magyarfutball.hu

MTK - Kispesti AC 2 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.13, 22:37 (szerk.: 2022.03.15, 17:09)
    MTK — Kispesti AC 2:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya
    Bíró: Gerő Ferenc

    Az MTK­-nál a közvetlen védelemnek nem volt sok dolga, Kropacsek csak el­vétve jutott labdához, a­ védőmunkát a jól helyezkedő fedezetsor rendkívül megköny­­nyítette. Gutmannn nehezen küzdött meg agilis ellenlábasával. A csatársorból csak Braun volt nagy formában. Orth mint jobbösszekötő­ szerepelvén, a gólokon kí­vül nem mutatott sokat. Opata a center­ben a meccs első részében dicséretes am­bícióval játszott, később azonban teljesen visszaesett. A Schlosser—Nagy balszárny játéka teljesen elüt azt MTK-stílustól.

    Kispestnél Varga és a fedezetsor emel­kedett ki. Varga ma kétségtelenül legjobb aktív kapusunk, bár két kézzel kiütött labdát rámenő csatároknak pompás zsák­mányul kínálkoznak. A hátvédek szolid, de nem kvalitásos­­ munkát végeznek, annál jobban állja meg helyét fáradhatat­lanságával a fedezetsor — élén Blasnik­kal — nem engedve tiszta helyzetet az MTK csatárainak, aminek pozitív ered­ménye a gólmentes második félidő volt. A csatársorban ügyes gondolat volt Eisen­­hoffernek centerbe való állítása, elvonván őt ezzel Kertész II. lefedezésétől, amivel szemben azonban Jenny nem tudott ez­úttal kellően érvényesülni.

    MTK támadóakciók vezetik be a játé­kot. A 6. percben szabadrugásból Braun fejelt labdáját Blasnik a kapuvonalból kifejeli, egy perccel később azonban Orth lövése utat talál a kapuba. A 22. percben Gutmann szabadrugásából Orth váratlan éles lövése védhetlenül hálót ér. Most több ízben szóhoz jut a Kispest támadá­­sára is, de csak egy korner az eredmény.

    Szünet után Blasnik handset vét, Orth szabadrugását Varga vakmerőjen kiüti (4. perc). A félidő közepén Schlosser két lépésről biztos gólt hibáz. Néhány csunya jelenet tarkítja most a meccset. Eisenhoffert elbuktatják, mire a kispesti csatár a földön fekve utánarug ellenfelének, Eisenhoffer Gutm­annt, Orth Stallmachot foultolja. Schlosser és Nagy helyet cserél, de gólképesebb ezzel sem lesz a balszárny. Nagy ismételten hibázik. Az utolsó per­cekben Opata megsérül.

    Nemzeti Sport, 1921. március 21.