magyarfutball.hu

Törekvés SE - Ferenczvárosi TC 2 : 2 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:20 (szerk.: 2022.04.04, 11:43)
    FTC - Törekvés 2:2 (1:1)

    Halom utca
    Bíró: Kiss Tivadar

    Erős, helyenként durva mérkőzést vívott egymással a két bajnokaspiráns csapat. Az FTC megérdemelte volna a győzelmet, az utolsó negyedórában azonban nem állta eléggé a tempót és nem bírta megakadályozni a nagyszerűen finiselő Törekvés kiegyenlítő gólját. Az FTC Amsel, Blum, Héger, Hungler II. és Szabó nélkül játszott, míg a Törekvés jelenlegi legjobb csapatát szerepeltette. A játékot az FTC kezdi, Potyát azonban szereli Hajós, a labdát Hirzer kapja, majd Weisz, akinek centerét Hirzer 20 méterről a bal sarokba lövi, a 40. másodpercben (0:1). A gól után az FTC halfsora tömi labdákkal a csatársorát, amely veszélyes akciókat vezet s öt kornert ér el, de a Törekvés védelem, élén a kitűnő formában lévő Hajóssal, mindent leszerel. Lantos a 36. percben kiejti Pataky 16 méteres szép labdáját, erre Kővágó ráfut és befejeli (1:1). A mérkőzés ezután erősen eldurvul.

    A második félidő 8. percében Pataky 25 méteres szabadrugását Lantos a kapuba ejti (2:1). Ezután az FTC még három eredménytelen kornert ér el. Az utolsó negyedórában hatalmas finist vág ki a Törekvés és ennek eredményeképpen a 41. percben Hungler. hibás fejesét Hajós ugyancsak fejjel a gólba továbbítja. Az FTC legjobb része a halfsor volt, a fiatal Fuhrmann is méltó volt partnereihez. A csatársor uj összeállításában bevált, Pataky és a meglepően fürge Tóthon kívül a veszélyes, de erőszakosságokra hajló Matkovich emelkedett ki. A védelemben csak Takács érdemel említést. A Törekvés legjobb embere Hajós volt, akinek a Vass—Horváth bekkpárral együtt legnagyobb része van az FTC-támadások elhárításában. A csatársor minden támadását a Weisz— Hirzer balszárny vezette, a többi csatár gyenge volt.

    Nemzeti Sport, 1922. október. 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:15
    FTC: Csajka, Takác— Hungler I., Wilheim— Wilhelm— Fuhrmann, Matkovich— Kővágó— Pataky— Tóth—Wiener II. Törekvés: Lantos, Vass—H orváth, Csermely— Hajós—Siegl, Szántó— Kautzky— Pruha—Hirzer— Weisz.

    Nemzeti Sport, 1922. október. 2.
     
  3. avatar: seamandarin
    2022.04.03, 20:12 (szerk.: 2022.04.04, 11:43)
    Törekvés — FTC 2:2 (1:1)

    Halom-utca, 3000 néző
    Biró: Kiss Tivadar

    Az FTC hatalmas „vérveszteséggel" indult a mai küzdelembe. Nem játszott Amsel, Hungler II., Blum, Héger. Ha még hozzászámítjuk a pihenő Szabót és a büntetését töltő Nikolsburgert, továbbá a Brünnbe távozott Obitzot és Schwarzot, nyilvánvaló, hogy az FTC a lehető legnagyobb előnyt nyujtotta a komplett felállításban szereplő Vasutas csapatnak a győzelem megszerzésére. A meccs előtt, majd az első percekben, amikor a Törekvés gyors játékkal megszerezte a vezetést, oly színezete is volt a játéknak, hogy a Törekvés könnyen nyeri a mérkőzést, ez azonban még sem következett be.
    A zöld-fehérek részéről tervszerű, szép kombinációk jellemezték a játékot, a jó lővőcsatárok hiánya azonban még igy is érezhetővé vált. A Törekvés a kombinációs játékban néhány fokkal alulmaradt és igazán csak a szerencsének köszönhette, hogy a mérkőzés utolsó perceiben döntetlenné tudta tenni a játékot. Az FTC csapatának sikeres szereplése elsősorban a fedezetsor és az ismét frissen mozgó Pataki jó játékának az eredménye. A csapat általában fölényben mozgott és a második félidő első félórájában nyolc-kilenc kedvező helyzete nyílott a góllövésre, a labda azonban emberbe, avagy kapufára pattant, vagy pedig a Törekvés védelmének lett a zsákmánya, A mérkőzés utolsó tiz percében azonban ellanyhult és igy alkalmat nyujtott az addig defenzívában küzdő Törekvésnek a kiegyenlítésre.

    Az FTC kapuját Amsel távollétében Csajka védte, aki eléggé ügyesen mozgott. A második gólt azonban foghatta volna. Nem kétséges, hogy Amsel egyik labdát sem engedte volna a hálóba. A bekkek közül Takács volt a jobbik, Hungler I nem tudta pótolni az öccsét. A Wilheim—- Wilhelm—Fuhrmann összeállításu fedezetsorból ma Fuhrmann játéka tetszett a legjobban. A csatársor jobbszárnyát Matkovich és Kővágó alkották. Előbbi nagyszerűen centerez és csak az a hibája, hogy kissé lassu. Kővágó viszont erőteljesebb játékot produkál Balassinál. Pataki a center- ben a játék főirányitója volt, Tóth azonban már nem állja végig az iramot. A balszélen Wiener II kitűnő játékot produkált és igazán kár, hogy a labdát tulnyomórészt jobbra adogatták.
    A Törekvés csapatában a Dürr helyén védő Lantos gyenge védéseket produkált, Horváth és Vass azonban biztosan állt a lábán. A fedezetsorban Hajós tetszett a legjobban, a csatársorban pedig Hirzer. A többiek átlagos játékot produkáltak és ez alól nem vehető ki Weisz sem.

    A játék nagy meglepetéssel indult. Alig néhány akció után Hirzer lefutott és a meglepett Csajka kapujába rugta a labdát. A váratlan gól nagy lelkesedésre bírta a Törekvés csapatát és a közönséget, az FTC azonban erősen belefeküdt a játékba és veszélyes akciókkal szorongatta a Törekvés hálóját.

    Eredményt azonban csak a 38-ik percben ért el. amikor Tóth kidolgozott labdáját Lantos védése után Kővágó közelről a kapuba fejelte. A gól után mindkét részről néhány jó helyzet kínálkozott, de Hirzer és Tóth hibáznak.

    A második félidő nagy FTC fölényben kezdődött. A csatárok folytonosan a Törekvés kapuja előtt állottak. A harmadik percben Kővágó alig két méterről kapu fölé lőtte a labdát. A nyolcadik percben már sikeres az FTC akciója. A biró egy fault megtorlásáért 18 méterről szabadrugást ítél a Törekvés kapuja ellen. A szabadrugást Pataki lövi és Lantos az ujjai közt beengedi a labdát (2 :1).
    A gól után továbbra is az FTC marad fölényben, a legszebb akciók azonban kihasználatlanul maradnak. A nagy fölény a 35-ik percig tart, amikor a Törekvés kerül az előtérbe és a sérülése miatt a csatársorba rukkolt Hajósnak csakhamar sikerül a kiegyenlítő gólt befejelnie. Az utolsó percekben ismét az FTC van frontban, ujabb eredmény azonban nem adódik. Meg kell jegyezni, hogy a Törekvés csapata kíméletlen játékot folytatott.

    Sporthirlap, 1922. október 2.