magyarfutball.hu

III. Kerület FC - Attila FC 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.11.09, 22:20
    Reiner Sándor, az Attila edzője: Nagyon érezte a csapat a sérült Magyar és Buzássy hiányát. Vadász újra ellőtt egy pontot.

    Nemzeti Sport, 1932. május 2.
     
  2. avatar: seamandarin
    2023.11.09, 22:08
    III. ker. FC—Attila 2:1 (1:0)
    A nagyszerűen kezdő Attilát letörte egy balszerencsés gól és egy félrelőtt tizenegyes
    Góllövő: Győri, Győri, Haraszti
    Miskolc. 1500 néző. Bíró: Csárdás.
    III. ker. FC: Biri — Werner, Biró — Beretvás, Lutz, Magyar — Fenyvesi, Blaskó, Zilahi, Győri, Hajós.
    Attila: Szemző — Vadász, Dankó — Bán, Sós, Pogány — Csere, Szabó, Rudas, Haraszti, Sziklai.
    A vendégcsapat az első a pályán, nagy éljent kap. Dankó választ, a III. kerület kezd nap ellen. Az első támadást a kerületiek vezetik, de Fenyvesi túlviszi a vonalon a labdát. Most Rudas szökik ki ügyesen, lövését Biri fogja. Rögtön utána Csere fut jól el, lövése csak éppen hogy kapu fölé kerül. Haraszti a 16-oson kap jó labdát, de égnek vágja. Most az ellenfél is szóhoz jut: Hajós, a közönség régi ismerőse Attila-korából, jól elfut, bead és Győri hatalmas helyzetben a labda mellé rug. Az Attila támadásai szépen gördülnek. Az egyikből Szabó kapu mellé lő, a másikból korner lesz. Biri felüti levegőbe a labdát, de azután ujra elkapja.
    A közönség gyönyörködve nézi az Attila szép játékát, tapsol és biztatja kedvenceit. Most Beretvás jó passzal szökteti Győrit, aki ugyan nem találja el fejjel a labdát, de a továbbsuhanó labdát Hajós kapura lövi és Szemző kapufára tolja. A 24. percben éri az első sorscsapás az Attilát:
    Fenyvesi fut le a szélen, jó beadása a kapu elé ível, amikor erős síphang hallatszik. Az Attila védelme megáll és a nagy iramban befutó Győri a kapuba lövi a labdát.
    A bíró gólt ítél, mert — amint kiderült — nem ő fütyült, hanem valaki a nézőtéren. Amikor a közönség észreveszi, mi történt, éktelen pfujolásban tör ki, de hiába van mindez, hiába az Attia-játékosok tiltakozása, a bíró nem tagít.
    1:0.
    A tribünön még nagyban dúl a vita a gól fölött, amikor egy Attila-támadás közben
    Werner kézzel üti le a labdát: ll-es. Ennek Vadász fut neki és élesen a kapu fölé vágja a labdát.
    Ez megadta a kegyelemdöfést a miskolci csapatnak. Most két kerületi sarokrugás következik. A 33. percben Pogány összefut Fenyvesivel, akit sérülten kivisznek. A 39. percben Sziklai futtából bombát ereszt meg a kapu sarka fölé. A 41. percben Fenyvesi a közönség nagy tapsa közt visszatér. Ezután már nincs esemény a félidő végéig.
    Váltakozó támadásokkal indul a II. félidő. A 4. percben Csere szép lövése kerül valamivel a kapu fölé. A 7. percben Fenyvesi elhúz Dankó mellett, beadását Győri kapu mellé küldi. A 11. percben az Attila eredménytelen sarokrugást ér el. A 17. percben Beretvás és Sziklai ütközik össze, Sziklai egy percre kiáll. A 19. percben Biri védi Haraszti lövését, majd kornerre viszi. Ez eredménytelen. Az Attilában Szabó és Bán helyet cserél. Az Attila most egészen gyatrán játszik. Közben Győrinek van ujra nagy helyzete, de ferde lövése célt téveszt. A 28. percben az óbudaiak kornere eredménytelen. A 30. percben Fenyvesi leviszi a labdát, jól bead és
    a teljes erővel jövő Győri hatalmas lövése Szemző oldaláról pattan a hálóba. 2:0.
    Kerületi kornert Hajós kapu mögé irányít. A 32. percben Szemző nagy bravúrja következik, előbb Zilahi közeli lövését üti ki, majd félig a földön fekve menti Győri közeli bombáját.
    A 36. percben Zilahi lövése csak centiméterekkel kerüli el a kaput. A 39. percben Csere nagy lövése kapufáról pattan le. Ujra övé a labda, amit most
    átpasszol Haraszti elé, aki fordulásból szép lövéssel küldi a hálóba. 2:1.
    Az Attila most igyekezik, de minden hiábavaló, a kerületi védelem most már résen van.

    Nemzeti Sport, 1932. május 2.