magyarfutball.hu

Kispest FC - Hungária FC 1 : 3

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: seamandarin
    2023.05.02, 21:38 (szerk.: 2023.05.03, 11:59)
    Hungária—Kispest 3:1 (3:1)
    A Hungária erejéből egy félidőre tellett, de egy félidő remek játékával megnyerte a meccset

    Góllövő: Híres, Barátky, Skvarek, Steiner
    Kispest, 8000 néző
    Bíró: Barna

    Hungária: Ujváry — Nagy, Mándi — Wéber, Kompóti, Sebes — Varga, Barátky, Skvarek, Híres, Titkos
    Kispest: Dénes — Rozgonyi, Császár — Paczolay, Purczeld, Csendes — Senkey II., Harmat, Fürstner, Darvas, Steiner

    Kispest kezd és ő vezeti az első támadásokat igen lendületesen. Fürstner és Senkey ügyeskedik. Szabadrúgások fenyegetnek. Híres első bombája túl magas, de a második az 5. percben — Rozgonyi talpalásának folyományaképpen — 18 méterről, noha sorfalat áll az egész kispesti védelem, élesen, laposan, védhetetlenül száll a bal sarokba. (1:0).

    A gól megnyugtatja a Hungáriát s a Kispest lendülete megfogyatkozik. Pár percig nincs esemény, csak a bíró tűnik fel oktalan fütyürészéseivel. A 10. perc remekbeszabott akciót hoz. Kompóti 30 méteres passza pontosan száll Titkos elé, a szélső remekül ível s a messziről startoló Barátky homlokáról lövésszerűen vágódik le a labda a bal alsó sarokba. (2:0).

    Kompóti vezénylete alatt formás támadásokat görget a Hungária. Barátky tűnik fel lendületes és pontos játékával. Szép akció után külső hálóra lő.
    A Kispest fogyó erejéből még egy kornerre telik, aztán teljes lesz a Hungária technikai és taktikai fölénye. Kispest negyedóráig szóhoz sem jut. A 26. percben Skvarek pompásan passzol, Varga visszajátszik s a center a kifutó Dénes mellett pontosan belő. (3:0).

    Remek percek jönnek: Skvarek 16 méteres magas lövését Dénes kornerre tolja, Kompóti akadémiázik, a Hungáriának minden finomság sikerül, Rozgonyiéknak nagyon kell dolgozni. A 34. percben fenyegeti csak újra veszély a Hungária-kaput: Steiner szabadrúgása arasszal téveszt célt. A következő percben Sebes hibáz, jobbról a labda a lábak közt balra perdül , Steiner lövése a 6-os sarkáról a túlsó lécre, onnan a hálóba pattan (3:1).

    Szünet után lankad a Hungária,
    Az első helyzet: Titkos kiszökik, Dénes kifutva páros lábbal ugrik be, Titkos azonban így is be tudja tolni a labdát, de a belsők nem elég szemfülesek. A Hungária-kapu előtt Nagy kezét érinti a labda, Darvas tisztán állva fölé vágja, Kispest 11-est reklamál, de hiába.

    Kispest támad, de nincs helyzete, viszont Barátky a 6-osról helyez félre. A bíró ítéleteivel elégedetlenkedik a közönség. Híres tiszta helyzetben félre lő. Kispest többet támad, de nincs helyzet. A Hungária-balszárny s a kispesti védelem vadulni kezd, főleg a Paczolay—Titkos összecsapások kemények- Híres pihen pár percig sérülés miatt.
    a Hungária kényelmes játékkal is fölényben játszhatik. Kispest csak a 45. perc elmúltával (!) lendül újra bele, ekkor Ujvárynak egy lábravetése nem sikerül, de mire Harmat lő, már újra a helyén van. Két kispesti kornerrel zárul a minden ok nélkül 3 és fél perccel hosszabbított félidő.

    Nemzeti Sport, 1930. szeptember 8.