magyarfutball.hu

Kispesti AC - MTK 2 : 6

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.02.05, 23:39 (szerk.: 2022.02.06, 10:42)
    MTK - KAC 6:2 (1:1).

    Hungária-uti pálya
    Biró Vértes Imre

    A zárt ajtók mögött rendezett bajnoki meccs a kék-fehérek megérdemelt győzelmé­vel végződött. Az MTK Schaffer és Orth nél­kül, a KAC Tresánszky és Boldog nélkül ál­lott fel. A játék első felében, a mikor a KAC játszott széllel hátban, teljesen egyenrangu ellenfele volt az MTK nak, de szünet után mindjobban kidomborodott a kék-fehérek technikai fölénye, s a kifulladt kispesti véde­lem nem tudta megakadályozni a gólok özönét.

    Kossuth a maga obligát gólját ezuttal sem engegte el, de különben nem volt rossz. Feldmann és Winkler voltak a hátvédek, de mindketten különösen azonban Winkler igen gyengén dolgoztak. A fedezetsorban Nyul já­téka magaslott ki. Kertész II és Vágó ma sem elégített ki. A csatársorban Braun és Nagy voltak a legjobbak. Igen szépen dolgo­zott a csatársor, amikor Braun—Konrád II—Nagy alkotta a belső triót. Rácz csak az első félidőben elégített ki, mig Schlosszer nem volt jó.

    A KAC nála szokatlanul idegesen dolgo­zott, folyton reklamált, a minek a váratlanul nagy gólarányu vereség lett a következménye. Varga néhány labdát szépen védett, de szá­mos feltűnő helyezkedési hibát is követett el. A hátvédek közül Tury, a fedezetsorban Kincs volt a legjobb, mig a csatársorban Jeszmás és Jeny játéka emelkedett ki.
    Az első gólt a KAC éri el az első félidő 40.percében oly módon, hogy Kossuth Feldmann hátraadott fejesét kiejti, melyet Kónya belő.A 45. percben Sehlosszer fejeséből egyenlít ki az MTK.
    A második félidő 5. és 18. percekben Kon­rád II, a 23. percben Braun lő gólt. Ezután a 24. percben éri el Blasnik révén a KAC má­sodik gólját. A 35. percben Konrád, s a 45.percben Braun további két gólt lő.

    Sporthirlap, 1918. október 28.
     
  2. avatar: fgymat
    2018.10.25, 11:10
    Footballmérkőzés zárt kapuk mögött. Vasárnap a spanyol járvány miatt zárva voltak a sporttelepek. Egyedül a Hungária-uti pályán volt egy bajnoki merkőzés az MTK és a Kispesti AC csapatai között de az is zárt kapuk és néző közönség nélkül folyt le. A küzdelem
    6 :2 (1:1) arányban MTK gyözelmével végződött. A vezető goalt a Kispestiek rúgták. Az MTK góljait Schlosser, Konrád II. és Braun lőttek.

    Pesti Napló
    1918.10.29.