magyarfutball.hu

Tatabányai Bányász SC - Újpesti Dózsa SC 1 : 1 15:00

   
   
Upload your own photos! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

comments

  1. avatar: heimo
    2016.06.03, 19:09
    Tatabánya—Újpesti Dózsa 1:1 (0:1)

    Tatabánya, 10 000 néző. V.: Borossy dr.
    Tatabánya: Grosics — Farsang,Hetényi,Molnár S. — Schédl,Peller — Szovják,Bíró,Hári,Lahos,Deli.
    Újpest: Török — Rajna,Sóvári,Győrvári — Szini,Borsányi — Nagy,Göröcs,Kuharszki,Horváth,Bencsics.
    Góllövő: Horváth,Deli.

    Egymást váltogató, gyors támadásokkal indult a játék, majd néhány perc eltelte után a vendégcsapat fokozottabban belelendült. A 10. percben meg is szerezték a vezetést. Egy játékvezetői labda után Peller röviden rúgta azt előre, Kuharszki elcsípte, Horváth elé játszott, aki faképnél hagyta a meglepődött hazai védelmet, s a vetődő Grosics alatt a hálóba rúgta a labdát. A gól után továbbra is a Dózsa maradt támadásban, többet és veszélyesebb húzásokkal közelítették meg a tatabányaiak kapuját.

    A második félidőt is Dózsa támadások vezették be, de néhány perc eltelte után szárnyra kapott a hazai együttes is, ettől kezdve mintha teljesen más tatabányai csapat játszott volna, mint az első félidőben. Bár még most is sok volt a pontatlan leadás, lassú labdaátvétel, viszont már fellelhető volt játékukban a szín, az ötlet, s főleg, — amit már olyan régen hiányol a tatabányai közönség, — a szívjáték, a küzdeni akarás. Lahos és Szovják is nem egyszer nagyszerű gólhelyzetbe került, de az idegességüket még nem tudták teljesen levetkőzni, mert ezeket a jó helyzeteket rendre elhamarkodták. Az utolsó percben sikerült egyenlíteni.

    A találkozó: két ellentétes félidőt láthatott a közönség. Az első félidő alapján a vendégcsapat állt nyerésre, a második alapján viszont a hazaiak többgólos győzelme sem lett volna meglepetés. Örvendetes ez, mert remélhetőleg a csapat magára találásának az első aktusa volt.


    Komárom megyei Dolgozók Lapja, 1958. 10. 16.