magyarfutball.hu

Rákóczi FC-Contimex - Csepel SC 1 : 0 14:30

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.09.29, 15:42 (szerk.: 2017.09.29, 15:51)
    Kaposvári Rákóczi-Contimex FC-Csepel SC 1-0 (0-0)
    Hetvenöt percnyi tömény bosszúság, majd egy felszabadult nagy sóhaj. így lehetne röviden összegezni az NB I-es Kaposvári Rákóczi- Contimex FC Csepel elleni szombati hazai bajnoki mérkőzését.

    Alacsony színvonalú mérkőzésen született meg a Kaposvári Rákóczi-Contimex FC győzelme. A mezőnyfölényt kiharcoló hazaiaknak több helyzete is akadt, de azokat vagy elpuskázták, vagy pedig határozatlanságuk miatt az ellenfél még időben közbe tudott avatkozni. A találkozó sorsa a 75. percben dőlt el, amikor balról a 16-oson kívülről Horváth Z. végezhetett el egy szabadrúgást. A beívelését Lajtos az ötös sarkáról fejelte kapura, s a labdát Balázs kapus ugyan kiütötte, de nagy balszerencséjére társa, Mucha lábára, amelyről a labda a kapuba pattant.
    Bőzsöny János edző sokat törte a fejét a mérkőzés előtt, hogy miként teheti könnyebbé csapata számára a Csepel elleni 90 percet. Nem titkolta, hogy tart a találkozótól, mert az úgynevezett „bebetonozott” védelem ellen nagyon nehéz eredményesen szerepelni. Nos, a tréner mindenek előtt a kollektív labdaszerzésre és szigorúan a széleken való támadásvezetésekre hívta fel játékosai figyelmét, továbbá arra, hogy az oldalvonalak mellől beérkező lepattanó labdáknál is legyenek szemfülesek. A szöglet- és szabadrúgásoknál, valamint a kapu közeli partdobásoknál nagyon fontos a határozottság. A széleken a két Tóthra hárult a feladat, hogy törjenek bátran előre, illetve a bal oldalon nyissanak folyosót a hátvéd Barna számára. Középen Horváthnak kellett gyakran feltűnnie az ellenfél kapujánál. Külön is kérte az edző a távoli lövéseket, főként azt, hogy a védőkről lepattanó labdákból is igyekezzenek újból veszélyeztetni a kaput.
    Hogy mi valósult meg mindebből? Sajnos, vajmi kevés, és ezért is tűnt nagyon izzadtságszagú- nak ez a győzelem. A kollektív labdaszerzés óhaja nem mindig valósult meg; különösen szünet után akadtak gondok, mert a rutinos Semsei rendre szabadon vehette birtokába a labdát és dobhatta frontba a mélységből előretörő társait. A csepeli 16-osnál a lepattanók megszerzésében sem jeleskedett a Rákóczi: a két ék bizony gyakran eltűnt a védők sűrűjében, s nem volt igazán tudatos a középpályások felzárkózása sem. A távoli átlövésekkel pedig csaknem végig adós maradt a csapat. A széleken történő támadásvezetés az első félidőben többnyire csak a jobb oldalon valósult meg; Tóth B. kevésszer indult el keresztirányba, hogy utat nyisson Barnának. Nos, az ilyen mozaik darabkákból állt össze az a kép, ami megnehezítette a három bajnoki pont megszerzését.
    Ez a 90 perc ismét csak a régi tanulsággal szolgált, azaz a kezdeményezésre kényszerülő félnek mindig nehezebb a dolga. A meglehetősen alacsony színvonalú mérkőzés után a Rákóczi mellett szóló egyetlen érv, hogy gyenge teljesítménnyel is képes volt kicsikarni a győzelmet.

    így játszottak
    Kaposvár, Rákóczi-stadion, 1200 néző. V.: Kéri (Tumó, Egedy).
    Kaposvári Rákóczi-Contimex FC: Házi - Meksz - Novák, Barna - Tóth G., Lassú, Petrók, Horváth Z., Tóth B. - Neubauer, Rajczi Edző: Bőzsöny János.
    Csepel SC: Balázs - Nagy Attila- Sarlós, Mucha, Tar - Szabó Z Balogh, Semsei, Szabó P. - Romanek, Hidi. Edző: Tóth János
    Csere: Petrók helyett Brunczvig a 61. percben, Tóth B. helyett Szabó M. a 61. percben, Lassú helyett Lajtos a 73. percben, Balogh Z. helyett Zacsovics a 73. percben, Tar helyett Nagy Alfonz a 80. percben.
    Sárga lap: Petrók a 27. percben, Semsei a 27. percben.
    Gólszerző: Mucha (a 75. percben - öngól).
    Szögletarány: 12-5 (7-1).
    Jók: Meksz, Barna, Horváth Z., illetve Semsei, Sarlós, Nagy Attila.
    Bőzsöny János: - A tanulságos mérkőzés egyetlen pozitívuma, hogy nyertünk.
    Tóth János: - Az első 45 percet kivédekeztük; a második játékrészben is támadtunk, de a gólt sajnos rossz kapuba rúgtuk...

    Forrás: Somogyi Hírlap, 2000-03-13