magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Törekvés SE 3 : 2 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2021.07.23, 13:20
    FTC — Törekvés SE 3:2.

    ( Üllői-uti pálya.) Közel hétezer néző volt a tanúja annak a nagyszerű küzdelemnek, a melyet a fenti két csapat vívott s a melyből a legminimálisabb goalkülönbözettel a bajnokcsapat került ki győztesen. Nemcsak az eredmény, hanem maga a játék is meglepetést hozott a nézők részére, a kik általában a FTC fölényes győzel­mére voltak elkészülve.
    A match beigazolta a Törekvés »33«-asok elleni győ­zelmének a realitását, mert a vasutascsapat a mai össze­állításában tényleg kitűnő együttest alkot. A csapat gerincze a kitűnő fedezetsor, a mely sokszor tudta frontba hozni s offenzivában tartani az ügyes összjátékkal dolgozó csatársort. Külön dicséretére szolgáljon a Törekvésnek, hogy csapatából egyénileg alig emelkedik ki valaki, a mi tudvalevőleg igen nagy ereje egy csapatnak s szép reménységet nyújt a jövő fejlődésére.
    A FTC-ben csak Borbás dr. helyén játszott Szeitler személyében tartalék, a kit azonban éppenséggel nem igyekeztek társai foglalkoztatni. A védelemben csak Rumbold volt jó, Schiller játékán nagyon meglátszott, hogy még nem szokott bele újólag az erősebb matchekbe. Szandovics (Payer utóda) elég hosszú felszabadító rúgások­kal rendelkezik, de technika és rutin hiányában bizony jó sokáig nem fog bekerülni az elsőklasszisu hátvédek sorába. A fedezetsor elég gyengécskén játszott. Blum még nincs a tőle megszokott kitűnő formában, Bródi nem birta az iramot, Weinber pedig inkább a védelemnek segédkezett. A csatársorokban Weisz és Schlosser produ­káltak nívós játékot.
    Az első félidőben az első perczektől eltekintve, a FTC fölényben volt, de csak tiz perczczel a befejezés előtt jutott pozitív eredményhez, a mikor is Patakit Horváth a kapu előtt elgáncsolta s a megítélt tizenegyest Pataki goallá értékesítette.
    Félidő 1:0.
    Negyedórával szünet után Szeitler lövését Dürr kiejtette s a FTC jobb összekötője megszerzi a második goalt, a mit tiz perczczel későbben a Weisz által rúgott harmadik goal követ. Már-már úgy látszik, bogy a Törek­vés jó játéka daczára is súlyos vereséget szenved, a mikor erőre kapva, a hátralevő időben a legminimálisabb kü­lönbözetre enyhítik vereségük arányát.
    Langfelder Ferencz nagy körültekintéssel, korrektül vezette a mérkőzést,
    .
    Az Újság 1913 szeptember 2.