magyarfutball.hu

Ferencvárosi FC - Pécs-Baranya FC 4 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.09.28, 19:36
    Ferencváros—Pécs-Baranya 4:0 (2:0)
    A kiesés ellen küzdő pécsiek egy percig sem veszélyeztették a formába lendült zöld-fehérek győzelmét
    Góllövő: Sárosi, Turay, Sárosi, Turay
    Hungária-út, 6000 néző. Bíró: Klug Frigyes.
    Felállnak a csapatok:
    Ferencváros: Angyal — Takács I., Korányi — Laky, Bukovai, Lázár — Táncos, Takács II., Sárosi, Turay, Kohut.
    Pécs-Baranya: Biri — Iványi, Kővári — Palkó, Somogyi, Foór — Kovács, Kautzky, Halas, Temesi, Kocsis.
    A pécsiek kezdenek, de máris a ferencvárosiak rohamoznak, Kohut lefut, az első akció azonban nem sikerül. Az első lövést a 3. percben Sárosi küldi, a labda fölé megy, de a lövésért taps jár. Nagy a szél: Takács II. 30 (!) méterről lő. Az 5. percben gyenge pécsi kísérletezés után Takács II. szökteti Kohutot, a szélső bead s
    Turay őserővel küldött bombáját Biri fordulatos vetődéssel védi csak.
    Közben szünet nélkül öntözik a salakpályát, de így is hatalmas porfelhőt támaszt a szél.
    A Hungária hívei biztatására a pécsiek is veszélyeztetnek, majd a 10. percben Táncost csak sarokrúgás árán tudja Kővári szerelni. A 11. percben újabb korner jelzi a Fradi fölényét:
    a szél miatt nagyon mély a sarokrúgás. A 14. percben Laky szabadrúgása ível a kapu elé: Turay pompásan fejel Kohuthoz, a szélső négy lépésről fejjel továbbít.
    Biztosnak látszik a gól, de Biri villámgyorsan öklöz
    s a labda léc felett megy ki. A sarokrúgás után Bukovai bukik, Temesi megszökik, Angyal kifut eléje és lábbal elhúzza a csatár elől a labdát Ujra a Fradi támad. A 17. percben veszélytelennek látszó akció pereg. Kohut Sárosihoz adja a labdát,
    a center gyűrűben van, de így is megvágja a labdát, amely Biri mellett belső lécről pattan ki, majd a szélről újra besodródik a gólba. 1:0.
    - A Sárosi gyerek első bajnokigólja! — állapítják meg.
    A 20. percben 4:0 a kornerarány a Ferencváros javára. Táncos rúgja be a labdát, Turay fejeli, Sárosi feje is bent van másodszor, de a labda hátrafelé pattan és
    a hátrább álló Tuary nagy erővel ugrik a levegőbe, alatta összeesik az egyik pécsi védő, de a gól bent van a jobb alsó sarokban. 2:0.
    Kővári tiltakozik, de a bíró középre mutat.
    Helyenkint orkánszerű a szél: 40 méteres gyenge passzok mennek túl a vonalon, a szabadrúgásokról nem is szólva.
    Csak úgy zuhognak a bombák a pécsi kapura, de mind kevéssé mellé megy. Korner után Laky lő bődületes erősen, majd meg Turay célozgat s közben, a kornerarány már 7:0. A Ferencváros nagyon fölényeskedik, még Takács I. is előre megy kapura lőni.
    A 36. percben Turay 30 méteres lövése felső kapufáról pattan vissza, hogy utána Táncos lőjjön hajszálnyira mellé. Majd Klug vét szarvas Hibát, hogy a közönségnek is legyen alkalma tüntetni.
    Fradi-támadással indul a II. félidő s Turay azonnal rugást kap a combjába. Alig telt el az első perc, ujra a zöld-fehérek támadnak:
    Iványi stoppolni akarja labdát, de Sárosi elkaparja előle s bombája tíz méteres lövéssel hálóban ül. 3:0.
    Az 5. percben Kohut beadása nyomán Takács II. fejese mellé száll,, majd egy perc mulva néhány pillanat alatt egész sereg gólhelyzet adódik a pécsiek kapuja előtt, de, a két méterről küldött lövés is emberben akad meg.
    Szél ellen is nyomasztó fölényben játszanak a ferencvárosiak. A 11. percben Kohut beadását Turay küldi kapura , Biri csak kornerre tud védeni. Szóhoz jutnak a pécsiek is, de korántsem veszélyesek. A határbíró tévesen jelzi Kovácsot lesállásban, mire a tribün ugyancsak tüntet. A 16. percben Turay—Sárosi—Kohut a labda útja, de a szélső bombája kornerre pattan. Berúgás után Turay fejese száll kapura, de Biri pompásan öklözi ki a gólba tartó labdát.
    Pécsi szabadrugás következik, Korányi faultja miatt. Angyal elhagyja a kapuját, de Kocsis lövése mellé száll. Rövid szünet után újra a Ferencváros kerül felül, majd a szél erősödik és percekig mezőnyjáték folyik. A 26. percben nagy kavarodás támad a pécsiek kapuja előtt. Sárosi küld lövést a pécsi kapura, de Takács is ott van. A labda visszapattan s
    a hátrább álló Sárosi most már gólba küldi,
    de a bíró Takács II. lesállása miatt nem adja meg a gólt. A következő pillanatban máris a pécsiek rohannak le, akciójuk nem sikerül, Angyal kirugja a labdát, Korányi fedezi a kapust, összefutnak a pécsi csatárokkal, közben a labda már régen távol van s a pécsiek a bíróhoz szaladva faultot reklamálnak. 11-est akarnak. Klug bíró rögtön határbírójához szalad. S természetesen nyomában az egész társaság. A határbíró nem igen akar nyilatkozni, majd Klug félrehívja, a határbíró mond valamit, mire Klug folytatja a játékot. Emiatt nagy izgalom támad a tribünön s a közönség buzgón kiabál a salakpályát locsoló emberhez:
    — Spriccelje le a határbírót!
    A pécsiek most hosszabb ideig támadnak, de az eredmény mindössze egy korner: az első korner. A 37. percben Kocsis Bukovaiba ugrik, a centerhalf elterül, áll a játék, Bukovait ki kell vinni. A Fradi támad, Turay Kohutot szökteti s ennek bombáját Biri csak kornerre tudja védeni. A 41. percben Bukovai sántikálva centerbe áll, rögtön van gólhelyzete, de elbicegi. Már vége felé jár a játék, amikor a 44. percben Táncos egy reménytelennek látszó labdára startol, beadja,
    Kohut ügyesen áthúzza Turayhoz , ennek lövése léc mellett surran gólba, 4:0.
    Ferencvárosi támadással zárul a meccs.

    Nemzeti Sport, 1931. május 18.