magyarfutball.hu

Kispesti AC - Vasas 2 : 1

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 22:44 (szerk.: 2022.03.16, 16:21)
    KAC: Varga— Mihalek, Tury—Raix, Blaschnik, Buday—Stallmach, Csontos, Eisenhoffer Sándor, Jenny.
    Vasas: Nyerges— Zatykó, Stengl— Mákovy, Gottlieb, Tury— Koffler, Takács, Jellinek, Szentmiklóssy, Himmer.

    Nemzeti Sport, 1921. április 18.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.03.15, 22:41 (szerk.: 2022.03.16, 16:21)
    Kispesti AC — Vas- és fémmunkások SC 2:1 (2:0)

    Sárkány-utcai pálya, 2000 néző
    Bíró: Gerő Ferenc

    A bajnokság két utolsó helyezettje csapott össze a nehéz talaju kispesti pályán s a meccs mégis fair és nívós volt. A csapatok teljesen egyenlő erejűek voltak és a KAC csak azért győzte le kissé puhán játszó riváli­sát, mert hamarabb jött lendületbe. Mire ugyanis a Vasasok összeszedték magukat, már két gólt kaptak, vagyis már féligmeddíg el is vesztették a meccset.

    Az I. félidő majdnem teljesen a KAC-é volt, Jeny a balszélen állan­dóan utban volt a Vasas-kapu felé, alig lehetett feltartoztatni. Eisenhoffer, mint center debütált és aratott sikert. Csontos pompás passzaival tűnt fel, Stallmach gyors jobbszélső volt. A KAC csatársora diktálta ebben a fél­időben az iramot és a heves ostromot kétszer koronázta siker. Nyerges a 7. percben kiejtett kezéből egy a Vasas-kapura lőtt labdát, a mit a ráfutó Sándor a gólba nyomott. A második golt Blasnik lőtte a 27. percben.

    Szünet után, a változatosság ked­véért, a Vasas csatársor szerepet cserélt a KAC csatársorral és teljes gőzzel dolgozott a kiegyenlítésért. Sokat és szépen támadott, de a KAC védelme helyt állt s a többit elvé­gezte a kitünően játszó Varga kapus. Egy gólt mégis elért a Vasas. Zatykó lőtte 11-esböl, amit azért ítélt meg a bíró, mert Katzer jobbszélsőt ugy tartoztatta föl Turi hátvéd, hogy kétkézzel atkarolia. A Vasas csapatban Hímmel és Jellinek váltak ki. A KAC-ban Jeny és Varga voltak a legjob­bak. Az I. íélidőben kielégített a half- sor is.

    Sporthirlap, 1921. április 18.