magyarfutball.hu

Budai 33 - Ferencvárosi FC 2 : 6

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.12.04, 21:23
    Ferencváros—Budai 33-asok 6:2 (2:1)

    Ferencváros: Amsel — Papp, Hungler — Fuhrmann, Bukovy, Obitz — Rázsó, Takács II., Turay, Toldi, Szedlacsek. Budai 33-as: Lantos — Oláh, Löwy — Czumpft, Kaltenecker, Kovácsi — Schmidt, Stancsik, Ember, Steiner, Titkos.

    A Harminchármasok szél ellen kezdenek, de a Ferencváros támad először. A zöld-fehér belső csatártrió keresztülmegy a védelmen és Toldi labdája mindjárt az első percben hálót ér, ám a bíró Takács lesállása miatt nem ítél gólt. A 12. percben forró pillanatok adódnak a budai kapu előtt: Turay közeli szabadrúgását a sorfalat álló védelem parírozza, de Takács megvágja a labdát, amely a védőkről pattan kornerre. A szórványos 33-as támadások közül Schmidt akciója teremt először veszélyt, lövése azonban oldalt talál kiutat. A 29. percben
    a budai belső csatártrió lendületes támadó akciójából Ember pompás góllal megszerzi csapata részére a vezetőgólt.
    Ujrakezdés után ismét a Ferencváros támad. Turayt a tizenhatos vonalnál elgáncsolják, a megítélt szabadrúgást Toldi felemeli. Az izgalmas események a következő percekben kulminálnak. A 32-ik percben Titkost Papp a tizenhatoson belül gáncsolja, a bíró tizenegyest ítél, amelyet Steiner — Amsel kezébe rúg.
    Erőteljes ferencvárosi támadás következik most, és a 35-ik percben Turay ideális passzát Takács a kapuba továbbítja. (1:1).
    A 39-ik percben Rázsó kornert erőszakol ki.
    Sarokrúgása a pillanatnyilag tisztán álló Takácshoz kerül, akinek váratlan lövése villámgyorsan kerül Lantos kapujába. (2:1).
    Ember hosszú labdával szökteti Titkost, akit a tizenhatos vonal tájékán faultolnak, a megítélt szabadrúgást Oláh a kapu fölé lövi. A 45-ik percben Titkos feltartóztathatatlanul rohan a kapu felé, éles lövését a kapufa veri vissza, egyenesen Ember lábaihoz, de a labdát Ember hajszálnyira a kapu mellé vágja.
    A második félidőben a Harminchármasoknak kedvez a széljárás, csatárai azonban egyelőre a fedezeteken sem tudják magukat átküzdeni. Bukovi szabadrúgása a Ferencvárost juttatja támadóalkalomhoz és Szedlacsek beadása kornert hoz.
    Rázsó helyett Takács áll a sarokrúgásnak, amelyet Szedlacsek a kapuba fejel. (3:1). 8. perc. A Titkos által kezdeményezett újabb akció a 33-asokat hozza kitűnő helyzetbe. Oláh szabadrúgása a résen álló Schmidthez kerül, de a lövés pillanatában Steinert offszájdon érik. Percekig tart a 33-asok fölénye, amelyből sehogyan sem tud kibontakozni a ferencvárosi csapat. Schmidt akcióját éles, magas lövéssel fejezi be, amelyet Amsel előbb nehezen fog, majd kezéből kiejt. Baj nincs, mert a bíró sípja érthetetlenül megszólal. Most ismét fellángol a Ferencváros támadó kedve. Takács közeli lövédét Lantos még elfogja, de a 20-ik percben
    a ferencvárosi jobbösszekötő újabb lövése védhetetlenül perdül a hálóba. (4:1).
    Titkos kiszökése és távolról indított lövése kornert hoz, viszont a 33-ik percben
    Szedlacsek egyéni akciója veszélyes helyzetet teremt. Bombazápor zúdul Lantos kapujára, végül is Szedlacsek lövését Lantos a kapuba ejti. (5:1).
    A 35-ik percben Szedlacsek kornerét Takács továbbítja a kapuba. (6:1).
    A 40-ik percben Oláh felszabadító rúgását az offszájdon álló Schmidt fogja, a szélső kiszökik, labdájára Amsel kifut és Schmidt hosszú lövése az üres kapuba kerül. (6:2).
    Bíró: Széll László.

    Sporthirlap, 1929. április 22.