magyarfutball.hu

MTK - Kispesti AC 3 : 0

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:28
    MTK: Plattkó— Kocsis, Kovács— Kertész II., Nádler, Vágó— Senkey II., Molnár, Orth, Siklóssy, Opata. KAC: Biri— Boldog, Dudás— Raix, Sándor, Eberhardt— Fatter, Musz, Gresch, Norik, Müller,

    Nemzeti Sport, 1922. november 6.
     
  2. avatar: seamandarin
    2022.04.06, 21:25 (szerk.: 2022.04.07, 08:52)
    MTK - KAC 3:0 (2:0)

    Hungária-uti pálya, 5000 néző
    Biró : Vámos Soma

    Az MTK könnyebben jutott a győzelemhez. mint azt remélte. Tény az, hogy a KAC-ot legutóbbi játékai alkalmával mutatott formája alapján mindenki veszélyesebb ellenfélnek tartotta, mint amilyennek azután tényleg bizonyult.

    A bajnokcsapat Braun és Mandl helyén tartalékkal, Senkey II-vel és az ifjúsági csapatból előrukkolt Kocsissal állott fel. Fölénye ennek ellenére mind a két félidő folvamán erősen kidomborodott, bár játéka korántsem volt olyan tartalmas, mint amilyent a legutóbbi két nemzetközi mérkőzésen láttunk tőle. Hiányzott a csapatból a lelkesedés s ez a körülmény azután nagyon sokszor egyhanguvá tette a mérkőzést.

    Orth irányította ismét a támadásokat, a tőle megszokott trükksorozattal azonban ezuttal adós maradt. Viszont ha helyzete előnyös volt, ugy tüzes és temperamentumos áttöréseivel gyönyörködtette a télies időben didergő közönséget. Jó partnere volt ezuttal Molnár, akivel a mezőnyjátékban jól megértették egymást. Á többi csatárok képességük teljes kifejtésével igyekeztek a támadást elősegíteni. A halfsor gyengén szerepelt. Kertész II. csufos kudarcok közt ismét a közönség mulattatását tűzte ki céljául; Nádler nem lábolt még ki a legutóbb szenvedett sérüléséből; Vágó játéka sem elégített ki.

    A védelemben feltűnő jó volt az ifjusági csapatból kölcsönkért Kocsis, aki Mandlt nagyszerűen helyettesítette. Kovács sokszor elkönnyelmüsködte a legbiztosabb helyzeteket is. Plattkónak alig akadt dolga. Az első félidőben egyáltalán nem fogott labdát.

    A KAC csapatában ugyan megfigyeltük Sándor centerhalf játékát, aki azonban nem váltotta be ezuttal a hozzá fűzött reményeket. Egész megjelenése és labdakezelése nagyon hasonlít Hlavay egykori centerhalfhoz és annak játékához, de képességének még erős ellenfelek elleni játékhoz kell megedződnie és kiforrnia, hogv a klasszis jelzőt kiérdemelje. Az MTK belső csatártriója kemény dió volt részére.

    A KAC csapatában a védelem volt a jobbik rész. A támadósorban egyedül Fatter jobbszélsőról és Norik balösszekötőről emlékezhetünk meg, akik a megfelelő partnerek hiányában eredményt nem érhettek el.

    Az MTK kezd nap és szél ellen. Hullámzó játék után a 11-ik percben Opata centeréből Orth éles lapos lövéssel megszerzi a vezető gólt. A bajnokcsapat csak ezután jön lendületbe és igy a játék eleinte nem sok élvezeteset nyujt. Később az MTK belejön a játékba és sorozatos támadásokat vezet, de 2—3 biztos gólt ígérő helyzetet nem tud kihasználni. Orthnak egy 40 méteres szabadrugását a kapus fogja. Molnár leadásából Siklóssi lövi a második gólt.

    Ezután veszélyes helyzetet teremt Fatter, aki a jobbszélen lefutva egyedül áll a kapussal szemben, lövése azonban a kapu mellé kerül. A II. félidőben is az MTK csatárai foglalkoztatják a KAC kapusát, de eredmény nélkül. A KAC középcsatára, Gresch révén jut ismét gólhelyzethez, de az ő éles lövése is hatástalan és éppen olyan veszélytelenül folyik le a KAC kornere. Ellenben a 43.-ben Senkey által rugott kornerböl éri el az MTK a harmadik gólt, amelyet Orth fejel a kapuba.

    Sporthirlap, 1922. november 6.