magyarfutball.hu

MATÁV SC Sopron - Paksi SE-Atomerőmű SE 1 : 0 17:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: lattila2
    2017.12.02, 14:33
    Hetedikként zárt a Paks
    Matáv Sopron-Paksi ASE 1-0 (0-0)
    Sopron, 600 néző. V: Vágner.
    Matáv Sopron: Borsi- Lantai- Buzsáki (Varga 1 a 76. percben), Nagy J., Virág- Szabó, Gombás, Majoros (Ábrahám a 66. percben), Varga II- Körmendi, Fülöp (Bognár a szünetben). Edző: Csongrádi Ferenc
    Paks: Kovácsevics- Éger- Bábik, Jenei- Soós, Ignácz, Orosz, Barna- Juhász (Kiss az 50. percben), Fejes (Lilinger a 75. percben), Vayer. Edző: Reszeli Soós István.
    A 4. percben Vayer húzott kapura, lövése kevéssel a jobb kapufa mellett suhant el. Négy perccel később Ignácz- Fejes összjáték után a védőkről kipattanó labda Vayer elé került, de a csatár lövését Borsi védte. A 10. percben formás paksi támadás végén Vayer lőtt nagy helyzetben mellé. Egy perccel később Vayer egyéni alakítás után vállalkozott kapuralövésre, de Borsi szögletre tenyerelte a labdát. A 14. percben Virág hosszú keresztlabdáját Kovácsevics a levegőben úszva halászta el Szabó elől. Egy perc múlva Virág 23 méteres szabadrúgását öklözte a mezőnybe a paksi egyes. A 25. percben Barna 25 méteres szabadrúgását hatástalanította Borsi. Az ellentámadásnál Fülöp vezette fel a labdát, majd váratlanul lövésre szánta el magát, s a labda alig kerülte el a bal sarkot. A 35. percben Ignácz 35 méteres szabadrúgását Borsi a védők segítségével, csak üggyel-bajjal mentette.
    Szünet után az 51. percben Szabó lövését védte Kovácsevics, az ellentámadásnál Soós beadása a védőkről Ignácz elé pattant, a középpályás lövése után a hazai védelem nehezen tisztázott. A 60. percben Vayer játszotta magát tisztára az alapvonalon, visszagurítását Ignácz egyből kapura zúdította, de a labda az önfeláldozóan közbe vetődő Buzsákiról kivágódott. Két perccel később Ignácz vezette
    fel a labdát, átadását Fejes nagy helyzetben a jobb kapufa mellé lőtte. A 67. percben Virág hosszú keresztlabdával indította Ábrahámot, az előző percben beállt cserejátékos a védők kíséretében 12 méterről a hosszú sarokba lőtt. 1-0. A 85. percben Ignácz 35 méteres szabadrúgását védte biztosan Borsi. A mérkőzés utolsó perceiben az ASE teljesen beszorította a vendéglátókat, de egyenlíteni már nem tudott.
    Az NB I/B-be jutott két csapat találkozója nem hozott magas színvonalú játékot. A paksiak már az első félidőben bebiztosíthatták volna győzelmüket, de a helyzeteiket nem tudták értékesíteni. Hiába tett rá még egy lapáttal a második félidőben a Duna-parti gárda, egy védelmi hibából a csereként beállt Ábrahám vezetést szerzett a Matávnak és a vendéglátók - ha szerencsével is - előnyüket a lefújásig őrizték. Mindkét félidőben az atomosok irányították a játékot, így nem érdemeltek vereséget. A paksiak tavaszi teljesítményük alapján megérdemelten kerültek a legjobb nyolc közé és jutottak fel az NB I/B-be. Jók: Borsi, Virág, Nagy, ill. Ignácz, Éger, Vayer, Kovácsevics.
    Csongrádi Ferenc: — Örülünk, hogy győzelemmel zártuk az idényt. A játékban viszont még feltétlenül javulnunk kell. Gratulálok a csapatomnak.
    Reszeli Soós István: —Jobban játszottunk, jóval több helyzetünk volt, de egyetlen súlyos hiba „elúsztatta” a jobb helyezést. Az alapvető célt azonban teljesítettük, gratulálok az egész tavaszhoz, köszönök minden segítséget.

    Forrás: Tolnai Népújság, 1997-06-02