játéka magaslott ki. Schlosser ismét elérte legkiválóbb formáját, félelmetes shotjait azonban nem kisérte szerencse, mert csak tizenegyesből rúgott goalt. Weisznak ideális czenterei és éles lövései rendki veszélyesek. Korody a múlt őszi szezónban mutatott kiváló formájához méltóan játszott. A jobbszélen Rónai elég ügyesen dolgozott, mig a Kutsera helyére állított Szántó biztató kvalitásokat árult el. A fedezetsor legjobb embere Gorszky volt. Kitűnő játékot produkált a Rumbold—Kutsera-hátvédpár. Az utóbbinak ez a legmegfelelőbb posztja. Fritz a kapuban mesésen védett.
    A M. A. C.-nál csak a közvetlen védelem produkált nivós játékot. Sipos a kapus és Major—Oláh hátvédek minden lehetőt megtettek és első sorban nekik köszönhető, hogy nagyobb vereséget nem szenvedett a M. A. C. A csa­pat leggyengébb része a fedezetsor volt. Vangelnak nem a fedezetsorban van a helye. Fodor és Medgyessy teljesen tehetetlenek voltak a F. T. C. támadósorával szemben. A csatársor csak a második félidőben produkált szépet. Feketeházy hiánya nagyon is érezhető volt, annál is in­kább, mert a helyén játszó Lator abszolút gyenge volt.
    A mérkőzés, a melyet mintegy háromezer főnyi közönség nézett végig, mindvégig fair lefolyású volt.
    M. A. C. kezd, de csakhamar visszaszorul. Rónai beadását Schlosser élesen a kapu mellé lövi, Weisz tá­madását szintén Schlosser továbbítja, de a labda a kapu fölé kerül. Weisz—Schlosser gyönyörű összjátékából Korody szépen helyezett goalt lő (9 p.). Továbbra is a zöld-fehérek támadnak Korody révén. Weisz támadását Fodor kézzel akasztja meg s a megítélt tizenegyest Schlos­ser élesen a goalba rúgja (13 p.). A M. A. C. Krempelsz révén jut támadáshoz, azonban mesésen csavart lövését Fritz rávetéssel menti (17 p.). Egy kapu előtti kavarodás­ból Weisz remek goalt lő (18 p.). A M. A. C. erre kissé feleszmél, de Kelemen lövése a kapu mellé kerül. Korody támadását Major kornerra menti (23 p.). Lator gyenge labdáját Fritz fogja, Korody, majd Weisz lövését Sipos menti. Szántó támadása kornert eredményez. Korody lövését Sipos kornerra menti. A Gorszky által rúgott sza­badrúgás érintés nélkül jut a hálóba (36 p.) 4:0! Lator támadása meghozza az atléták első kornerét (37 p.) Schlos­ser végig cselezve az egész védelmet, a kapu mellé lő. Kelemen vezet támadást, azonban Kutsera korner árán ment, Kelemen lövése Fritzet foglalkoztatja (44 p.). Félidő 4: 0 a F. T. C. javára.
    A második félidőben már a M. A. C. is lendületbe jön. Abafi lövését Rumbold menti. A zöld-fehérek Weisz révén jutnak támadáshoz. Onody beadását Rumbold kornerra menti (10 p.). Abafi éles lövését Fritz fogja, mig Szántó támadása kornert eredményez (28 p.). Weisz éles lövése a kapufáról pattan a mezőnybe, mit Korody lefutja az egész védelmet, de közvetlen közelről a kapu fölé lő. Schlosser, majd Weisz támadását Oláh teszi ártal­matlanná, Schlosser lövését pedig Sipos menti (44 p.).
    Biró Schubert M. Ferencz (M. U. E.)

    Az Újság 1909 szeptember 14.