magyarfutball.hu

Kispest FC - Budai 11 1 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.12.04, 20:41
    Kispest—Budai "11" 1:1 (1:0)
    Remek időben vérszegény mérkőzés
    Góllövő: Serényi (11-esből), Sztancsik
    Kispest, 600 néző. Bíró: Solymos.
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Hunyadi — Raix, Purczeld, Keresztes — Paczolay, Dormos, Kormos, Szepes, Serényi.
    Budai „11”: Horn — Weber, Fekete — Kárpáti II., Kárpáti I., Schuszter — Czumpf, Sztancsik, Polgár, Lyka, Tárnok.
    Kezdés után rögtön a kispestiek törnek előre, eredmény nélkül. A 11. percben a határbíró intésére a bíró ítéletet változtat, szögletrúgást rúgat. A labda jólível befelé, Serényi három lépésről lövi s a labda a léc mellettálló Wéber karján akad meg.
    A bíró 11-est ítél. A budaiak tiltakoznak, de hiába s Serényi a 11-est szépen a hálóba küldi. 1:0.
    Kispest újra támad s Dormos szabadrúgását csak
    a léc menti.
    Nem sokkal később Szepes szép lövése megy alig fölé. A 11. percben Polgár távoli lövését Dénes kiejti, de Keresztes gyorsabb Sztancsiknál és elrúgja a labdát a szorongatott helyzetben. Az iram meglehetős lanyha. A kispestiek szépen játszanak s a 14. percben Szepes újra szépen lő a kapura. Hosszabb ideig mezőnyjáték folyik,
    majd mindjobban feljönnek a budaiak s tartósan ostromolnak. A 26. percben szögletrúgás jelzi a fölényüket, majd nem sokkal később Czumpf beadása után Lyka közelről lő, de Dénes vetődve remekül véd, tapsot is kap. A budaiak fölénye egyenesen nyomasztó, de a kispestiek nyolc emberei védekeznek. Izgalom nincs, kedélyes nyári hangulat terjeng szerteszét.
    Szünet után egy ideig egyhangú játék folyik. A 8. percben Kormos faultolja Schusztert.
    A szabadrúgást Schuszter íveli a kapu elé, Polgár Sztancsiknak adja a labdát s az szépen fejeli az ellenkező sarokba. 1:1.
    Gól után kissé élénkebb lesz a játék, most már Kispest is szóhoz jut néha, de a 17. percben a kedvező szögletrugást nem tudja értékesíteni. Most egymásután következnek a szögletrugások mind a két oldalon, de jelentősebb eredmény nélkül. Majd a bíró ellen tüntet a közönség, hogy aztán Kispest váratlan lefutásával hirtelen izgalmas legyen a hangulat. Paczolay azonban a nagy helyzetet elrontja. A 30. percben Raix is élénkséget csinál, messziről olyan erősen lő, a kapuja felé, ahogyan a budaiaknak kellene tenniök. A 41. percben Lyka jut jó helyzetbe, közelről szépen lő, de Dénes kornerre véd. A sok eredménytelen budai támadás után, a játék vége felé végre a Kispest jelentősebben jut szóhoz, szögletrugást is elér s az utolsó percben úgy látszik, hogy a győztes gólt is berúgja, de a kispesti csatárok sem ügyesebbek, mint a budai támadók.

    Nemzeti Sport, 1932. június 5.